KESJULY18

2018-04-30 15:35:33
Τελετή Βράβευσης 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών στις 9 Μαΐου 2018

Τελετή Βράβευσης 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών στις 9 Μαΐου 2018


 Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο κλάδος του μαθήματος των Εικαστικών Τεχνών και  της Φωτογραφίας διοργανώνουν την Τελετή Βράβευσης του 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Ο Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Η έκθεση των βραβευθέντων και των διακριθέντων έργων, όπως και η  τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 στις 18:30. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη.

Tο 2018 έχει ανακηρυχτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EYCH 2018), με στόχο την ανάδειξη του πλούτου και της πολυμορφίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, η οποία μας ενώνει μέσα από την ποικιλομορφία της και τονώνει το αίσθημα της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται  το θέμα του φετινού διαγωνισμού  «ΤΑΞΙΔΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, από την κυριολεξία στη μεταφορά». Το ταξίδι σαν αφετηρία, ξεκίνημα μιας μακράς πορείας, η επιτυχής διαδρομή  ή και τα γόνιμα αδιέξοδα, το τελικό φτάσιμο ή και η επιστροφή. Επιπλέον το ταξίδι ως συμπυκνωμένος χρόνος, άθροισμα εικόνων και συναισθημάτων. Κάτω από την θεματική του 7ου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών  οι μαθητές /τριες εξερεύνησαν, πειραματίστηκαν και κατʼ επεκτάση απόδωσαν μεταξύ άλλων στα έργα τους την πλούσια Πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, καθώς και την ανάλογη καλλιτεχνική συνεισφορά της πατρίδας μας.Στον φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν 105 σχολεία Παγκύπρια με πάνω από 600 συμμετοχές από όλες τις επαρχίες, από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου μέχρι το Γυμνάσιο Κάτω Πύργου Πάφου, όπως και μαθητές/τριες από Ιδιωτικές σχολές.

Ο  7ος  Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης  θέτει ως στόχο όπως κάθε φορά να αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Εικαστικές Τέχνες στη ζωή των ανθρώπων, καθώς επίσης και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αυτογνωσίας και της κριτικής σκέψης των μαθητών μας. Ακόμη, στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών, δημοκρατικών, συνειδητοποιημένων πολιτών που έχουν επίγνωση της ταυτότητάς τους, ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον τους, ασκούν κριτική, αλλά αναλαμβάνουν και  ενεργό δράση.

Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών προκηρύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την “Αιγαία”, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Η συνεργασία ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενισχύει την ήδη επιτυχημένη  συλλογική δράση, ανάμεσα στην  ακαδημαϊκή κοινότητα και στους καθηγητές Τέχνης και Φωτογραφικής Τέχνης, δίνοντας έμφαση στις μαθησιακές ανταλλαγές και στις καινοτόμες παιδαγωγικές εφαρμογές. Η συλλογική προσπάθεια συνεισφέρει στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία και στη θεσμοθετήση των υποτροφιών που χορηγούνται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα προς τους μαθητές/τριες της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Οι υποτροφίες προσφέρονται  τόσο σε μαθητές/τριες  που διέπρεψαν με βραβεία ή και διακρίσεις στο Διαγωνισμό όσο και σε μαθητές/τριες που προτάθηκαν από τους καθηγητές/τριες του καλλιτεχνικού κλάδου και οι οποίοι/ες διακρίνονται για το εξαιρετικό ταλέντο και τον ζήλο τους.

 Αθλοθέτες του 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών είναι το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, το οποίο χορήγησε από τις συλλογές των εκδόσεών του, βιβλία για τους βραβευθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων και το Διαχειριστικό Συμβούλιο της Σχολής Μιτσή Λεμύθου για τη φιλοξενία ομάδας από τους διακριθέντες μαθητές στο ήδη θεσμοθετημένο ART CAMP στη Σχολή Μιτσή Λεμύθου.

Τελετή Βράβευσης: 9 Μαΐου 2018, Πύλη Αμμοχώστου, 18:30

Διάρκεια έκθεσης: 4 - 9 Μαΐου 2018

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00, 16:00-20:00

                                 Σάββατο και Κυριακή 11:00-13:00,  16:00-20:00

Τελετή Βράβευσης 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών στις 9 Μαΐου 2018


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016