KESJULY18

2018-07-18 16:21:49
Κυβ. Εκπρόσωπος: Ο Υπ. Παιδείας έχει στα χέρια του και εφαρμόζει αποφάσεις του Υπουργικού

Κυβ. Εκπρόσωπος: Ο Υπ. Παιδείας έχει στα χέρια του και εφαρμόζει αποφάσεις του Υπουργικού


«Αναμένουμε ότι στις 24 του μήνα θα γίνει μια συνάντηση, θα ξεκινήσει ένας διάλογος, πολιτισμένα, χωρίς φωνές, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς απειλές»

 ΚΥΠΕ- Την ελπίδα ότι θα αναθεωρήσουν τη στάση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και θα ξεκινήσει ένας διάλογος, εξέφρασε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
     «Ο Υπουργός Παιδείας έχει στα χέρια και εφαρμόζει αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες δεν είναι μόνο των τελευταίων ημερών, υπήρξε ανάλογη απόφαση και πριν από ένα χρόνο, και ανατέθηκε σε εξειδικευμένο οίκο να κάνει μια μελέτη και μια συστηματοποίηση των δεδομένων για να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της εκπαίδευσης. Η πρόταση την οποία φέρνει η Κυβέρνηση αποσκοπεί ακριβώς στο να αξιοποιήσει τους εκπαιδευτικούς, διότι για την Κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί είναι ανθρώπινο κεφάλαιο», πρόσθεσε.
    Και βεβαίως, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «θέλουμε να αξιοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερο, στο πλαίσιο βέβαια των εργασιακών υποχρεώσεων που είναι καταγραμμένες, να αξιοποιηθούν περισσότερο οι γνώσεις, η κατάρτιση, η εμπειρία τους στη διδασκαλία, στο παιδαγωγικό έργο».
     «Επομένως , η πρόταση για την οποία γίνεται τόσο θόρυβος είναι να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν, τις ώρες που σπαταλούνται σε μη διδακτικό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να έχουμε τη συνεργασία, τη διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να εφαρμοστεί με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, να ακούσουμε και δικές τους εισηγήσεις, πιθανώς να υπάρχουν και άλλα ζητήματα στα οποία μπορούν να περιοριστούν σπατάλες. Έχουμε ακούσει εισηγήσεις, να τεθούν στο τραπέζι, να συζητηθούν, γι’ αυτό το λόγο αναμένουμε ότι στις 24 του μήνα που έχει καλέσει ο Υπουργός Παιδείας τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα γίνει μια συνάντηση, θα ξεκινήσει ένας διάλογος, πολιτισμένα, χωρίς φωνές, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς απειλές», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση που 24 Ιουλίου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν προσέλθουν στην πρόκληση του Υπουργού Παιδείας για  συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το να μην υπάρχει διάθεση για διάλογο είναι σίγουρα θλιβερό.
    «Πρέπει, όμως, να σημειώσω ότι σε αυτή τη συζήτηση υπάρχει άλλη μια πολύ σημαντική παράμετρος την οποία κάποτε την παραβλέπουμε στις καθημερινές συζητήσεις. Να μην ξεχνάμε ότι γι’ αυτό το ίδιο ζήτημα, υπάρχει έκθεση του Γενικού Ελεγκτή με συγκεκριμένες συστάσεις, εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση και η πάγια πρακτική είναι ότι οι παρατηρήσεις, οι συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας υιοθετούνται και εφαρμόζονται. Άρα, λοιπόν, δεν είναι όλα στη διακριτική ευχέρεια μιας συζήτησης Κυβέρνησης – εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.
Υπάρχουν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν και επειδή ο γνώμονας πρέπει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου, «πιστεύουμε ότι με το να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος που θα αφιερώνουν οι εκπαιδευτικοί στη διδασκαλία σίγουρα έχουμε ένα βήμα ποιοτικής αναβάθμισης».
«Απ’ εκεί και πέρα, ελπίζουμε ότι θα αναθεωρήσουν τη στάση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και θα έχουμε ένα διάλογο που θα βοηθήσει να εφαρμοστούν ομαλότερα αυτές οι αλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, η Κυβέρνηση απλώς θα πρέπει να εφαρμόσει αυτά τα οποία εξάλλου και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής υποβάλει ότι πρέπει να γίνουν», κατέληξε.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Thu July 19, 2018, 07:02:49
Λογαριάσατε λάθος με τον νου σας εμπόροι.

Έχετε υποτιμήσει πολύ την εξαθλίωση που έχουν περάσει οι εκπαιδευτικοί τα χρόνια της κρίσης. Δεν αναφέρομαι στον αντίκτυπο που είχε σε αυτούς, αλλά στα παιδιά του δημόσιου σχολείου. Οι ελλείψεις των σχολείων, αλλά και οι στερήσεις των οικογενειών των παιδιών, δημιούργησαν δυσχερές κλίμα. Σε αυτή την περίοδο, οι σοφοί έκριναν ότι πρέπει να γίνει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά και η εισαγωγή του ΝΣΔΕ.
Τώρα που αυτά αποτυγχάνουν και παράλληλα η πατάτα του Συνεργατισμού είναι καυτή, θυμήθηκαν εξορθολογισμό ΜΟΝΟ στην εκπαίδευση. Σε όλα τα κυβερνητικά τμήματα προκηρύσσονται προσλήψεις (ακόμα και εκεί που δεν χρειάζονται) ενώ στα σχολεία, τώρα που αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων μαθητών στα δημοτικά, προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό ατόμων που χρειάζεται να προσληφθούν, με αλχημείες στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.
Ποιός έχει την αρμόδιότητα να καθορίσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και ποιός να το τροποποιήσει; Είναι στην ευχέρεια του Υπουργικού Συμβουλίου, όποτε "κόψει μέσα" να τροποποιεί το ωράριο των εκπαιδευτικών;
Ο Γενικός Ελεγκτής μιλά για μια περίοδο (θα αυξήσει το ωράριο). Αυτή την περίοδο την έχει αναφέρει το 2011 και μαζί με την κρίση και τις αποκοπές του 2013 οι εκπαιδευτικοί "παραχώρησαν" το 0.8-2% του μισθού τους ως αντίβαρο για τη μη αύξηση του ωραρίου (και την ελπίδα ότι έτσι δεν θα μειωθούν οι θέσεις που είχαν οι τότε έκτακτοι και συμβασιούχοι). Αφού άρπαξαν την "εισφορά" αυτή, βρήκαν άλλους τρόπους να "φαν" ώρες απο συγκεκριμένους κλάδους(Πληροφορική, Τεχνολογία, Οικιακή Οικ) με την αύξηση μαθητών στα εργαστήρια.
Τώρα, ενώ διατηρείται η αποκοπή αυτή, έρχονται να επαναφέρουν την αύξηση του ωραρίου (περίοδο) και για να φιμώσουν τις αντιδράσεις, κτυπούν τους Συνδικαλιστές ξηλώνοντας τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Δεν τρώμε κουτόχορτο κύριοι. Δυστυχώς για σας, είμαστε μορφωμένοι και ζυμωμένοι στην κοινωνία. Τα κόλπα σας δεν πιάνουν. Έχετε καταφέρει να ξυπνήσετε ένα τέρας. Αν πιστεύεται ότι οι γονείς και η κοινωνία δεν θα σας πάρουν είδηση, λανθάνεστε. Η παραπληροφόρηση και οι αντιπερισπασμοί σας δεν θα λειτουργούν για πολύ ακόμα.

Φωνή λαού οργή Θεού (όχι ο Θεός του Μακαριώτατου, αλλά ο δικός μας)

Μιχάλης Συμεού
Wed July 18, 2018, 17:40:59
Ο γενικός ελεγκτής είναι επί παντός επιστητού, πανταχού παρών και παντογνώστης;;; Τοτε ας τον βάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και να καταργήσουμε και τους υπουργούς και τους βουλευτές για περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων!!
Θα γίνει διάλογος με ειλημμένες και ήδη εφαρμοσμένες αποφάσεις;;; τέτοιο διάλογο θελετε;; τέτοιο διάλογο θα εφαρμόζουμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές μας τότε! θα αποφασίζουμε, θα διατάζουμε και μετά θα λέμε ότι κάνουμε διάλογο στο μάθημα. Θα τους τα λεμε κι οποιος μαθει. Απλα τα πράματα. Επιστροφή στη μονολιθική διδασκαλία δηλαδή.. Με αυτο τον τροπο θα γλυτωσουμε και την εργασια που παιρνουμε στο σπιτι και θα γινουμε εντελως δημοσιοι υπαλληλοι, οπως μας θελει κι ο γενικος ελεγκτης. Αυτό θα πει εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου...
ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016