KESJULY18

2018-05-12 10:42:06
Χαμπιαούρης για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή: «Μηδενική ανοχή» και έκθεση μέχρι μέσα της εβδομάδας

Χαμπιαούρης για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή: «Μηδενική ανοχή» και έκθεση μέχρι μέσα της εβδομάδας


ΚΥΠΕ - Ο ερευνών λειτουργούς που διόρισε ο Υπουργός Παιδείας για το περιστατικό με τον 10χρονο μαθητή στην επαρχία Λάρνακας βρέθηκαν το Σάββατο στο σχολείο όπου φοιτούσε και μαζί με λειτουργούς του γραφείου ασφάλειας και υγείας του Υπουργείου, λαμβάνουν καταθέσεις και συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αναμένει την έκθεση του ερευνώντα λειτουργού λέγοντας πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι «μηδενική ανοχή». Χωρίς να σημαίνει ότι θα καταλογίσουμε ευθύνες εάν δεν υπάρχουν, θέλω να είμαι σωστός στη δουλειά μου, ανέφερε ο Υπουργός. «Διότι ο πόνος των γονιών είναι μεγάλος και δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα. Μηδενική ανοχή. Θα είμαι και εγώ ήσυχος με την συνείδησή μου ότι έκανα σωστά την δουλειά μου. Το ελάχιστο πράγμα που μπορώ να κάνω ως μνημόσυνο γι’ αυτό το παιδί».
 
Την Δευτέρα, είπε, θα πάει και ψυχολόγος στο σχολείο όπου φοιτούσε ο άτυχος μαθητής  για τυχόν στήριξη στους συμμαθητές του. Η έκθεση γεγονότων είναι στα χέρια του, ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης, και θα δοθεί ως τεκμήριο στον ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος είναι από διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης και όχι από την πρωτοβάθμια «για να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί. Εμείς δεν θέλουμε να καταδικάσουμε οποιονδήποτε, θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν».
 
Δεν είναι μόνο θέμα χειρισμού του περιστατικού στο σχολείο, συμπλήρωσε ο Υπουργός εξηγώντας ότι οι λειτουργοί ασφάλειας και υγείας θα δουν τον χώρο του γηπέδου μπάσκετ όπου χτύπησε το παιδί, εάν καλύπτονται οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν τις προδιαγραφές και τα κριτήρια ασφάλειας. «Όλα θα τα ψάξουμε, τίποτα δεν θα μείνει στην τύχη».
 
Ο ερευνών λειτουργός και οι δύο άλλοι λειτουργοί ερευνούν επίσης σήμερα εάν δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πώς αξιολογήθηκε το περιστατικό, πότε ειδοποιήθηκε η μητέρα, πότε ήρθε, πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα είναι πολλά: «το παιδί χτύπησε, γιατί χτύπησε; Υπήρχε επίβλεψη από δάσκαλο; Ποιοι ήταν εκεί; Ήταν τα άλλα παιδιά εκεί και παρακολουθούσαν; Τί έγινε; Υπήρχε καθυστέρηση;»
 
Ερωτηθείς για το πότε περιμένει αποτελέσματα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι έδωσε εντολές για την σύνταξη της έκθεσης το συντομότερο δυνατό, το αργότερο μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. «Είναι μια πρώτη έρευνα. Θέλω να δω εάν υπάρχουν ευθύνες και αν θα πρέπει να προχωρήσουμε με πειθαρχικά ή άλλα μέτρα».
 
Στην πορεία, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, θα δει και αν υπάρχουν μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για βελτίωση των διαδικασιών.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Παπασολομώντος
Sat May 12, 2018, 13:25:57
Στο Υπουργικό της κυβέρνησης την οποία εκπροσωπείτε κ Υπουργέ να πάτε για να εφαρμοστεί ενα ανθρώπινο σύστημα υγείας οπου ολοι οι ασθενεις να εχουν τις ψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες

Agathi Savva
Sat May 12, 2018, 11:45:26
«Μηδενική ανοχή» για ποιο πράγμα ; Για τα κακοφτιαγμένα σχολικά κτήρια ή τις προχειρότητες στο σχεδιασμό των αναλυτικών προγραμμάτων που γίνονται χωρίς υποδομή ;

Κυριάκος Κυριάκου
Sat May 12, 2018, 10:57:48
"Μηδενική ανοχή" σε ποιο πράγμα; Στα τσιμεντένια γήπεδα που στον 21ο αιώνα ακόμα, επιτρέπει το Υπουργείο σας να παίζουν τα παιδιά του κόσμου; Πού δεν δέχεστε κουβέντα εκεί στο Υπουργείο για αντικατάσταση τους γιατί κοστίζει; Αλήθεια κοστίζουν πιο ακριβά από μια ανθρώπινη ζωή;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016