KESJULY18

2018-05-20 21:36:10
Σύνδεσμος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής: Επιτακτική η ανάγκη ο διορισμός γυμναστών στη Δημοτική

Σύνδεσμος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής: Επιτακτική η ανάγκη ο διορισμός γυμναστών στη Δημοτική


«Στοχοποιούνται εκπαιδευτικοί γιατί τους ανατέθηκε να εκτελέσουν το μάθημα χωρίς να έχουν τα προσόντα και να είναι επιστημονικά επαρκείς, υπακούοντας στις θέσεις της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης που τους επιβάλλει να το κάνουν»

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου μαθητή και σημειώνει τα ακόλουθα

«Με λύπη διαπιστώνουμε πως αυτό το δυσάρεστο γεγονός γίνεται αφορμή να δημοσιοποιηθούν οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος στο θέμα της Φυσικής Αγωγής.

Αδυναμίες για τις οποίες ως ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ από το 1995 έχουμε εντοπίσει και έχουμε επιδιώξει να διορθώσουμε, ενημερώνοντας με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, όλους τους προηγούμενους Υπουργούς Παιδείας, ζητώντας την ένταξη των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στη δημοτική εκπαίδευση, χωρίς όμως να εισακουστούμε, παρά την αποδοχή όλων για την ορθότητα των θέσεων μας.

Αποκορύφωμα η γραπτή απάντηση του τέως Υπουργού Παιδείας στο αίτημα μας, «να εξεταστούν στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και οι θέσεις μας», ότι η Επιτροπή δεν έκρινε αναγκαίο το πιο πάνω αίτημα και έτσι δεν το συμπεριέλαβε στη μεταρρύθμιση.

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για απόδοση ευθυνών ένθεν και ένθεν, να στοχοποιούνται εκπαιδευτικοί γιατί τους ανατέθηκε από την υπηρεσία να εκτελέσουν το μάθημα χωρίς να έχουν τα προσόντα και να είναι επιστημονικά επαρκείς, αλλά και να μην αρνούνται την ανάθεση αυτή πιστεύοντας ότι μπορούν να το κάνουν, ή το χειρότερο, υπακούοντας στις θέσεις της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης που τους επιβάλλει να το κάνουν.

Ακούμε να δίνονται προτάσεις λύσης, ρηχές και πρόχειρες χωρίς ουσία απλά για κάλυψη και πάλι της αδυναμίας του συστήματος.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εξεταστεί σε βάθος από όλους τους αρμόδιους, (Υπουργό, Υπουργικό Συμβούλιο), το πάγιο, δίκαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο αίτημα μας για διορισμό γυμναστών στη δημοτική εκπαίδευση. Στην εποχή που ζούμε η εξειδίκευση επιβάλλεται και οι παλιομοδίτικες πολιτικές για πολυδύναμους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το γιατί:

-  Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι εξειδικευμένο μάθημα και πρέπει να διδάσκεται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό. Αυτό άλλωστε απαιτεί το συμβούλιο εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Εννοείται άλλο εξειδίκευση και άλλο επιμόρφωση) -  Ο γυμναστής είναι επιστημονικά καταρτισμένος και έχει την ικανότητα να διαχειριστεί τη διεξαγωγή του μαθήματος καθώς επίσης να κρίνει και να αποφασίσει που και πως μπορεί να διεξαχθεί το μάθημα.

-  Είναι επιστημονικά καταρτισμένος και έχει την ικανότητα να εισηγηθεί βελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του μαθήματος καθώς και να απορρίψει ή να αποτρέψει τη διεξαγωγή του σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

- Η πλειοψηφία των γυμναστών είναι επιστημονικά καταρτισμένη στις πρώτες βοήθειες.  Τόσο για τη διδασκαλία τους όσο και για τη προσφορά πρώτων βοηθειών εκεί που χρειάζεται.

-  Μπορεί να εκτιμήσει και να κρίνει την κατάσταση ενός πάσχοντα και να παρέχει βοήθεια για να βελτιώσει ή να διατηρήσει τη κατάσταση του, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Τα πιο πάνω εφαρμόζονται με καθολική επιτυχία στη μέση εκπαίδευση και η απορία μας είναι, γιατί άραγε να μην μπορεί ο γυμναστής να διοριστεί στη δημοτική.

Υπάρχουν και άλλα πολλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θέματα που μπορεί να προσφέρει ο γυμναστής στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας συστήματος τα οποία άπτουν και θέματα υγείας (παχυσαρκία), αλλά και υγιεινής και τα οποία έχουμε πρόθεση να ενημερώσουμε και τον νυν Υπουργό Παιδείας ζητώντας του άμεσα συνάντηση καθώς επίσης και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς για μας ένα τέτοιο ατυχές γεγονός γίνεται η αφορμή να ασχοληθούν για λίγο οι εμπλεκόμενοι με τις αδυναμίες του συστήματος δίνοντας πρόσκαιρες και ανεπαρκείς λύσεις για κάλυψη στείρων συνδικαλιστικών θέσεων  μέχρι το επόμενο ατυχές γεγονός.

Σαν ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική αυτή και θα επιδιώξουμε την βελτιστοποίηση του συστήματος με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε πραγματικά το σύνθημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για διορισμό των ικανότερων εκπαιδευτικών να γίνει πράξη».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρινα Γεωργιου
Mon May 21, 2018, 00:08:20
Οι δασκαλοι που διδασκουν Φυσικη Αγωγη στα δημοτικα εχουν γνωσεις για το μαθημα ειτε μεσα απο πλειαδα σεμιναριων ειτε λογω 2ου πτυχιου ειτε λογω μετσπτυχιακου. Επισης αναφερετε οτι " έχει την ικανότητα να εισηγηθεί βελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του μαθήματος". Οι δασκαλοι εχει χρονια που ζητουν καλυτερες εγκαταστασεις και τα αυτονοητα. Οσον αφορα το πως θα γινει ενα μαθημα γυμναστικης απλα θετω το εξης ερωτημα: Ποσα υλικα χρησιμοποιειτε στη Μεση εκπαιδευση σε ενα μαθημα γυμναστικης; Ποια αθληματα τους μαθαινετε;
Γιατι ρωτω; Επειδη ο γιος μου καθε εβδομαδα ερχεται ενθουσιασμενος και μου ανακοινωνει κατι καινουριο που εμαθε στη Γυμναστικη.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016