KESJULY18

2018-06-16 09:22:35
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Oι «Γυμνιστές πάνω στους βράχους» νικητές του GROHE Design Series

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Oι «Γυμνιστές πάνω στους βράχους» νικητές του GROHE Design Series


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του αναγνωρισμένου διεθνούς προγράμματος σχεδιασμού, εγκαινιάζοντας την συνεργασία Παν. Λευκωσίας και GROHE

Η ομάδα “Nudists on the Rocks” («Γυμνιστές πάνω στους Βράχους»), αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, τελειόφοιτη του Προγράμματος Γραφική Επικοινωνία (Graphic Communication) του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων, και Διονύση Βωνιάτη, τεταρτοετή φοιτητή του Προγράμματος Εσωτερικού Σχεδιασμού (Interior Design) και Άννα Αναστασίου, τελειόφοιτη του Επαγγελματικού Διπλώματος Αρχιτεκτονικής (DipArch), του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό της GROHE Design Series.

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είχαν επιλεγεί από την GROHE, κορυφαίας Γερμανικής κατασκευάστριας ειδών υγιεινής, για συνεργασία στο πλαίσιο της σειράς αυτής. Σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, που συμμετέχει στο αναγνωρισμένο αυτό πρόγραμμα σχεδιασμού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοίνωσε, εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής, η Λίνα Βαρυτιμίδου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της GROHE East Mediterranean, Middle East and Africa, σε Τελετή Βράβευσης στο αμφιθέατρο του Architecture Research Centre (ARC) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν μετάσχει πέντε ομάδες, από τις οποίες προκρίθηκαν στη δεύτερη τελική, τρείς (“Lefkara Delight”, “CU There” και “Nudists on the Rocks”). Οι φιναλίστ παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εκπροσώπων της GROHE, όπου και επιλέγηκε η πρόταση “Nudists on the Rocks”, η οποία «τονίζει την δυνατή συνύπαρξη της πολυτέλειας με την φύση», όπως επισήμαναν οι νικητές κατά την παρουσίαση τους.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο το να επιλέξουμε τη νικήτρια ομάδα, γιατί όλες οι προτάσεις ήταν θαυμάσιες. Οι νικητές επικράτησαν για την πρωτοπόρα εργασία τους αλλά και για τον τρόπο παρουσίασης τους, που ήταν δυναμικός», επισήμανε η κα. Βαρυτιμίδου. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την πραγματοποίηση του GROHE Design Series, και στην Ευρώπη, που έχει ως στόχο την ενθάρρυνση, την προώθηση και την επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς των νέων επαγγελματιών στο χώρο του Design. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις δεξαμενές σκέψης της περιοχής για να δημιουργήσουμε προοδευτικές ιδέες στο Design και, ταυτόχρονα, να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», κατέληξε.  

H Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγήτρια Edna Yamasaki, δήλωσε ότι «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον διαγωνισμό αυτό όπως και άλλες δραστηριότητες, στο πλαίσιο διεύρυνσης της πετυχημένης συνεργασία με την GROHE». Συνέχισε λέγοντας ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες, και ιδιαίτερα με κολοσσούς εταιρείες όπως την GROHE, εμπλουτίζουν την ακαδημαϊκή εμπειρία για τους φοιτητές, συνδέοντας την με την βιομηχανία».     

Ο θεσμός GROHE Design Series εγκαινιάστηκε το 2012, από το γραφείο της GROHE στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να προβάλει και να επιβραβεύει τον δημιουργικό σχεδιασμό των φοιτητών στους κλάδους του Εσωτερικού Σχεδιασμού, της Αρχιτεκτονικής και των Εφαρμοσμένων Πολυμέσων/Γραφικής Επικοινωνίας. Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρωνόταν στον σχεδιασμό ενός οικιακού spa με τη χρήση τοπικών πολιτισμικών στοιχείων και είχε ως απώτερο στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών.

Οι νικητές θα γίνουν μέρος μιας ταλαντούχας ομάδας νέων που θα συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της GROHE 2018, σε κάποιο από τα γραφεία της εταιρείας στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Oι «Γυμνιστές πάνω στους βράχους» νικητές του GROHE Design Series

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Oι «Γυμνιστές πάνω στους βράχους» νικητές του GROHE Design Series


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016