KESJULY18

2018-05-25 13:37:39
Οι Επιθεωρητές Μέσης συμφωνούν-επικροτούν τις δηλώσεις Χαμπιαούρη για ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς

Οι Επιθεωρητές Μέσης συμφωνούν-επικροτούν τις δηλώσεις Χαμπιαούρη για ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς


«Ο ΚΕΜΕ θα συμφωνήσει και επικροτεί τη θέληση και επιμονή του νέου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και να εξευρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους»

Με ανακοίνωσή του ο Κλάδος Επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την επάρκεια ή όχι των εκπαιδευτικών αλλά και τον τρόπο που αξιολογούνται, δημιούργησαν εντάσεις οι οποίες έδειξαν πως η ανάγκη για βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης είναι επιτακτικές.

Τα διάφορα προβλήματα και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν από κάποιες  οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα και σύνολα,  ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, δεν ήταν σαφέστατα ο αρμόζων. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας  χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είτε αυτά αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στον σχολικό χώρο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το σύστημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας.

Υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες σε αρκετές σχολικές μονάδες και αυτό διαπιστωνόταν στο παρελθόν, κάθε χρόνο, στα τέλη του Αυγούστου, όταν οι Επιθεωρητές της Μέσης Εκπαίδευσης τουλάχιστον, επισκέπτονταν τα σχολεία και μαζί με τον Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου και μέλος της αρμόδιας σχολικής εφορίας αλλά και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων, επιθεωρούσαν το κτήριο για να δουν από κοντά ποιες ελλείψεις ή ατέλειες έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης.  Καταβαλλόταν προσπάθεια από όλους τους φορείς να «επουλωθούν», τουλάχιστον τα πιο επείγοντα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, επομένως, δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι μέχρι πρότινος ο ίδιος είχε άμεση επαφή με σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω της προηγούμενης θέσης του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το λυπηρό γεγονός της απώλειας της ζωής ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου, ώθησε τον νεοδιορισθέντα Υπουργό να προβεί σε δηλώσεις – διαπιστώσεις και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί τις προκληθείσες αντιδράσεις .

Όσον αφορά στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των διορισμένων εκπαιδευτικών, που για τους οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα με αρτιότητα, ο ΚΕΜΕ θα συμφωνήσει και επικροτεί τη θέληση και επιμονή του νέου Υπουργού, ώστε  να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και να εξευρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Ο ΚΕΜΕ έχει την πεποίθηση ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και χωρίς εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, μπορούν να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα της Παιδείας. Οι επικείμενες συναντήσεις που έχουν οριστεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποδεικνύουν τη θέληση του ίδιου για λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος επιβεβαίωσε αρκετές φορές την απόφασή του για ουσιαστική δουλειά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Συνεπώς, ας μην χρησιμοποιούνται οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  με έντονο αντιπαραθετικό ύφος από κανέναν από όσους εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία και, αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, είναι καιρός να εργαστούμε συλλογικά για το καλό των παιδιών μας».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016