KESJULY18

2018-07-19 19:06:01
Γ. Σωκράτους: Η ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει εκφραστεί με τρόπο που να προσβάλει τους Οργανωμένους Γονείς

Γ. Σωκράτους: Η ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει εκφραστεί με τρόπο που να προσβάλει τους Οργανωμένους Γονείς


 Η ΟΕΛΜΕΚ σε καμία επίσημη ανακοίνωση ή δημοσιογραφική διάσκεψη δεν έχει εκφραστεί με τρόπο, που να προσβάλλει τους Οργανωμένους Γονείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους.

«Ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σε καμία τοποθέτηση ή δήλωσή μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ύβρεις ή ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον οποιουδήποτε και ειδικότερα των Οργανωμένων Γονέων. Η ένταση των τελευταίων ημερών έχει προφανώς εξωθήσει κάποιους να εκφραστούν με έναν τρόπο που πολλές φορές ξεφεύγει από τα πλαίσια του σεβασμού και της ευπρέπειας. Η ΟΕΛΜΕΚ ασφαλώς δεν επικροτεί, ούτε υιοθετεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ή ύβρεις. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο,  είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Οργανωμένοι Γονείς δεν έκαναν καμία αναφορά για το πώς καταλήξαμε ως εδώ, και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση. Αντίθετα, καλούν την ΟΕΛΜΕΚ, γενικότερα τους εκπαιδευτικούς, να προσέλθουν στον διάλογο, τον οποίο εμείς οι ίδιοι ζητούμε εδώ και καιρό. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε πρωτοβουλίες.  Είναι γνωστό ότι καλέσαμε, την περασμένη Δευτέρα, τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας στα γραφεία μας για συζήτηση, προκειμένου να  διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Φαίνεται ότι δεν εκτιμούν τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τη διάθεση που επιδεικνύουμε όλο αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Νικηφόρου κάνει στην ουσία αυτό που κατηγορεί μέλη του Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ.

«Δηλαδή, ενώ αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και τον κατηγορεί ότι  αποκαλεί τους Οργανωμένους Γονείς «παραδουλεύτρες του Υπουργείου», την ίδια στιγμή αναφερόμενος στους συνδικαλιστές υποστηρίζει ότι αυτοί είναι «κάποιοι βολεμένοι που εργάζονται ως παραδουλεύτρες κομματικών μηχανισμών» και οι οποίοι δεν δικαιούνται να απαξιώνουν το έργο των οργανωμένων γονιών».

Δηλαδή, προσθέτει, «αυτό που κατηγορεί, το κάνει ο ίδιος. Εμείς, αν και ξέρουμε τις ανεπάρκειες γενικότερα μεγάλης μερίδας των γονέων στα σχολεία, ποτέ δεν μιλήσαμε για αδιάφορους γονείς, για βαθμοθήρες γονείς, για αυταρχικούς γονείς, για γονείς επιθετικούς εναντίον εκπαιδευτικών, για γονείς που έρχονται στα σχολεία και απειλούν τους εκπαιδευτικούς. Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ γι’ αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύουμε ότι, ειδικά αυτή την στιγμή, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή κρίση, τέτοιες συζητήσεις δεν βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την κίνηση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας) να προχωρήσει σε μεταθέσεις, ο κ. Σωκράτους είπε ότι αυτό αποτελεί ένα δεύτερο τετελεσμένο.

«Το πρώτο» όπως ξεκαθάρισε, «ήταν η απόφαση του Υπουργικού και το δεύτερο, οι μεταθέσεις της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, οι οποίες βασίστηκαν πάνω σε αυτή την απόφαση».

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Γονέων Μέσης: «Δεν υπήρξαμε ποτέ υποχείριο κανενός»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ασλανιδης Θεόδωρος
Fri July 20, 2018, 08:45:35
Θέση κάθε γονιού είναι στην πρώτη γραμμή του αγωνα υπεράσπισης του δημοσιου σχολειου. Η ρητορική απαξίωσης από το ψηλότερο δυνατο επίπεδο της πολιτειας είναι αποκαλυπτική!Τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο δεν συμβάλουν στην κατεύθυνση επίλυσης των όσων προβλημάτων επισημαίνουν διαχρονικά οι γονείς άλλα ακριβως στην αντίθετη κατεύθυνση αφου η περετερω επιβάρυνση του εργασιακού φόρτου οδηγεί αποδεδειγμένα στην υποβαθμιση της παιδείας που μετέχουν τα παιδιά μας.Ως γονιός εξοργίζομαι για τα όσα λένε εξ ονόματος μου οι εκπρόσωποι μας, ως εκπαιδευτικός απλώς απογοητεύομαι για τις ώρες που οι συνάδελφοι μου και εγω καταθέσαμε για την ανάδειξη και εξυψωση του Δημοσίου Σχολείου σε αμέτρητες δράσεις που συμμετείχαν οι μαθητές μας και ήταν εξω απο τα συμβατικά καθήκοντά που επιχειρεί η εργοδοσία να αυξήσει.Ισως τελικά αυτοί που φτενε να είμαστε εμείς που στερώντας χρόνο από τα δικά μας παιδιά δημιούργησαμε την εντύπωση ότι υπάρχει περιθώριο να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο η εργασία μας.Δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε επιβράβευση ούτε ανταμοιβή ούτε αναγνώριση μας έφταναν και μας περίσσευαν τα χαμόγελα και η ανταπόκριση των μαθητών μας αλλά αυτή η απρόκλητη επίθεση είναι πέρα για πέρα άδικη και δεν είναι ανεκτή!

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Thu July 19, 2018, 19:39:40
Μια απλή ερώτηση.
Έγιναν μεταθέσεις και πιο παλιά πχ 16/4 από την ΕΕΥ. Αυτές δεν είχαν τις παρενέργειες των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δηλαδή κάποιος ο οποίος έχει μετατεθεί και αναφέρεται ρητώς στη μετάθεση και το εργασιακό του καθεστώς (πχ 18,20,22 περιόδους) θα τοποθετηθεί απο το ΥΠΠ στις τοποθετήσεις με μεγαλύτερο αριθμό περιόδων απο ότι του όρισε η ΕΕΥ;
Αν ναι, πως δικαιολογείται;
Αν όχι θα υπάρχουν δυο κατηγορίες εκπαιδευτικών; Αυτοί που έτυχαν αναφοράς απο την ΕΕΥ σε μεταθέσεις ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το έγκλημα;
Ας μας το απαντήσουν οι σοφοί του ΥΠΠ αυτό.
Όσο για το επιχείρημα του Υπουργού για τη στελέχωση, έχει ξηλώσει τις μισές αποσπάσεις. Άραγε πότε θα τελειώσουν τη στελέχωση όταν θα πρέπει να τους φέρει πίσω (άλλους γιατί δεν θα βρίσκουν άλλα θύματα και άλλους γιατί απαιτείται το βόλεμα εκ των άνω);

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016