Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (Positive Behavior Support-Europe Network) διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Βελτίωση Σχολικού Κλίματος και Αποτελεσματικές Σχολικές Προσεγγίσεις στην Πειθαρχία». Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει σχολικές προσεγγίσεις για την πειθαρχία που παρουσιάζουν εκτενή ερευνητική τεκμηρίωση στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Επισκέπτες καθηγητές από Αμερική και Ευρώπη καταθέτουν τα ευρήματά τους και μοιράζονται μαζί με το κοινό την εκπαιδευτική τους εμπειρία σχετικά με τη δημιουργία ενός θετικού, υποστηρικτικού και προληπτικού σχολικού πλαισίου προώθησης θετικής συμπεριφοράς σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ορισμένες από τις παρουσιάσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Κτήριο Millennium, Aμφιθέατρο Yellow στο Επίπεδο -1), τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 (15:00-18:30) και θα έχει αποδέκτες εκπαιδευτικούς και διευθυντές όλων των βαθμίδων, που διδάσκουν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, www.pi-eggrafes.ac.cy, από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 16 Μαΐου 2018. Για την επιτυχή καταχώρηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή των εκπαιδευτικών ως χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα φιλοξενούνται στην οικοσελίδα του ιστοχώρου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να λάβουν μέρος, διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα δήλωσης της συμμετοχής.

Τέλος, σημειώνεται ότι στους/στις συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα το προσωπικό του σχολείου σας, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εν λόγω ημερίδα.

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα