KESJULY18

2018-05-29 19:53:14
Φυλακτού: Ανάξιες σχολιασμού οι άκαιρες, ανούσιες και αναληθείς αναφορές του Προέδρου των Γονέων

Φυλακτού: Ανάξιες σχολιασμού οι άκαιρες, ανούσιες και αναληθείς αναφορές του Προέδρου των Γονέων


Ο πρόεδρος ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού με γραπτή δήλωσή του απαντά στις δηλώσεις (δήλωση 1, δήλωση 2) του προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκη Σολομωνίδη και σημειώνει τα ακόλουθα:

«Πολλά ερωτήματα ως προς τις πραγματικές προθέσεις και τα κίνητρα του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής, αφήνουν οι σημερινές του δηλώσεις. Διερωτώμαι εάν όσα αναφέρει τα συμμερίζονται οι γονείς των παιδιών.

Για όλα όσα έχει δηλώσει, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω ή να ασχοληθώ με οτιδήποτε. Δεν θα διολισθήσουμε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο. Θα τον αφήσουμε στην ελεύθερη και χωρίς αλεξίπτωτο πτώση που ήδη διαγράφει.

Άνοιξε ο διάλογος για το πολύ σοβαρό και κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία. Θέμα που ενδιαφέρει ή θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τους Οργανωμένους Γονείς. Η ΠΟΕΔ κατέθεσε τρία συνολικά έγγραφα με τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα ερωτήματα, τις θέσεις, τις εισηγήσεις της επί αυτού.

Παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στις επόμενες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε τον Σεπτέμβριο του 2018, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τουλάχιστον, τους βραχυπρόθεσμους στόχους για την Ασφάλεια και Υγεία να τους έχουμε υλοποιήσει και σιγά σιγά να υλοποιούμε και ό,τι άλλο κριθεί πως χρειάζεται να γίνει έστω και σε βάθος χρόνου, ενός, δύο ή ακόμα και τριών ετών.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, όλοι οι συμμετέχοντες αποφύγαμε να κάνουμε δηλώσεις και αρκεστήκαμε στο γεγονός ότι τα έγγραφα που καταθέσαμε θα τύχουν σοβαρής μελέτης, συζήτησης, με σκοπό να ληφθούν τα δέοντα. Προκειμένου να σταλούν θετικά μηνύματα για το κλίμα που κυριάρχησε στη συνάντηση, δεν κάναμε δηλώσεις και αφήσαμε το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κ. Κώστα Χαμπιαούρη να τοποθετηθεί εκφράζοντας αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Παιδείας και όχι τους παρευρισκομένους στη συνάντηση, πράγμα που ήταν και είναι αδύνατο να εκφράζει. Οι δηλώσεις του Υπουργού έδειξαν θετική διάθεση για συζήτηση όλων των θεμάτων που τέθηκαν και την ίδια ώρα ξεκάθαρη πρόθεση να χαμηλώσουν οι τόνοι των τελευταίων ημερών. Κάτι, που ήδη εμείς κάναμε πράξη. Κοιτάζουμε μπροστά και αναζητούμε λύσεις στα ζητήματα που έχουμε ενώπιον μας.

Ως προς τη συνάντηση για το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ήταν μια συνάντηση για να παρουσιαστεί η επιτροπή, η ομάδα που έχει επιλέξει ο Υπουργός Παιδείας για να εργαστεί επί της Πρότασης που θα καταθέσει, περίπου τον Οκτώβριο. Είναι δικαίωμα του εκάστοτε Υπουργού να συστήνει τις επιτροπές και τις ομάδες που θα τον συμβουλεύουν. Εμείς ευχόμαστε καλή δουλειά και καλή επιτυχία στην Επιτροπή και αναμένουμε το συντομότερο να έχουμε ενώπιον μας την πρόταση που θα διαμορφώσουν. Μια πρόταση που μόλις την πάρουμε επίσημα, θα τη μελετήσουμε και θα τη συζητήσουμε στη ΜΕΠΕΥ, στο συνταγματικά καθορισμένο και νομοθετικά ρυθμισμένο σώμα διαβούλευσης για τα θέματα που σχετίζονται με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των εκπαιδευτικών.

Η εν λόγω Επιτροπή, η ΜΕΠΕΥ, λειτουργεί υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, στη βάση Καταστατικού, με καθορισμένους όλους τους συμμετέχοντες, τηρούνται πρακτικά και ακόμη και σε περίπτωση διαφωνιών καθορίζεται το πώς προχωρούν τα θέματα (συστήνεται Εξ Υπουργών Επιτροπή κ.λπ.).

Ως ΠΟΕΔ ξεκαθαρίζουμε και δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε 5 ή 10 ή 50 ή 100 εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί και κριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, που είναι το αρμόδιο να το πράξει, ως ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι, να προσβάλλουν και να πλήττουν το πολυδιάστατο και ποιοτικό έργο που επιτελούν 5 500 εκπαιδευτικοί με κόπο και μόχθο στα σχολεία.

Καλούμε, ζητούμε και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας τους λίγους ή πολλούς ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς, που το ίδιο γνωρίζει και οφείλει να γνωρίζει, αφού έχει κατά αποκλειστικότητα αυτά τα στοιχεία και δεδομένα, να τους αποβάλει χωρίς καθυστέρηση από το σύστημα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, απαιτούμε να κινήσει όλες τις διαδικασίες και να προχωρήσει ακόμη και στην απόλυσή τους εκεί όπου το κρίνει απαραίτητο. Εάν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν προλαβαίνει να το πράξει τότε έχουμε την απαίτηση να μην τους διορίσει στα σχολεία, να τους απομακρύνει με τρόπο που το ίδιο θα αποφασίσει μέχρι να κινήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες για απόλυσή τους αν αυτό κρίνει και στη θέση τους στα σχολεία να διορίσει άλλους από τον μακρύ κατάλογο που υπάρχει.

Η ΠΟΕΔ δεν ανέχεται πλέον να της φορτώνουν έντεχνα οποιοιδήποτε τις ευθύνες του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς τους ανάβουμε το πράσινο φως, αρκεί να τηρήσουν σωστές διαδικασίες. Διαδικασίες που δεν θα διασύρουν ανθρώπους, που θα διασφαλίζουν τον απαραίτητο σεβασμό και κυρίως που θα κινηθούν στη βάση τεκμηριωμένων στοιχείων και όχι στο τι λέει ο καθένας εκφράζοντας την υποκειμενική του άποψη.

Το όποιο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης επιβάλλεται να εφαρμοστεί το συντομότερο, όχι για αυτούς τους λίγους ανεπαρκείς ή ακατάλληλους εκπαιδευτικούς που πιθανό να υπάρχουν στα σχολεία, αλλά για τις χιλιάδες των ικανότατων εκπαιδευτικών που καταθέτουν ψυχή στα σχολεία για το καλό των παιδιών και δικαιούνται να αξιολογούνται στη βάση ενός σύγχρονου, αντικειμενικού, αξιοκρατικού συστήματος το οποίο θα τους βοηθά να βελτιώνονται και από καλοί να γίνονται καλύτεροι, πολύ καλοί και άριστοι.

Ας αφήσουν όλοι τα κούφια και μεγάλα λόγια. Απαιτούμε πράξεις! 

Φίλιος Φυλακτού

Πρόεδρος ΠΟΕΔ»  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Κυριάκου
Tue May 29, 2018, 20:07:29
Το θέμα Φίλιο είναι πού βρήκε όλα αυτά τα "λεπτομερή" στοιχεία ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών για τις αποσπάσεις, τις προαγωγές, ακόμα και το κόστος για τη μισθοδοσία αυτών των εκπαιδευτικών. Μήπως από την ίδια πηγή που είχε και ο δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου όταν έφτιαχνε εκείνο το πρωτοσέλιδο για το" βαρύ" ιστορικό... Κρίμα...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016