KESJULY18

2018-05-23 09:34:26
Γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες: Έχουμε αλλεπάλληλες καταγγελίες για προβληματικούς εκπαιδευτικούς

Γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες: Έχουμε αλλεπάλληλες καταγγελίες για προβληματικούς εκπαιδευτικούς


   Παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα σε σχέση με την αντιπαράθεση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, νιώθοντας άμεσα ενδιαφερόμενοι και με άποψη επί του θέματος, αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, αλλά και συνετισμού του τρόπου συμπεριφοράς των Συνδικαλιστών.

Χωρίς να εξετάσουμε καταρχάς στην ουσία του το θέμα, θεωρούμε ότι η υπερβολική στάση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, η στείρα συμπεριφορά αλλά και το είδος των καταγγελιών στις οποίες προβαίνουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να τους εκθέσει και να προκαλέσει περισσότερες ανησυχίες σε μας τους γονείς που συμμεριζόμαστε απόλυτα τις θέσεις του Υπουργού περί ανεπάρκειας πολλών εκπαιδευτικών.

Έχουμε αλλεπάλληλες καταγγελίες από Μέλη της Ομοσπονδίας για προβληματικούς, αλλά και ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παραμένουν στο απυρόβλητο λόγω του ότι οι Διευθύνσεις είναι τρομοκρατημένες από την στήριξη που ενδεχομένως θα δεχτούν, οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί, από την συνδικαλιστική πλευρά, διαιωνίζοντας τεράστια προβλήματα τα οποία διοχετεύουν στα παιδιά μας και καλούμαστε εμείς να αντιμετωπίσουμε.

 

Η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α. πιστεύει ότι η έντονη αντιπαράθεση την οποία προκαλεί η συνδικαλιστική πλευρά, συνιστά κλασσική περίπτωση ανθρώπων που φοβούνται την κριτική και τον έλεγχο, και όταν τέθηκε θέμα διερεύνησης αντέδρασαν σαν κακομαθημένα παιδιά που φοβούνται μήπως τα κακίσουν.

Καλούμε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αλλά και τον κάθε εκπαιδευτικό να στηρίξει την προσπάθεια του Υπουργού για διερεύνηση όλων των καταγγελιών αλλά και αιτημάτων που τέθηκαν διαχρονικά ακόμα και από τις ίδιες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για θέματα ανεπάρκειας, εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, κτηριακών εγκαταστάσεων, ασφάλειας και Υγείας, βίας, λεκτικής βίας και πολλά άλλα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Thu May 24, 2018, 01:45:34
Νομίζω πλέον ότι είναι καιρός, όπως επιτεύχθηκε από κάποιους "οιδημονες" οι υποψήφιοι για διορισμο εκπαιδευτικοί να κάθονται εξετάσεις για να επιλέγονται οι καλυτεροι, να κάθονται εξετάσεις και οι υποψήφιοι επίδοξοι γονείς κατά πόσο είναι άξιοι να επιτελέσουν αυτό το θεάρεστο έργο. Είναι καιρός οι γονείς να αρχίσουν να αφιερώνουν στα παιδιά λίγο από τον ελεύθερο τους χρόνο ή λίγο από το υστέρημά χρόνο τους για να έρχονται στα σχολεία να συζητούν και συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς με κοινό γνώμονα το καλό των παιδιών τους και όχι να τους ακουουμε και βλέπουμε στα σχολεία μόνο όταν πρόκειται για καταγγελίες. Όταν κάποιος είναι γονιός, τότε πρώτα είναι τα παιδιά του και μετά ο εαυτός του. Επομενως, η κάθε μάνα θα πρέπει να παραμερίσει λίγο τις νυχουδες, τις κομμώτριες, τις αισθητικούς, τα γυμναστήρια, τα facebook και τους καφέδες και ο κάθε πατέρας να παραμερίσει λίγο τις μαππες, τα μπουκκικα και τους καφενέδες. Αυτά καταστρέφουν και αλλοιώνουν την κοινωνία μας κύριοι. Δείτε λίγο την πρόοδο του παιδιού σας, κάντε μια επίσκεψη στο σχολείο του, πάρτε το σε ένα βιβλιοπωλείο, ένα θέατρο, μια συναυλία, συζητήστε μαζί του δημοκρατικά και με επιχειρήματα.
Υ.Γ. όσοι γονείς έχουν τη δικαιολογία ότι εργάζονται πολλές ώρες και δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο, δεν νομίζω να καταστραφεί η οικονομία του τόπου, αν μερικές φορές λείψετε λίγο από τη δουλειά

Όθωνας Ψυχογιός
Wed May 23, 2018, 20:49:37
Κύριες/ Κύριοι, τα << περί ανεπάρκειας πολλών εκπαιδευτικών>>, από ποιές έρευνες τεκμαίρονται;Οι ανώνυμες αλλεπάλληλες καταγγελίες όζουν. Λάβετε υπόψιν ότι είμαι εκπαιδευτικός που πολλάκις ανέλαβα τάξεις παιδιών με ειδικές ικανότητες-πιστεύω, εκ του αποτελέσματος, με επιτυχία και συμμετείχα με εκπαιδευτικούς σλλων σχολείων και στα θεατρικά δρώμενα των παιδιών τα τελευταία χρόνια.

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed May 23, 2018, 17:33:21
Μόνο προβληματικούς εκπαιδευτικούς έχουμε; Προβληματικοί γονείς και μαθητές δεν υπάρχουν;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016