KESJULY18

2018-07-18 20:30:52
«Αυτοδύναμα δρώντες» θα κρατήσουμε την ΠΟΕΔ, θα προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο!

«Αυτοδύναμα δρώντες» θα κρατήσουμε την ΠΟΕΔ, θα προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο!


ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Ως «αυτοδύναμα δρώντες», ακόμα και μέσα στο εχθρικό, το καταπιεστικό, το κατακριτικό περιβάλλον που εντέχνως έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό μας έργο, θα συνεχίσουμε να αποτελούμε την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), την Εκπαιδευτική-Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δασκάλων, των Νηπιαγωγών, των Ειδικών Εκπαιδευτικών, θα συνεχίσουμε να κρατούμε περήφανα τη σκυτάλη της ΠΟΕΔ με τη μακραίωνη και βαρυσήμαντη ιστορία της που συνεχίζεται, σε οποιοδήποτε χρόνο κι αν χρειαστεί να το κάνουμε.

  • Δεν μπορούν να βάλουν αλυσίδες στα οράματά μας!
  • Μπορεί να νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, μας τιμωρούν, μας φιμώνουν!
  • Καλύτερα να τιμωρήσουν, να φιμώσουν εμάς παρά το Δημόσιο Σχολείο και τα παιδιά μας!

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαμπιαούρης με τη στήριξη της Κυβέρνησης έθεσε σε ισχύ μέσα από τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν, τα ετσιθελικά, παράνομα και μονομερή μέτρα που αποφάσισαν. Μεταξύ αυτών και η κατάργηση του δικαιώματος συνδικαλιστικού χρόνου των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών και η εξολοκλήρου τοποθέτησή τους στα σχολεία χωρίς οποιαδήποτε απαλλαγή.

Επιστροφή σε μια θέση που δεν είναι παρά τιμητική, αφού στην ουσία αποτελεί επιλογή για όλους μας να ακολουθήσουμε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στη ζωή μας. Λειτούργημα που αγαπούμε και ευσυνείδητα υπηρετούμε.

Ένα λειτούργημα που χιλιάδες συνάδελφοί μας με κόπο, μόχθο και αυταπάρνηση υπηρετούν καθημερινά. Ως εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έτυχε, για κάποιο χρονικό διάστημα, να εκλεγούμε από τους συναδέλφους μας για να υπηρετήσουμε την Εκπαίδευση και από μια άλλη θέση, εξίσου τιμημένη, αυτή του συνδικαλιστή.

Κάτι, που δεν επιλέξαμε να κάνουμε λόγω ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (υλικών) ΚΙΝΗΤΡΩΝ (μερική απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα) αλλά από καθαρά ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (άυλα) ΚΙΝΗΤΡΑ που συνοψίζονται:

  • στην προάσπιση και θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου,
  • στο όραμα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και των Λειτουργών του, των εκπαιδευτικών,
  • στην προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εκπαιδευτικών,
  • στην προσφορά προς την ευρύτερη κοινωνία δια μέσου του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλίζεθαι και της συμμετοχής στα κοινά.

Τα εσωτερικά (άυλα) αυτά κίνητρα αποτελούν την παρώθησή μας. Μας προσφέρουν εσωτερική ικανοποίηση, ευχαρίστηση και αυτοπραγμάτωση. Υπερνικούν τα, ετσιθελικώς και παρανόμως από την Επίσημη Πλευρά καταργηθέντα, εξωτερικά κίνητρα πρακτικής και διαδικαστικής, κυρίως, σημασίας, που αποτελούν, όμως, αναφαίρετα δικαιώματα, διεθνώς κατοχυρωμένα!

Οι πολιτικές που άρχισαν να υλοποιούνται πλήττουν υφέρποντας και καμουφλαρισμένα το Δημόσιο Σχολείο. Πλήττουν τα παιδιά μας. Για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και για τα παιδιά μας θα ξαναβγούμε στους δρόμους, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια. Παραμένουμε στην ουσία. Στέλνουμε ξεκάθαρα προς όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και προς ολόκληρη την κοινωνία, το μήνυμα που οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών μέσα στη λάβα του καλοκαιριού, δίνοντας μαζικά και δυναμικά το παρόν τους για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, βροντοφώναξαν:

ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Thu July 19, 2018, 01:36:34
Η αλήθεια είναι ότι έτσι κατάλαβα κι εγώ. Ότι δηλαδή αποδεχόμαστε την κατάσταση με τις χθεσινές μεταθέσεις και με τα λόγια σας έρχεστε να συμφωνήσετε με τον υπουργό, ότι δηλαδή πάλι μπορείτε να συνδικαλίζεστε ακόμη και χωρίς απαλλαγή, άρα ο συνδικαλιστικός χρόνος που σας δινόταν δεν ήταν και τόσο απαραίτητος. Πιστεύω ότι θα πρέπει να βγει σύντομα μια ανακοίνωση με εξαγγελία μέτρων που θα ληφθούν και να υπάρξει άμεση αντίδραση. Η ΠΟΕΔ δεν πρέπει με καμία δύναμη να αποδυναμωθεί γιατί τότε θα κλαίμε μετά ερειπίων!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!! (ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ)V

Μαρία Γεωργίου
Wed July 18, 2018, 22:41:01
Δηλαδή κ.Φίλιο για να καταλάβω δε θα υπάρξει διαμαρτυρία έντονη και άμεση για την κατα μέτωπο επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα που προεκυψε απο τις σημερινες μεταθέσεις;Αυτό που κατάλαβα από τα πιο πάνω έίναι οτι στην ουσία αποδεχεστε το ότι εχετε τοποθετηθεί ο καθένας σε διαφορετική επαρχία και οτι ομως παρόλα αυτά θα συνεχισετε να συνδικαλίζεστε για την τιμή των όπλων. Και μιλώ συγκεκριμένα για τα μέλη της γραμματείας και οχι το ευρύτερο σώμα της ΠΟΕΔ που επιανε 2 ή 5 ώρες μείωση.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016