KESJULY18

2018-07-13 15:28:58
Εκπαιδευτικοί:  Δυναμικά μέτρων που θα διαρκέσουν όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί

Εκπαιδευτικοί: Δυναμικά μέτρων που θα διαρκέσουν όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί


   Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και οι άλλες που έπονται, με στόχο τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση ήταν αρκετές ώστε να οδηγήσουν πέραν των δύο περίπου χιλιάδων εκπαιδευτικούς σε πορεία που ξεκίνησε από τα γραφεία από την ΠΟΕΔ και κατέληξε έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Για την εκδήλωση είχαν έλθει στη Λευκωσία εκπαιδευτικοί από όλες τις επαρχίες.

Συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: "Κάτω τα χερια από την παιδεία" "Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός "Δείξτε σεβασμό στους εκπαιδευτικούς, καλούμε σε διάλογο τους πολιτικούς", "Ντροπή, ντροπή θα γράψει η Ιστορία γι' αυτούς που ξεπουλάνε σχολεία και παιδεία", "Κάτω τα χέρια απ' το σχολείο, τα όνειρα των μαθητών δεν μπαίνουν στο ψυγείο", "Δεν είμαστε ρομπότ, αλλά ούτε αριθμοί, εκπαίδευση ζητάμε ανθρωπιστική".    

Η πρώτη αντίδραση των εκπαιδευτικών ήταν το γεγονός ότι οι καγκελόπορτες του Υπουργείου ήταν κλειστές και πίσω από κάθε είσοδο υπήρχαν άντρες και γυναίκες της αστυνομίας με πλήρη εξάρτηση.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από τους διαδηλωτές. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να περάσει στο Υπουργείο αντιπροσωπεία και να το επιδώσει στον Υπουργό Παιδείας. Πληροφορίες που μετέδωσε το ΚΥΠΕ ανέφεραν ότι ο υπουργός ήταν στο γραφείο του και ήταν έτοιμος να δεχτεί τους εκπαιδευτικούς. Με την εξέλιξη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και τα συνθήματα που ακούγονταν μεταξύ αυτών και το «παραιτήσου». Τελικά δεν έγινε κατορθωτή η επίδοση του ψηφίσματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι.  

Το ψήφισμα 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Οι ετσιθελικές και μονομερείς αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από τις δικές σας εισηγήσεις, σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού έργου, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνα αδιέξοδα τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ούτε η Πολιτεία ούτε η Κοινωνία μπορούν να ανεχτούν, να αποδεχτούν και να μείνουν απαθείς σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και παράνομες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Δυστυχώς, τα πιο πάνω δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε άλλης αντίδρασης πέρα άλλο τη λήψη δυναμικών μέτρων, τα οποία θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, πάντοτε σε πλαίσιο νομιμότητας, όπως καθορίζουν οι βασικές αρχές κάθε σύγχρονης δημοκρατίας.

Σε σχέση με τη χθεσινή επιστολή σας, σύμφωνα με την οποία καλείτε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις σε διάλογο, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Θεωρούμε ότι η επιστολή σας αποτελεί κίνηση τακτικής και εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, η οποία δεν είναι άσχετη με την μέρα της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας. 
  2. Ενώ διακηρύσσατε δημόσια το κατ’ επείγον της στελέχωσης των σχολείων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εντούτοις μας καλείτε σε διάλογο στις 24 Ιουλίου, όταν θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η στελέχωση των σχολείων και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στις επόμενες λίγες μέρες η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει σε μεταθέσεις και διορισμούς.
  3. Με την επιστολή σας είναι φανερό ότι αγνοείτε το ξεκάθαρο αίτημα των εκπαιδευτικών Οργανώσεων για διάλογο χωρίς τετελεσμένα και ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες επιβάλλεται να λαμβάνονται στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου της ΜΕΠΕΥ, κάτι που ορίζεται ρητώς και στο καταστατικό της.    

Υπό το φως των όσων αναφέρονται στην επιστολή σας δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν άμεσο, ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο, που θα οδηγήσει στην εκτόνωση της κρίσης για το καλό του Δημόσιου Σχολείου".   

Εκπαιδευτικοί:  Δυναμικά μέτρων που θα διαρκέσουν όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Fri July 13, 2018, 16:36:35
Επειδή το παιγνίδι της παραπληροφόρησης είναι δυστυχώς ύπουλο και μια λάθος κουβέντα, βαραίνει την πλάστιγγα της κοινής γνώμης, η πιο διαφανής διαδικασία, είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ διάλογος, σε ένα είδος DEBATE με τον Υπουργό να υποστηρίζει τη θέση του και τους εκπρόσωπους των Εκπαιδευτικών τις δικές τους, με επιχειρήματα και αριθμούς. Έχει το θάρρος να το κάνει; Έχει κάποιο κανάλι το θάρρος να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία;
Πολύ φοβάμαι ότι μέρος του ελεγχόμενου τύπου, επιλέγει τις ειδήσεις και τη βαρύτητα που θα δώσει σε κάθε μια. Επομένως, μόνο έτσι βλέπω να γίνεται η κάθαρση στα μάτια της κοινής γνώμης και μεγάλης μερίδας του κόσμου και των γονέων ειδικότερα, που πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Και επειδή ο Γενικός Ελεγκτής και ο ΠΔΤ έχουν τοποθετηθεί με γνώμονα, ώρες παρουσίας στο χώρο εργασίας και πόσες διακοπές έχουν οι εκπαιδευτικοί, θέτω το ερώτημα αν τα ίδια πιστεύουν και για τους βουλευτές (και μάλιστα των δικών τους κομμάτων)

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016