KESJULY18

2018-05-09 11:00:36
Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος «Ιδεοδρόμιο» 2017–18

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος «Ιδεοδρόμιο» 2017–18


  Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελική Ημερίδα του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «Ιδεοδρόμιο» και η Τελετή Βράβευσης του ομώνυμου Διαγωνισμού για το έτος 2017 – 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα.

Οι δύο εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, της KPMG, της USB Bank,  και της Gravity, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιδεοδρόμιο» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών) της Κύπρου.

Εναρκτήριο καλωσόρισμα   απεύθυνε ο Καθηγητής  Πανίκκος Πουτζιουρής Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Υ. Π.Π. ο κ Κωνσταντίνος Γεωργίου, ΕΜΤΕΕ και Συντονιστής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Υ.Π.Π, ο κ. Παγκράτιος Βανέζης  Διοικητικός Σύμβουλος KPMG,  και ο κ.Δημήτρης ΧρίστουΔιευθυντής Τομέα Επιχειρήσεων USB Bank. Ακολούθησε ανασκόπηση των δράσεων του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «Ιδεοδρόμιο» από την κ .Καλυψώ Απέργη, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Π.Ι.). και Συντονίστρια Επιμόρφωσης για την Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση  για το Π.Ι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχουσες μαθητικές ομάδες ανάρτησαν αφίσες,  πρόβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλες 27 μαθητικές ομάδες, μέσα σε μία γιορτή δημιουργίας και έμπνευσης, αφιερωμένη τόσο στην καινοτόμα όσο και στην κοινωνική και πράσινη  Επιχειρηματικότητα. Επίσης άκουσαν γνώρισαν και συμμετείχαν σε  μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τρεις νέους και ενθουσιώδεις Κύπριους Επιχειρηματίες την κ Άντρια Κανναουρίδου, κ. Ελένη Σοφοκλέους και τον κ. Χρίστο Κακκουλή.

Την ίδια ημέρα διεξήχθη ο Διαγωνισμός «Ιδεοδρόμιο» με βραβεία στις κατηγορίες Καινοτόμου  Επιχειρηματικής Ιδέας και Κοινωνικής και Πράσινης Ιδέας,  κατόπιν από αξιολόγηση Κριτικής Επιτροπής. Οι επιλεχθείσες ομάδες παρουσίασαν και υποστήριξαν τις ιδέες τους ζωντανά στο κοινό. Νικητήριες ομάδες αναδείχθηκαν οι:  η «S.E.M Athienou Cosmetics» του Γυμνασίου Αθηένου, η  «Follow Me Bag» του Γυμνασίου Αγλατζιάς, η «Neck Protection Professional – Nppro»  της Β΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού "Γρηγόρης Αυξεντίου" και η «Team4YOU» της Α' Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας.

Το Πρόγραμμα «Ιδεοδρόμιο» έχει ως σκοπό να προάγει τη δημιουργική και καινοτόμο σκέψη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τo μαθητικό επιχειρείν,. Στο πλαίσιο του Προγράμματος,  πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις, όπως επιμορφωτικές συναντήσεις, διημερίδες και ο Διαγωνισμός «Ιδεοδρόμιο».

Κατά τη λήξη της ημερίδας, ο καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και ιδρυτής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας CEDAR δήλωσε: "Η έννοια της επιχειρηματικότητας, χρόνο με τον χρόνο στον τόπο μας, σταματάει να σημαίνει, την στείρα επιδίωξη του πλουτισμού και μετουσιώνεται στη δημιουργικότητα και καινοτομία που δύναται να επιτευχθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο. Τούτω δοθέντος, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, CEDAR, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσπαθούν να εμφυσήσουν το πνεύμα του επιχειρείν, σε μαθητές γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών, διοργανώνοντας το πρόγραμμα Ιδεοδρόμιο, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια όλου αυτού του διαγωνισμού είναι η χαρά και το μεράκι που αντικρίζουμε από την πλευρά των δεκάδων παιδιών που λαμβάνουν μέρος ".

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (CEDAR): http://www.cedar.org.cy

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος «Ιδεοδρόμιο» 2017–18


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016