KESJULY18

2018-07-05 16:24:50
Ένας σύγχρονος καμικάζι

Ένας σύγχρονος καμικάζι


ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ*

Στα τέλη του B΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Iάπωνες αντιλαμβανόμενοι την έλλειψη πολεμικού υλικού και προ του φάσματος της ολοκληρωτικής ήττας στον πόλεμο του Ειρηνικού Ωκεανού, πήραν μια απονενοημένη απόφαση.

Δημιούργησαν το σώμα των αεροπόρων καμικάζι που με αίσθημα φιλοπατρίας   και αυταπάρνησης έπεφταν με το αεροσκάφος τους στον εχθρό, θυσιάζοντας τον εαυτό τους χάριν της υποτιθέμενης νίκης.

Αποτέλεσμα γι’ αυτούς; O θάνατος.

Τελικό αποτέλεσμα για τη χώρα τους;Το απόλυτο τίποτα.

Σήμερα, εν έτη 2018, με έκπληξη παρακολουθούμε  το φαινόμενο του καμικάζι στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Στον ρόλο του καμικάζι ο  Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού,  κ. Kώστας Xαμπιαούρης. O ΔIKOΣ MAΣ ANΘPΩΠOΣ. O ΦIΛOΣ, O ΣYNAΔEΛΦOΣ, O ΔAΣKAΛOΣ, O BOHΘOΣ ΔIEYΘYNTHΣ, O ΔIEYΘYNTHΣ, O ΠΡΩΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Mε πόση ανακούφιση υποδεχτήκαμε την ανάληψη των καθηκόντων του.....

ΔAΣKAΛOΣ! EΠITEΛOYΣ! ΘA BEΛTIΩΘOYNE TA ΠPAΓMATA!

Δυστυχώς, συνάδελφοι, EΠTΩXEYΣAMEN!

Στην πρώτη κρίση, μετά τον αδόκητο χαμό ενός μικρού μαθητή, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ πήγαινε για φούντο. Κυριολεκτικά! Γιατροί, ασθενείς και κοινωνία, όλοι έτοιμοι να επαναστατήσουν για τις άθλιες νοσοκομειακές συνθήκες που επικρατούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

O κ. Xαμπιαούρης βάζει για πρώτη φορά τη στολή του και μπαίνει στο αεροσκάφος του.

Με τις κατηγορίες κατά των δασκάλων του και τα MME στο πλευρό του, το παίρνει πάνω του. Τα έκανε θάλασσα, τα μπέρδεψε, κρύφτηκε κιόλας για λίγες μέρες, μα η πρώτη πτήση καμικάζι ήταν γεγονός! Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης πέτυχε απόλυτα. Τελικό συμπέρασμα από την τραγωδία;

Έχουμε δάσκαλους με ψυχολογικά προβλήματα στα σχολεία μας.

Ούτε οι τραγικά ανεπαρκείς σχολικές εγκαταστάσεις, ούτε τα κενά στο Σύστημα Υγείας  μας, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς.

2 Iουλίου 2018.

H κυβέρνηση κάθεται πάνω στην πυρηνική βόμβα "ΣYNEPΓATIΣMOΣ". Aπελπισμένοι, πλανεμένοι καταθέτες  -ανάμεσά τους και χιλιάδες εκπαιδευτικοί- πνέουν μένεα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Yπουργού Οικονομικών. Ηφαίστειο ο τόπος, έτοιμο να εκραγεί!

O Yπουργός καμικάζι αναλαμβάνει τη δεύτερη αποστολή αποπροσανατολισμού.

Kαλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους λέει:" Θυμάστε τη μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας; ΞEXAΣTE THN!

Θυμάστε τη μείωση υπεύθυνου τμήματος – δεν σας τη δώσαμε ποτέ ολόκληρη – που σας την υποσχέθηκαν οι προκάτοχοί μου; ΞEXAΣTE THN!

Φεουδάρχες συνδικαλιστές, θυμάστε τον συνδικαλιστικό χρόνο που με μάχες κερδίσατε για να προσφέρετε στον κλάδο σας και να συνεισφέρετε απρόσκοπτα στον διάλογο για τον εκσυγχρονισμό της Εκπαίδευσης, συνδιαμορφώνοντας την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας; ΞEXAΣTE TON!

Σε 2 μέρες τα παίρνω όλα! Δε «βγαίνω», βρε αδερφέ!

Τσουνάμι εξελίξεων θα ακολουθήσει. MME, εκπαιδευτικοί, οργανωμένοι γονείς,  κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα αναταράξουν τη νήσο μας με αποτέλεσμα να στραφούν αλλού -και πάλι- τα βλέμματα...

Γι’ άλλη μια φορά, ο νέος πολιτικός καμικάζι της κυβέρνησης παρουσιάζεται πρόθυμος να φουντάρει με το αεροσκάφος του στον εχθρό, αναλαμβάνοντας  τη φθορά και το κόστος που θα προκύψει  από το μένος των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους εναντίον του. Είναι σίγουρη η κούρσα, βλέπετε, και η ανταμοιβή εγγυημένη... ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Το τέλος των καμικάζι, ήταν, είναι και θα είναι πάντα προδιαγεγραμμένο.

YΓ: ΠPOΣ OΛOYΣ TOYΣ EKΠAIΔEYTIKOYΣ, KYPIΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ:

O ΥΠΠ και οι συν αυτώ είναι σίγουροι πως δε θα κινητοποιηθούμε με μαζικότητα και παλμό να διαδηλώσουμε για τα δίκαιά μας, για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο.

MAΣ EXOYN ΔOKIMAΣEI... ΔE  MAΣ ΦOBOYNTAI!

AΣ MHN TOYΣ EΠIBEBAIΩΣOYME ΞANA! H ΩPA ΠΛHΣIAZEI...

*Αντιπρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λάρνακας

Αναπληρωτής πρόεδρος ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΠΠΕΛΛΟΣ
Fri July 06, 2018, 12:21:02
Συνάδελφε Σταύρο, σε συγχαίρω για το εξαιρετικό σου άρθρο, όπου επεξηγείς καταπληκτικά τις πραγματικές προθέσεις της παρούσας Κυβέρνησης. Περίμενα υπομονετικά πέντε χρόνια, να βγει κάποιος επίσημος αντιπρόσωπος της Κυβερνώσας παράταξης των εκπαιδευτικών για να καυτηριάσει τις πραγματικές αλήθειες. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Μέχρι τώρα ήμουν απαισιόδοξος εάν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σαν κοινωνία με όλα αυτά που ζούμε αποσιωπώντας. Μετά από το δικό σας άρθρο, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι υπάρχει ελπίδα αλλαγής των κακός έχοντας πραγμάτων.
MAΣ EXOYN ΔOKIMAΣEI... ΔE MAΣ ΦOBOYNTAI!
AΣ MHN TOYΣ EΠIBEBAIΩΣOYME ΞANA! H ΩPA ΠΛHΣIAZEI...
Όλη η Εκπαιδευτική κοινωνία και όχι μόνο σε μαζικές κινητοποιήσεις από αύριο πριν είναι πολύ αργά.

Μαρία τραγιανού
Fri July 06, 2018, 07:16:49
Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχοντα συνάδερφε εμείς όμως οι εκπαιδευτικοι (με τα ψυχολογικά προβλήματα)είμαστε εκεί για να φυλάμε Θερμοπύλες και να στηρίζουμε τους μαθητές μας,να ενισχύουμε το εκπαιδευτικό έργο καθημερινά στα σχολειά μας απο τις επάλξεις και όχι καθίσμενοι στα γραφεία μας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016