KESJULY18

2018-06-26 14:42:52
Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού: Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού: Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή


 Η Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού ιδρύθηκε  το 2011 και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2011-2012. Η σχολή μας θεωρείται σχολή δεύτερης ευκαιρίας αφού κύριος στόχος της είναι να παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Δημιουργεί έτσι ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω κατάρτιση και κατ΄ επέκταση καλύτερες συνθήκες εργασίας, παρέχοντας στους αποφοίτους της, γνώσεις και δεξιότητες που τους καθιστούν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Στη σχολική μονάδα λειτουργούν δύο (2) βασικοί κλάδοι. Ο κλάδος Μηχανολογίας με τις ειδικότητες Μηχανικής Αυτοκινήτων και Θερμικών, Υδραυλικών και Ψυκτικών Συστημάτων καθώς και ο κλάδος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών με ειδικότητα Μαγειρική - Τραπεζοκομία. Η σχολή αποτελείται ήδη από οχτώ (8) τμήματα, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων μπορούν να λειτουργήσουν επιπρόσθετοι κλάδοι όπως για παράδειγμα οι κλάδοι Ηλεκτρολογίας, Πολιτικής Μηχανικής και Αρχιτεκτονικής, Ξυλουργικής Επιπλοποιίας, Κομμωτικής η οποιοσδήποτε άλλος κλάδος της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ζητηθεί.

Δικαίωμα εγγραφής στη σχολή μας δίνεται τόσο σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη Μέση Εκπαίδευση, όσο και σε απόφοιτους Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Νοείται ότι οι δεύτεροι απαλλάσσονται από  τα θεωρητικά μαθήματα. Έτσι η φοίτησή τους περιορίζεται σε δυο έως τρεις μέρες την εβδομάδα. Επιπρόσθετα οι απόφοιτοι του συστήματος μαθητείας ή της Νέας Σύγχρονης Μαθητείας, καθώς και άτομα που έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικές σχολές ή σε ξενόγλωσσα σχολεία, μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή με την προϋπόθεση ότι θα παρακαθίσουν  και θα επιτύχουν σε γραπτές κατατακτήριες εξετάσεις. Ηλικιακά, γίνονται δεκτά άτομα 17 ετών και άνω ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να εγγραφούν άτομα από την ηλικία των 15 ετών, αυστηρά με την προϋπόθεση ότι αναγκάζονται για βιοποριστικούς σκοπούς να εργάζονται και μόνο εφόσον προσκομίσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις και δικαιολογητικά από τον εργοδότη.

Παρά το γεγονός ότι τα προγράμματα της Εσπερινής είναι ισοδύναμα με αυτά  της πρωινής κανονικής φοίτησης, είναι προσαρμοσμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες των μαθητών που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτήν. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τέσσερα (4) έτη. Η σχολή μας έχει ως έδρα την Α΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, ενώ χρησιμοποιούνται παράλληλα τόσο οι αίθουσες όσο και ο εξοπλισμός της Β΄ και Γ΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των διάφορων ειδικοτήτων. Λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18:00 μέχρι τις 21:35, ακολουθώντας το αναλυτικό πρόγραμμα και τους κανόνες λειτουργίας των δημόσιων σχολείων.

Οι μαθητές μας με το πέρας των σπουδών τους έχουν στα χέρια τους απολυτήριο ισοδύναμο με αυτό της πρωινής Τεχνικής Σχολής, το οποίο τους παρέχει την δυνατότητα να παρακαθίσουν σε Παγκύπριες εξετάσεις με την ολοκλήρωση του 4ου έτους και να διεκδικήσουν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, αξιοποιώντας τις θέσεις που παραχωρούνται στους απόφοιτους των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών. 

Στη σχολή επικρατεί φιλικό κλίμα μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μαθησιακό περιβάλλον.  Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και η διεύθυνση της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής, επιδεικνύουν κατανόηση στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας, η πλειοψηφία των οποίων αφορά εργαζόμενους και οικογενειάρχες.  Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό της σχολής σέβονται, εκτιμούν και υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια των σπουδαστών για απόκτηση δικαιώματος στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού ιδρύθηκε και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χρυσόστομος Γεωργίου,

Προγραμματιστής  Σχολής.

Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού: Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016