KESJULY18

2018-06-07 09:32:57
Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Να καταργηθεί η Αγορά Υπηρεσιών στη Δημόσια Εκπαίδευση

Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Να καταργηθεί η Αγορά Υπηρεσιών στη Δημόσια Εκπαίδευση


Με ανακοίνωσή της η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών αναφέρει:  

«Η δημιουργία εκπαιδευτικών δύο ταχυτήτων είναι άδικη και αδικαιολόγητη. Δεν υπάρχει αποδεκτή εξήγηση για την ύπαρξη εκπαιδευτικών απασχολούμενων σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας (ΚΙΕ, Επιμορφωτικά, ΔΡΑΣ.Ε., Ολοήμερα) υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Μήπως είναι δευτέρας κατηγορίας οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε απογευματινό χρόνο ακολουθώντας τα αναλυτικά προγράμματα, τη διδακτέα ύλη και τη γραμμή του Υπουργείου και που, μάλιστα, αμείβονται από το λογιστήριο της Δημοκρατίας;

Η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΟΑΕ) προτείνει την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και τον διορισμό ως μισθωτών όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών που πρόκειται να διδάξουν στα εν λόγω προγράμματα από τον πίνακα Διορισίμων, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τον διορισμό τους (ανεργιακό επίδομα, επίδομα ασθενείας, επίδομα μητρότητας κτλ.).

Με τον τρόπο αυτό δίνονται κίνητρα στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς για να συμμετέχουν στην εξέταση του ΝΣΔΕ καθότι θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέσω αυτής θέση μόνιμη, με σύμβαση ή θέση σε κάποιο από τα προγράμματα του Υπουργείου. Έτσι, λοιπόν, θα υπάρχει και η ευκαιρία ανέλιξης στον τομέα αυτό, εφόσον οι πρωτεύσαντες θα διορίζονται ως μόνιμοι, οι επόμενοι στην κατάταξη θα διορίζονται με σύμβαση και οι υπόλοιποι στα προγράμματα του Υπουργείου.

Επομένως, σε περίπτωση που η πρότασή μας υλοποιηθεί, θα αρθεί ταυτόχρονα και η άδικη διάκριση που γίνεται με το ισχύον ΝΣΔΕ όσον αφορά την επιλεκτική μοριοδότηση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, καθώς θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε όλους όσοι εργάστηκαν στο δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, στα προγράμματα του Υπουργείου και σε εγκεκριμένα από το Υπουργείο ιδιωτικά φροντιστήρια.

Η ΟΑΕ κρίνει σημαντική την εκπαιδευτική προϋπηρεσία και θεωρεί ότι το δικαιότερο είναι να αναγνωρίζεται σε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που την κατέχουν. Τάσσεται, όμως, υπέρ της κατάργησης της μοριοδότησής της, εάν αυτή θα γίνεται επιλεκτικά παραβιάζοντας την Αρχή της Μη Διάκρισης και αν θα δίνει πολύ μεγάλη πριμοδότηση σε όσους την έχουν, ώστε να τροποποιεί ριζικά το αποτέλεσμα της εξέτασης. Γι' αυτό απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μείωση της μοριοδότησης της πείρας, εάν αυτή θα παραμείνει στο ΝΣΔΕ, σε σημείο που να μην ακυρώνει την εξέταση».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαριάννα Δημοσθένους
Thu June 07, 2018, 20:01:45
Δηλαδή εμείς που δουλεύουμε χρόνια στα απογευματινά προγράμματα, θα πρέπει να χάσουμε τη δουλειά μας γιατί έτσι αποφασίσατε εσείς; Με το ζόρι να δώσουμε όλοι εξετάσεις για τον πίνακα διορισίμων; Καλά δεν καταλάβατε ότι είναι προβληματικό το νέο σύστημα;

Παναγιώτης Νικολάου
Thu June 07, 2018, 11:22:41
Αυτά που γράφετε είναι ουτοπικά. Δεν μπορεί να εξισωθεί το ιδιωτικό φροντιστήριο με την προυπηρεσία σε δημόσιο σχολείο.
Νομίζω στην προσπάθεια σας να μπειτε σε δημοσια σχολεία επικαλείστε ανεφάρμοστα πράγματα.
Επιλέον να ξέρετε αν αυτο που ζητατε εφαρμοστεί, θα πρεπει να έχει κ αναδρομική ισχύ, με όλες τις συνέπειες...

Αντρη Αντρέου
Thu June 07, 2018, 10:50:28
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σας να μην μοριοδοτείται η εκπαιδευτική προϋπηρεσία ή να μοριοδοτειται ελάχιστα. Η πείρα είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα ενός εκπαιδευτικού.

Κωστας Κωνσταντινου
Thu June 07, 2018, 10:02:35
Προς πληροφορια σας ειναι καλα να γνωριζεται οτι
- καμια προυπηρεσια δεν αναγνωριζεται οταν δεν ειναι στο ιδιο εργοδοτη. Υπαρχουν σωρεια νομικων αποφασεων επι του θεματος. Τα ατομα που εργοδοτουνται στα Βραδινα και απογευματινα προγραμματα δεν εργοδοτουνται απο το ΥΠΠ αλλα το 2012 απο το ΙΔΑΒΕΠ και απο το 2013 μεχρι σημερα ειναι αυτοεργοδοτουμενοι. Αρα καμια νομικη υποσταση δεν υπαρχει εκτος εαν ερθει το κρατος και καταβαλει αναδρομικα τις Κ.Α. για ολα τα ετη σαν να ηταν δημοσιοι υπαλληλοι.
- Σε καμια περιπτωση δεν μπορει το ΝΣΔΕ να τοποθετει εκπαιδευτικους στα προγραμματα αυτα επειδη ειναι ξεκαθαρο οτι εγινε κατα εσας για να προσλαμβανονται οι καλυτεροι και οχι οσοι πετυχαν στις εξετασεις εστω 50.1% απλως για να γεμισουν οι θεσεις.
- Δεν ειναι ουτε συνδικαλιστικα σωστο αυτο που λετε γιατι το μονο αποτελεσμα που θα υπαρξει ειναι να θυματοποιησετε τους συναδελφους που πετυχαν στις εξετασεις δινοντας την ευκαιρια στην κυβερνηση να μας ριξει στα απογευματινα προγραμματα.

Ειμαι απογοητευμενος με την σταση σας και τις καθοδηγουμενες αποψεις

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016