KESJULY18

2018-05-23 12:06:42
Φιλοσοφικές πτυχές και επιδείξεις Krav Maga: Σεμινάριο αυτοάμυνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φιλοσοφικές πτυχές και επιδείξεις Krav Maga: Σεμινάριο αυτοάμυνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σεμινάριο για τις φιλοσοφικές πτυχές, την προπόνηση και τις εφαρμογές για αυτοάμυνα των πολεμικών/αμυντικών τεχνών. Η αμυντική τεχνική Κrav Maga στηρίζεται σε φυσικά και ενστικτώδη αγωνιστικά κινήματα, μαθαίνει στον μαχητή να αντιδρά αυτόματα και βελτιώνει την απόδοση μέσω προσεκτικής εξέτασης των πραγματικών βίαιων γεγονότων.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε ο ρόλος των  εκπαιδευτικών προπονήσεων στο Krav Maga να αναπαράγουν την εξωτερική πραγματικότητα, θέλοντας έτσι να διατηρήσουν την εκπαίδευση σε ευθυγράμμιση με το περιβάλλον. Η εφαρμογή του μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ανάγκη που υπάρχει στην αστυνομία, το στρατό, τις ειδικές δυνάμεις καθώς και στους πολίτες, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, στο στρατό ο στόχος των στρατιωτών είναι να εξουδετερώσουν τον εχθρό. Η αστυνομία συνήθως έχει να κάνει με πολίτες, άρα στόχος της είναι η ακινητοποίηση, και ο έλεγχος ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια. Το προσωπικό ασφαλείας προστατεύει τρίτα πρόσωπα για τα οποία έχει αναλάβει την ευθύνη να διαφυλάξει από επικίνδυνες καταστάσεις. Για τους πολίτες, για τους οποίους μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά τμήματα εκπαίδευσης, όπως για παιδιά, γυναίκες και ενήλικες, μέσω του Krav Maga μαθαίνουν να ελέγχουν τις αντιδράσεις τους, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικαιολόγητη βλάβη στους επιτιθέμενούς τους, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε αστική η ποινική δίωξη.

Το σεμινάριο χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Άρης Κωνσταντινίδης και ο Πρέσβης του Ισραήλ Shmuel Revel. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στη σημασία της αυτοάμυνας, αλλά και στο δικαίωμα της αυτοάμυνας των κρατών το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς δικαίου. O κ. Shmuel αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ και στη συνεργασία των δυο χωρών σε διάφορους τομείς όπως ο αθλητισμός και τον κοινό σύνδεσμο Κrav Maga. Ο Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπαιδευτής του καράτε Ανδρέας Καπαρδής ανέπτυξε τη φιλοσοφία των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών της Ασίας και την δυνατότητα της συνεισφοράς στην προ-κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών, νέων και ενηλίκων. 

Από την πλευρά της η Εγκληματολόγος, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας, Μαρία Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά της ισραηλίτικης αυτής πολεμικής τέχνης. Σχετικά με την απόδοση του όρου στα Ελληνικά, Krav σημαίνει μάχη και Maga σημαίνει επαφή, δηλαδή μάχη επαφής. Η φιλοσοφία του αναφέρεται στην εξουδετέρωση της απειλής, τους ταυτόχρονα αμυντικούς και επιθετικούς ελιγμούς και την επιθετικότητα. Η διαφορά του με τις πολεμικές τέχνες, όπως εξήγησε η κα Κωνσταντίνου, είναι ότι η τεχνική είναι χαλαρή και εύπλαστη και κάθε άσκηση περιέχει πολλές παραλλαγές. Παρόλα αυτά, η βάση του παραμένει στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, όπως το Καράτε, το Ζίου Ζίτσου και το Νιτζάτσου.

Μετά το πέρας των ομιλιών, μέλη και εκπαιδευτές του Συνδέσμου Krav Maga Κύπρου παρουσίασαν τεχνικές αυτοάμυνας στο πλαίσιο του νόμου για πολίτες, αστυνομικούς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Φιλοσοφικές πτυχές και επιδείξεις Krav Maga: Σεμινάριο αυτοάμυνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016