KESJULY18

2018-05-19 13:01:56
Οι Γονείς Μέσης χαιρετίζουν τις δηλώσεις Χαμπιαούρη περι ανεπαρκών εκπαιδευτικών

Οι Γονείς Μέσης χαιρετίζουν τις δηλώσεις Χαμπιαούρη περι ανεπαρκών εκπαιδευτικών


Η Συνομοσπονδία χαιρετίζει επίσης τη δήλωση του υπουργού ότι προωθείται σχέδιο αξιολόγησης στο οποίο θα υπάρχει και αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του εκπαιδευτικού.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού όπου παραδέχεται ότι υπάρχουν ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να σταθούν μέσα στην τάξη.

"Χαιρετίζει επίσης τη δήλωση του ότι προωθείται σχέδιο αξιολόγησης στο οποίο θα υπάρχει και αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του εκπαιδευτικού.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών έχει προβληθεί κατ’ επανάληψη από την Συνομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια. Οι Γονείς είναι έτοιμοι να στηρίξουν κάθε προσπάθεια για να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο μεγάλο θέμα το οποίο πλήττει το κύρος και την αξία του σωστού εκπαιδευτικού και του έργου που επιτελεί. 

Μία σωστή Αξιολόγηση θα πρέπει να είναι δίκαιη και αντικειμενική. Δίκαιη προς τους σκληρά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και αντικειμενική αφού πρέπει να έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που να αποτρέπουν στο κυπριακό κατεστημένο να εισχωρήσει.

Πρέπει επίσης να δημιουργεί τους απαραίτητους μηχανισμούς με τους οποίους οι αποδεδειγμένα ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί να απομακρύνονται εύκολα και γρήγορα από την έδρα. Το Σχέδιο πρέπει επίσης να προνοεί ανθρώπινη και επιστημονική αξιολόγηση όσων εκπαιδευτικών παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά λόγω ιατρικών προβλημάτων και άμεσα να απομακρύνονται από την έδρα.

Μία σωστή αξιολόγηση θα αναβαθμίσει το κύρος των εκπαιδευτικών, το εκπαιδευτικό  έργο και κατά συνέπεια το δημόσιο σχολείο.

Η Συνομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ετοιμασία ενός σχεδίου αξιολόγησης το οποίο θα είναι απόλυτα προς το συμφέρον των μαθητών και της Παιδείας του τόπου, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρία Γεωργίου
Sat May 19, 2018, 18:43:11
Πολυ ωραία μας τα λέτε αγαπητοί γονείς αλλά κάντε επιτέλους την αυτοκριτική σας και σταματήστε να πιστεύετε ότι μόνο ανίκανοι καθηγητές υπάρχουν. Ανίκανοι και προβληματικοί γονείς είναι περισσότεροι. Τα παραδείγματα πολλά. Γονείς βαθμοθήρες που πίεζουν για 20αρια και αριστεία, γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο του σχολείου με κάθε τρόπο. Γονείς ανίκανοι να βοηθήσουν μαθητές με σοβαρά συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα λέγοντας ότι το παιδι του δεν εχει κάτι. Γονείς που αρνούντε την βοηθεία του σχολείου (π.χ. να μπει το παιδί τους σε προγραμμα στηρίξης) λέγωντας ότι δεν έχει τίποτα το παιδί τους. Γονείς που έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα και το παιδί τους παραμελήτε και οδηγείτε σε παραβατική συμπεριφορά. Μετά από ολα αυτά γιατί φταίνε πάντα οι καθηγητές? Εσεις τα κάνετε σαν γονείς???

Μιχάλης Α. Πόλης
Sat May 19, 2018, 13:36:25
Γιατί κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Μήπως γεννήθηκαν έτσι; Πώς καταφέραν άραγε να σπουδάσουν με τέτοιο βεβαρυμένο ιστορικό; Η αλήθεια είναι πικρή. Κανένας δεν γεννιέται με ψυχολογικά προβλήματα. Το εκπαιδευτικό επάγγελμα είναι απίστευτα σκληρό και ψυχοφθόρο. Όποιος δεν το έζησε δεν μπορεί να καταλάβει τι λέω. Μπορεί να κάνεις εκατό πράγματα σωστά και μια αβλεψία ή ένα λάθος, ή να προκύψει κάποιο απρόβλεπτο κακό. Δεν θα γίνει κανένας συμψηφισμός! Τα σωστά θα παραγραφούν και θα καταδικαστείς για το λάθος. Αν κάποιος μαθητής αποφασίσει, έτσι για την πλάκα του, να πηδήξει από τον όροφο, τότε θα γίνουν διοικητικές έρευνες θα γραφούν εκθέσεις, θα μετρήσουν πόσα δευτερόλεπτα έκανε ο παιδονόμος να τρέξει και να φτάσει στη σκηνή του επεισοδίου, θα ρίξουν ευθύνες στο διευθυντή γιατί δεν πρόβλεψε να υπάρχει χώμα αντί τσιμέντο στο σημείο της πτώσης...Έλεος! Πρέπει άραγε παντού και πάντα να γυρεύουμε εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016