KESJULY18

2018-07-25 11:12:42
Καυτό καλοκαίρι και αλληλοϋποστήριξη εκπαιδευτικών - γονιών

Καυτό καλοκαίρι και αλληλοϋποστήριξη εκπαιδευτικών - γονιών


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τέλη Ιουλίου. Συνεχίζουμε να μην αλληλοϋποστηριζόμαστε ορισμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί για όσα χρειάζονται στην εκπαίδευση, για αυτό προβλέπεται ένα καυτό καλοκαίρι με όσα αναμένονται ακόμα να διαδραματιστούν το προσεχές διάστημα.

Ο λεγόμενος «εξορθολογισμός» της εκπαίδευσης, αποτέλεσμα προσθαφαιρέσεων στο ενεργητικό και παθητικό λογιστικών βιβλίων για μείωση κονδυλιών, βρίσκει εμπόδια στον εκπαιδευτικό κόσμο ανά το παγκύπριο και εκτός συνόρων. Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, από τον δάσκαλο της τάξης μέχρι τις διάφορες ειδικότητες της Ειδικής Εκπαίδευσης μας, δεν σταματά στις 13.05, ούτε και στις αργίες των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των καλοκαιρινών διακοπών. Συνεχίζεται με συνεχή προετοιμασία στο σπίτι, με αναπληρώσεις θεραπειών και μαθημάτων που χάνονται λόγω εορτών και απουσιών των μαθητών σε μη διδακτικές ώρες, χωρίς κενά για τους εκπαιδευτικούς, με μεταφράσεις και βοήθεια αλλόγλωσσων. Συνεχίζεται με ζήλο, αγάπη και ενδιαφέρον προς τους μαθητές και με συμπαράσταση και βοήθεια προς τους γονείς.

Η μείωση των μη διδακτικών ωρών, η κατάργηση του υπεύθυνου τμήματος και η κατάργηση συνδικαλιστικών ωρών μεταφέρουν μαθηματικά εκατοντάδες εκπαιδευτικούς απ’ ευθείας στο ταμείο ανεργίας, τους μαθητές ξανά στην παραβατικότητα και τις γιορτές σε μεσαιωνικό επίπεδο χωρίς ‘θεατράκια’, τους συνδικαλιστές στην εξάσκηση των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων σε ελεύθερο χρόνο και τη μείωση της Ειδικής Εκπαίδευσης αφήνοντας μαθητές χωρίς δωρεάν παροχές, όπως έχει χρέος και καθήκον κάθε κράτος. Εξωθεί λογοθεραπευτές σε περισσότερα ομαδικά αντί σε ατομικό επίπεδο για επίτευξη στόχων και παροχή ποιοτικής λογοθεραπείας, με μέσο όρο 25 μαθητές πλησιάζοντας τους 30 ανά επαγγελματία και με μετακινήσεις σε μέχρι 6 σχολεία με 40λεπτη απόσταση  μεταξύ τους, ενώ θα έπρεπε να δικαιούται κάθε μαθητής που χρήζει λογοθεραπευτικής αγωγής και γενικά ειδικής εκπαίδευσης περισσότερες περιόδους εβδομαδιαία.

Τα όσα δικαίως διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν επί σειράν ετών έρχονται να καταρρεύσουν για χάρη αριθμών σε χαρτί. Λοιπόν, αρνούμαστε να είμαστε νούμερα σε χαρτί και οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί και ζητούμε έμπρακτα την υποστήριξη των γονιών οργανωμένων και μη. Μην ξεχνάτε και εμείς γονείς είμαστε και σε κάθε πορεία, διαμαρτυρία και απεργία δυσκολευόμαστε έμπιστα άτομα να προσέχουν τα παιδιά μας ή πολλές φορές, μας ακολουθούν μαζί μας στον αγώνα μας.

Τα μέτρα χρειάζεται να κλιμακωθούν αν δεν αποσυρθούν τα όσα αφαιρέθηκαν και θα μειωθούν. Εδώ και τώρα δίνονται τα μεγάλα μαθήματα προς τους μαθητές μας. Διεκδίκηση δικαιωμάτων και αγώνας για δικαίωμα στη συνέχιση εργασίας, αποφυγή παραβατικότητας μαθητών, στήριξη γονέων, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνέχιση και ενίσχυση παροχής Ειδικής Εκπαίδευσης, 30μηνοι αορίστου χρόνου σε αθροιστική βάση και προσωρινή αναβολή ΝΣΔΕ λόγω απώλειας εργασίας συμβασιούχων!

Αντικαταστάτρια Λογοθεραπείας Δημοτικής Εκπαίδευσης

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Wed July 25, 2018, 13:33:32
Δυστυχώς οι συνομοσπονδίες Γονέων δεν τα συμμερίζονται αυτά και περιορίζονται στα ευφυολογήματα και τα κομπλιμέντα με τον Υπουργό (τραγική ειρωνεια: διετέλεσε και δασκαλος).
Μόνη μας οι ελπίδα, οι τοπικοί σύνδεσμοι γονέων, με τους οποίους καταλαβαινόμαστε καλύτερα και μαζί αγωνιζόμαστε για το καλο των παιδιώνY μας...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016