KESJULY18

2018-07-02 16:14:53
ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ: Προκλητικός και απαράδεκτος ο ΥΠΠ  οδηγεί την Παιδεία σε  μετωπική σύγκρουση!

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ: Προκλητικός και απαράδεκτος ο ΥΠΠ οδηγεί την Παιδεία σε μετωπική σύγκρουση!


Κοινή ανακοινωση ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ αναφέρει: 

«Μετά τη συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δηλώνουν τα ακόλουθα:

  1. Είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη η προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζει, για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και της έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων.
  1. Οι προφορικές προτάσεις που έθεσε ο Υπουργός Παιδείας αιφνιδιαστικά και απρόκλητα ενώπιον των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με πρόσχημα τον δήθεν εξορθολογισμό της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τη στιγμή που το Εκπαιδευτικό Σύστημα βρίσκεται σε τροχιά εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες προτάσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρής τεκμηρίωσης και έγιναν στη βάση στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  1. Η καταστρατήγηση του για δεκαετίες θεσμοθετημένου και συνταγματικά ρυθμισμένου θεσμικού διαλόγου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και συνεπώς ούτε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να προωθήσει εντός 48 ωρών τις συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.
  1. Δεν πρόκειται να αποδεχθούν τετελεσμένα που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση και προειδοποιούν για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υιοθετηθούν οι προκλητικές και άκρως απαράδεκτες θέσεις του Υπουργού Παιδείας».

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Tue July 03, 2018, 18:37:43
Προκαλει αλγεινη κι αρνητικη εντυπωση το ότι και ο ίδιος ο Υπουργός υπήρξε δάσκαλος, δεχόταν με ικανοποίηση τις μειώσεις ωρών με την πάροδο των χρόνων και τώρα ξέχασε το παρελθόν του και κάνει ο,τι του πουν για να τα διαλύσει όλα.
Παρεμπιπτόντως, είναι με αυτόν τον τρόπο που θα μπουν οι νέοι και καλύτεροι εκπαιδευτικοί στην εκπαίδευση;;; Έγιναν τα πάντα για να γίνονται εξετάσεις για διορισμό των "καλυτερων" και για μείωση του μέσου όρου ηλικίας και τώρα γίνονται τα πάντα για να μην υπάρχουν θέσεις για να διορίζονται!!! Only in Cyprus...

Χρήστος Νεοφύτου
Mon July 02, 2018, 20:11:16
"... τη στιγμή που το Εκπαιδευτικό Σύστημα βρίσκεται σε τροχιά εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Μα από πότε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν την έγνοια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισεις; Αν την είχαν, δεν θα φτάναμε εδώ, παρά τα όποια λάθη της επίσημης πλευράς.

ΠανίκοςΠαπέττας
Mon July 02, 2018, 19:04:22
Ο υπουργός αποδεδειγμένα ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την παιδεία αλλά για τις περικοπές που πρέπει να γίνουν για να καλυφθεί η ξένωση του Συνεργατισμού προς την Ελληνική.
Φαίνεται να είναι από αρκετό χρονικό διάστημα προμελετημένη κίνηση.
Υποψιάζομαι διασύνδεση με άλλες διεκδικήσεις από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και προσπάθεια διάλυσης αυτού του μετώπου.
Για πρώτη και μοναδική φορά έχουμε ένα υπουργό να πέφτει τόσο χαμηλά σε τέτοιο επίπεδο που δεν τον χωράει πλέον ο χώρος της παιδείας.
Καιρός για να πας σπίτι σου. Εξ άλλου έχεις να διδάξεις και στο πανεπιστήμιο που έκανες 2ης δουλειά.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016