KESJULY18

2018-05-01 11:49:27
Κλείσιμο στρόφιγγας  αορίστου VS αορίστου σε αθροιστική βάση

Κλείσιμο στρόφιγγας αορίστου VS αορίστου σε αθροιστική βάση


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Αξιότιμοι βουλευτές,

Σε λιγότερο  από δύο μέρες από σήμερα, δηλαδή στις 2/5/18 αρχίζει μια σειρά από συζητήσεις στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στις οποίες κρίνεται το μέλλον μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών συναδέλφων που αναμένουν την δικαίωση τους σχετικά με το θέμα των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου σε αθροιστική βάση.

Στο σημείο 5α της ημερήσιας διάταξης το Υπουργείο κατέθεσε (από τις 8/9/17-σημειώστε την ημερομηνία) την τροπολογία του (Περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Δημόσιας Τροποποιητικός αρ.3 Νόμος του 2017) που αποσκοπεί στο κλείσιμο της στρόφιγγας εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου με παύση ανανέωσης συμβάσεων στην εκπαίδευση πέρα των 24 μηνών. Οπότε, ουσιαστικά έρχεται και καταργεί από μόνο του τις εξετάσεις, διότι ποιος ο σκοπός τους εφόσον θα τους παρέχεται εργασία μόνο για δύο συνεχόμενα έτη και μετά θα βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας; Συνυπολογίστε και τα ελλιπή κίνητρα για  αποτελεσματική και ουσιαστική εργασία των εκπαιδευτικών γνωρίζοντας πως θα εργάζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στο τελευταίο σημείο της ημερήσιας διάταξης, στο 5β υπάρχει η τροπολογία του  βουλευτή κ. Λεωνίδου (ο Περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Δημόσιας Τροποποιητικός αρ.4 Νόμος του 2017) που δικαιώνει τον εκπαιδευτικό κόσμο για όσους συναδέλφους κλείνουν 30 μήνες σε αθροιστική βάση και μετατίθεται η τελική ημερομηνία άμεσης εφαρμογής του ΝΣΔΕ περίπου ένα χρόνο αργότερα τον Ιανουάριο του 2029.

Εν κατακλείδι, σας ζητούμε να υποστηρίξετε την πρόταση Λεωνίδου, (πάγια θέση του συγκεκριμένων κομμάτων και ανεξάρτητων βουλευτών) και να την υπερψηφίσετε έτσι ώστε  να άρει την αδικία και να δικαιωθούν εκατοντάδες συνάδελφοι μαζί με τις οικογένειες τους οι οποίοι κινδυνεύουν να απωλέσουν την εργασία τους.

Σας παραθέτουμε και 100 ηλεκτρονικές υπογραφές συναδέλφων στην πλειοψηφία ζητώντας καταψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου  στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://secure.avaaz.org/el/petition/POED_kai_Voyli_ton_Antiprosopon_Katapsifisi_toy_Tropopoiitikoy_Nomoy_gia_toys_Aoristoy_Hronoy_Ekpaideytikoys/

Ελπίζουμε και αναμένουμε την άμεση υποστήριξη από μέρους της ΠΟΕΔ, της Ομάδας Πρωτοβουλίας αντικαταστατών, συμβασιούχων και Ειδικής Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλων παρευρισκόμενων  για δυνατότητα διεκδίκησης της μετατροπής σε Αορίστου Χρόνου σύμφωνα με τον Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης Νόμο του 2013) ώστε χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους να μην στερηθούν την εργασία τους και του Νόμιμου Δικαιώματός τους σύμφωνα με ευρωπαϊκούς νόμους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Υφιστάμενοι και Μελλοντικοί 30μηνίτες σε αθροιστική βάση

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Tue May 01, 2018, 13:34:12
Υποστηρίζω την πρόταση Λεωνίδου για να μην θυματοποιηθούν οι συνάδελφοι αντικαταστάτες και συμβασιούχοι και χάσουν την εργασία τους. Όσοι αθροιστικά συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας πρέπει να γίνονται αορίστου χρόνου. Σήμερα, ημέρα εργατικής πρωτομαγιάς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην χάσουν οι συνάδελφοι μας τις εργασίες τους.

Παναγιώτης Νικολάου
Tue May 01, 2018, 13:14:48
Πολύ ορθά τα λέτε. Υπαρχει όμως κ το εξής: αν αναγνωριστούν οι 30 μηνοι με αθροιστική υπηρεσία, ποιος να εφαρμοστει το ΝΣΔ σε βαθος δεκαετίας κ οχι ΑΜΕΣΑ?

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718