KESJULY18

2018-05-30 11:26:46
Ο πρόεδρος Γονέων Δημοτικής απρόκλητα ανοίγει πόλεμο με ΠΟΕΔ, εκπαιδευτικούς. Τυχαίο το γεγονός;

Ο πρόεδρος Γονέων Δημοτικής απρόκλητα ανοίγει πόλεμο με ΠΟΕΔ, εκπαιδευτικούς. Τυχαίο το γεγονός;


 Προκλητική η διάσκεψη Τύπου έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Τραγική και προκλητική θεωρώ την  διάσκεψη Τύπου και τις  τοποθετήσεις του προέδρου των Οργανωμένων Γονιών Δημοτικής, ο οποίος άφηνε πριν μέρες να νοηθεί πως τάχα θα έριχνε βόμβες σύντομα! Διερωτούμαι πραγματικά αν όλα αυτά που εκστόμισε αναίτια, απρόκλητα και προφανώς προμελετημένα, εκφράζουν τους γονείς και τους τοπικούς συνδέσμους γονέων.

Ο πρόεδρος των Οργανωμένων γονιών Δημοτικής, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του για πιθανή παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικούς, δυστυχώς διασπείρει τον πανικό ανάμεσα σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, γιατί όλα αυτά έγιναν μπροστά στις κάμερες τη δεδομένη στιγμή; Όλη αυτή η απαράδεκτη ενέργειά του εξυπηρετεί άραγε κάποιες σκοπιμότητες;

Οι προκλητικές τοποθετήσεις του, οι ανακρίβειες και οι αστήρικτες σε βάρος της ΠΟΕΔ και των υπολοίπων εκπαιδευτικών Οργανώσεων κατηγορίες και υπονοούμενα, είναι πραγματικά ανάξιες σχολιασμού. Βασικά με τις όλες απαράδεκτες ενέργειες του δηλώνει εχθρός της ΠΟΕΔ και των εκπαιδευτικών χωρίς καμία περιστροφή και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον.

Προφανώς φαίνεται ο ίδιος να επιδιώκει τη ρήξη γονιών και εκπαιδευτικών για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι δηλώσεις του και η απαράδεκτη και τραγική από κάθε άποψη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε χθές (πριν τον σοβαρό διάλογο για τα θέματα ασφάλειας και υγείας). Κατά τα άλλα ο ίδιος άνθρωπος ζητούσε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην Παιδεία! 

Την ώρα που η ΠΟΕΔ και οι άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις προετοίμαζαν με σοβαρότητα τις γραπτές θέσεις τους για την ασφάλεια και υγεία στα σχολειά μας (κατέθεσαν έγγραφα εργασίας 40 σελίδων), ο πρόεδρος των γονιών Δημοτικής οργάνωνε πίσω από την πλάτη μας διάσκεψη Τύπου για να διαβάλει και να προσβάλει την ΠΟΕΔ και τα στελέχη όλων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνάντηση προσήλθε χωρίς να παρουσιάσει κανένα έγγραφο για το σοβαρό αυτό θέμα. Πού να προλάβει βεβαια με τόση έγνοια που είχε να μας διαβάλει;

Αυτά που αναφέρθηκε σήμερα είναι τα προβλήματα της Παιδείας που απασχολούν τον πρόεδρο των Οργανωμένων Γονιών; Είναι κρίμα πραγματικά γιατί με τις ενέργειες και την στάση του φέρνει σε δημόσια αντιπαράθεση γονείς και εκπαιδευτικούς, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο και καμία πρόκληση, λέγοντας μάλιστα με στόμφο ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι και να ηρεμήσει ο χώρος της Παιδείας. 

Τον ενόχλησε που η υπεύθυνη στάση που πολύ ορθά τήρησε η ΠΟΕΔ; Tον ενόχλησε που δεν προχώρησε η ΠΟΕΔ σε κανένα απεργιακό μέτρο; Τον ενόχλησε που η ΠΟΕΔ και η ηγεσία της ζήτησε τη δεδομένη στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί αποκλειστικά και μόνον το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας; Η ΠΟΕΔ σε καμία περίπτωση δεν έκανε αναφορά σε βάρος της Συνομοσπονδίας γονέων ούτε προφορικά ούτε γραπτά παρόλο που προκλήθηκε και με προηγούμενη ανακοίνωση μια βδομάδα πριν.

Δεν πιστεύω πως ο συγκεκριμένος πρόεδρος, με τη στάση που τηρεί εκφράζει και εκπροσωπεί τις απόψεις της τεράστιας πλειοψηφίας των γονιών. Θα αναμένουμε με ψυχραιμία την αποχώρησή του σε λίγους μήνες από την ηγεσία των Οργανωμένων Γονιών, για να μπορέσει να μπεί σε μια νέα βάση η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε στο παρελθόν με τους Οργανωμένους γονείς για το καλό των μαθητών μας.

Προσωπικά ως Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ θα ζητήσω προ ημερησίας διατάξεως την εγγραφή του όλου θέματος στην Παγκυπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ που θα γίνει την, Πέμπτη 31/5/2018, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Προσωπικά η δική μου υπομονή αλλά και της τεράστιας πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, έχει εξαντληθεί με την απαράδεκτη στάση του προέδρου των Οργανωμένων Γονιών  έναντι των εκπαιδευτικών, της ΠΟΕΔ και των άλλων Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

 *Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ–μέλος εκτελεστικής Γραμματείας  Α.Κί.ΔΑ.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016