KESJULY18

2018-05-29 14:11:45
Γονείς Μέσης: Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εκπ. μεταρρύθμισης

Γονείς Μέσης: Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εκπ. μεταρρύθμισης


«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου να ορίσει επιτροπή με οδηγίες μέχρι το τέλος τους 2018 να ολοκληρώσει ένα νέο Σχέδιο Αξιολόγησης»

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι:  

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου για δύο πολύ σοβαρά και σημαντικά θέματα: Την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολεία και την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αρχίσει τον διάλογο για βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στα σχολεία. Παρόλο ότι θεωρούμε τα Σχολεία μας είναι ασφαλή, πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ούτως ώστε να εξαλειφθούν οι όποιοι πιθανοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού είναι ένα σημαντικό κομμάτι, ίσως το πιο σημαντικό, της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει συζητηθεί. Ως Οργανωμένοι Γονείς το προτάσσαμε με κάθε ευκαιρία ως αναπόσπαστο στοιχείο μίας πετυχημένης και ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου να ορίσει επιτροπή με οδηγίες μέχρι το τέλος τους 2018 να ολοκληρώσει ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης το οποίο να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μας λυπεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επέλεξαν να μην παρουσιαστούν στη σημερινή πρώτη συνάντηση. Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε διαφωνία είναι δυνατόν να γεφυρωθεί και να επιλυθεί μέσα από τον διάλογο και όχι με την αποχή και με αρνητική προσέγγιση. Ευελπιστούμε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα παρουσιαστούν στις επόμενες συναντήσεις ούτως ώστε ο διάλογος θα συνεχιστεί ομαλά και το αποτέλεσμα να ικανοποιεί όλες τις πλευρές».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Πεγειώτης Χρίστος
Tue May 29, 2018, 21:08:29
Το καλύτερο σχέδιο αξιολόγησης και του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος μπορεί να το εγκαθυδρίσει ο κάθες γονιός ξεχωριστά και ολοι οι γονείς μαζί με τις συστηματικές τους επισκέψεις στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους και την μόνιμη επικοινωνία με τον κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά.
Τα σχολεία οργανώνουν στα μέσα κάθε σχολική χρονιάς συναντήσεις με τους γονείς για να δωθεί η δυνατότητα γνωριμίας γονιών και εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί περίπου δύο ώρες και στο διαστήμα αυτό ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να μιλήσει με περισσότερους από 100 γονείς, να δόσει τις εκτιμήσεις του για περισσότερους από 100 μαθητές, να ακούσει τις θέσεις του κάθε γονιού και την ίδια στιγμή να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του κάθε μαθητή ξεχωριστά αφού ο κάθε ένας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι γονείς από τέτοιες συναντήσεις δευτερολέπτων με περίπου 20 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς, ας δώσουν σε απαντητικό δημοσίευμα τις εκτιμήσεις του οι ίδιοι οι γονείς. Σαν εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο και σαν γονιός παιδιών σε δημόσια σχολεία, δηλώνω ότι δεν με ικανοποιεί αυτή η παρέλαση γονέων κατά το μοναδικό αυτό δίωρο, για τον απλούστατο λόγο ότι δε προσφέρει σε κανένα οποιοδήποτε ώφελος.
Αυτή η παρέλαση γονέων στα σχολεία είναι χαρακτηριστική στα γυμνάσια και λύκεια, κάτι που δεν συναντάς στα τεχνικά ιδρύματα. Εδώ θεωρείται μεγάλη επιτυχία αν 20% του συνόλου των γονιών παρουσιαστεί σε τέτοιας φύσεως συναντήσεις.
Όσο για συναντήσεις γονιών με εκπαιδευτικούς σε εργάσιμο χρόνο, προκαθορισμένο για το σκοπό αυτό, δε μπορεί να γίνει λόγος αφού τέτοιες συναντήσεις δεν επιδιώκονται από τους γονείς. Κατά τη διάρκεια της φετεινής σχολικής χρονιάς είχα τη χαρά να γνωρίσω 2 από τους περίπου εκατό γονείς που έλπιζα να γνωρίσω. Στα 10 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησης σε σχολεία ένας μονάχα γονιός καταδέκτηκε να επισκεπτεί αίθουσα διδασκαλίας όπου διεξαγώταν μάθημα μετά απο επαναλειμένες προσκλησεις.
Αγαπητοί γονείς, μιλάτε πιο συχνά με τα παιδιά σας για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ελάτε πιο συχνά στα σχολεία, συζητείστε με τους εκπαιδευτικούς, ασκείστε κριτική εκεί που χρειάζεται, διορθώστε στρεβλώσεις και παραλείψεις. Αυτή είναι η μοναδική οδός για επίτευξη του ποθητού αποτελέσματος.
Εκπαιδευτής τεχνικού ιδρύματος

Θεράπων Θεράποντος
Tue May 29, 2018, 14:24:08
Τα σχολεία ΔΕΝ είναι ασφαλή, υπάρχει πολύς δρόμος για να μπορέσουν να θεωρηθούν ασφαλή, η οποία αναβάθμιση προϋποθέτει λεφτά τα οποία δυστυχώς το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει. Σαν γονείς αυτό να διεκδικήσετε.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016