KESJULY18

2018-05-22 20:14:22
ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Έκκληση προς τον ΠτΔ να διασφαλίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών

ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Έκκληση προς τον ΠτΔ να διασφαλίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών


«Έχουμε διαπιστώσει την έντονη αδυναμία του νυν Υπουργού Παιδείας να διαχειριστεί την κατάσταση, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και πανικό στα σχολεία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία  ανακοινώνει ότι «εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις μετά το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του 10χρονου μαθητή στο Αλεθρικό. Κατ' αρχήν, εκφράζουμε τη θλίψη και τον προβληματισμό μας για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, παραθέτουμε τα πιο κάτω:

  • Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία  εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη θλίψη της για το ατυχές συμβάν με το θάνατο του 10χρονου μαθητή στο Αλεθρικό και συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στους οικείους, τους συμμαθητές και τους συναδέλφους που εργάζονται στο σχολείο και βιώνουν τον πόνο και τη θλίψη για το χαμό του Σταύρου.
  • Μέσα από το ατυχές αυτό συμβάν, έχουμε διαπιστώσει την έντονη αδυναμία του νυν Υπουργού Παιδείας να διαχειριστεί την κατάσταση, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και πανικό στα σχολεία, με τεράστιες και ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρο το εκπαιδευτικό οικοδόμημα. Παρακολουθήσαμε τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Παιδείας να επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά και έπαρση, τάσεις αυτοπροβολής, χωρίς να έχει δείξει κανένα έργο και καμιά φροντίδα είτε για μετριασμό των συνεπειών του ατυχέστατου περιστατικού ή το ελάχιστο, λήψης μέτρων που να μειώνει τις πιθανότητες επανάληψης του στο μέλλον. Και δυστυχώς, ο Υπουργός προχώρησε σε επιθέσεις κατά του συνόλου των εκπαιδευτικών και όχι μόνο, που έχουν προκαλέσει, δικαιολογημένα, τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, των εκπαιδευτικών οργανώσεων και άλλων φορέων. Διερωτάται εύλογα κανείς πώς μπορεί να επιλυθούν οποιαδήποτε προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, όταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο και έλλειψη σεβασμού προς το σύνολο των εκπαιδευτικών. 
  • Η παρουσία της ΠΟΕΔ, όλες αυτές τις μέρες, ήταν πολύ σοβαρή, αλλά και δυναμική. Με υπευθυνότητα, η ΠΟΕΔ έστειλε τα ξεκάθαρα μηνύματά της στην ίδια την κοινωνία, απαντώντας τεκμηριωμένα και με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, στις προκλήσεις που δέχτηκε ο διδασκαλικός κόσμος.
  • Το ΥΠΠ έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα ως όφειλε. Ως εκπαιδευτικοί αναμένουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών εφόσον βεβαίως υπάρχουν. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρούμε καταδικαστέα την προσπάθεια διασύνδεσης του ζητήματος με άσχετες διαρροές πληροφοριών, προφανώς από τον φάκελο συναδέλφου. Με έκπληξη όμως, δεν έχουμε δει ακόμα το ΥΠΠ να διατάσσει έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του εκπαιδευτικού. Αναμένουμε, έστω και την υστάτη, να γίνει η έρευνα για τη διαρροή και να δοθούν απαντήσεις για την πηγή της διαρροής.
  • Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, πιστή στις αρχές που διέπουν την ίδρυση της, θα παραμείνει όπως πάντα στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ και με αποφασιστικότητα διαχειρίζεται την όλη κατάσταση. Ως Παράταξη, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στο διδασκαλικό κόσμο και θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε αυτούς που αμφισβητούν τις αξίες που πρεσβεύουν οι δάσκαλοι. Εκεί και όπου χρειάζεται, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά για να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων, εκθέτοντας με επιχειρήματα όσους χρειαστεί, από όπου κι αν προέρχονται. 
  • Ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς την κατεύθυνση του Υπουργού και των συνεργατών του, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αξίες τις οποίες αναμένουμε από όλους να σεβαστούν.
  • Τέλος, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία Α εκφράζει τον θαυμασμό της προς τον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου για την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και ένθερμη προώθηση παντού του μηνύματος της ΠΟΕΔ. Εμείς οι δάσκαλοι Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής είμαστε ενωμένοι στον κοινό αυτό αγώνα, έτοιμοι να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Κύπρου τη θέλησή μας να διασφαλίσουμε πάνω από όλα τις αξίες και την αξιοπρέπεια. Ας το έχουν όλοι υπόψη τους. Με τους εκπαιδευτικούς μας, ως ΠΑΔΕΔ θα συνεχίσουμε δυναμικά και υπεύθυνα μαζί, όπως πράττουμε στα σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας της παράταξής μας».

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016