KESJULY18

2018-05-07 10:34:25
Εγκύκλιος: Η λειτουργία των Σχολείων κατά την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου

Εγκύκλιος: Η λειτουργία των Σχολείων κατά την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου


Διευθυντές/Διευθύντριες

Σχολείων Μέσης Γενικής και

Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Η λειτουργία των Σχολείων κατά την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου

Καθώς η σχολική χρονιά 2017-2018 βαίνει προς το τέλος της, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, η Γενική Διευθύντρια και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εύχονται σε όλους τους μαθητές κάθε επιτυχία στις εξετάσεις και ευόδωση των προσδοκιών τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περίοδος Μαΐου - Ιουνίου είναι περίοδος εντατικής εργασίας για τις σχολικές μονάδες, παρακαλείστε όπως μεριμνήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου. Η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων είναι ουσιώδης για την αποτελεσματική και επιτυχή διεκπεραίωση των σχολικών εργασιών. Ως εκ τούτου, αναμένεται η συνεργασία όλων, ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που πιθανόν να εκθέτουν αρνητικά το Δημόσιο Σχολείο στα μάτια της κοινωνίας και να αποβαίνουν σε βάρος των ίδιων των παιδιών.

Ιδιαίτερα να επιδείξετε προσοχή στα πιο κάτω σημεία:

1. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κανονικά και τα Σχολεία θα λειτουργούν εύρυθμα, με το σύνηθες ωρολόγιο πρόγραμμα, μέχρι και την τελευταία ημέρα των μαθημάτων κατά την οποία θα τερματιστεί η καταχώριση των απουσιών στο απουσιολόγιο.

2. Είναι σημαντικό την περίοδο αυτή, οι Υπεύθυνοι Τμήματος και οι Υπεύθυνοι Βοηθοί Διευθυντές να ενημερώνουν τάχιστα τους

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού 1434 Λευκωσία Τηλ: 22 800 600 φαξ: 22 428268 Ιστοσελίδα: http://www.moec.gov.cy κηδεμόνες/γονείς των παιδιών που πιθανόν απουσιάζουν από το Σχολείο, τονίζοντάς τους ταυτόχρονα και τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Νοείται ότι οι απουσίες των μαθητών καταχωρίζονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

3. Ιδιαίτερα για την τελευταία ημέρα φοίτησης των μαθητών, γίνονται οι πιο κάτω συστάσεις-εισηγήσεις:

3.1. Οι μαθητές/τριες να αποχαιρετήσουν το Σχολείο τους με εκδηλώσεις που να τιμούν τους ίδιους, τους καθηγητές τους, το Σχολείο τους και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.

Η αποχαιρετιστήρια μέρα αποτελεί μια ευγενική και ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

3.2. Στα πλαίσια της αυτονομίας των Σχολείων, Διευθύνσεις, Καθηγητές, Μαθητικά Συμβούλια και Σύνδεσμοι Γονέων προτρέπονται να οργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. μουσικοχορευτικές), αθλητικές συναντήσεις, διαγωνισμούς, γεύμα, επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα δώσει χρώμα, αξία και χαρά στην τελευταία ημέρα της σχολικής ζωής.

3.3. Η παρουσία των Διευθύνσεων, των Καθηγητών ακόμα και των Γονέων σε όλους τους χώρους του Σχολείου θεωρείται αναγκαία κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων, για πρόληψη οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων καταστάσεων.

3.4. Να τονιστεί στους μαθητές ότι:

Η έκφραση των αισθημάτων χαράς και ενθουσιασμού πρέπει να διέπεται από ευγένεια και κοσμιότητα. Επιπόλαιες ενέργειες όπως είναι η χρήση επικίνδυνων αντικειμένων από τους μαθητές είναι δυνατό να προκαλέσουν αθεράπευτες βλάβες στους ίδιους και στους συμμαθητές τους, γι' αυτό πρέπει να αποφεύγονται.
Επιβάλλεται να επιδειχθεί σεβασμός στη σχολική περιουσία και στη ξένη ιδιοκτησία, δημόσια και ιδιωτική.
Η μαθητική ιδιότητα των παιδιών διατηρείται μέχρι τη λήψη του απολυτηρίου.
Δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που προσβάλλει τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και γενικά την παιδεία του τόπου. Σε περιπτώσεις παρεκτροπών τα Σχολεία πρέπει να επιβάλουν τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα.
Η συμμόρφωση των μαθητών στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη. Ασυλλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων κατά τους πανηγυρισμούς στους χώρους των Σχολείων και των πόλεων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών και των πολιτών και δίνει τροφή σε ποικίλα σχόλια και αρνητική κριτική για τη νεολαία.
• Σε κοινή συνάντηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Αστυνομίας αποφασίστηκε η επίδειξη μηδενικής ανοχής σε κάθε ενέργεια που αμαυρώνει το όνομα των σχολείων μας και της δημόσια εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει τη βεβαιότητα ότι με τη στενή συνεργασία Διευθύνσεων, Καθηγητών, Μαθητικών Συμβουλίων και Συνδέσμων Γονέων θα αποφευχθούν οποιαδήποτε ανεπιθύμητα γεγονότα.

 Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                            Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

Διευθυντής Μέσης Γενικής                         Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και 

Εκπαίδευσης                                             Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718