KESJULY18

2018-04-27 13:29:36
Δυστυχισμένοι λόγω φόρτου εργασίας, δήλωσαν μαθητές στον Υπουργό Παιδείας

Δυστυχισμένοι λόγω φόρτου εργασίας, δήλωσαν μαθητές στον Υπουργό Παιδείας


   ΚΥΠΕ - Αναστάτωση και προβληματισμός σήμερα για τον Υπουργό Παιδείας, Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη και τον Πρόεδρο της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτικών Λεμεσού, Ντίνο Έλληνα, οι οποίοι στην πρώτη περιοδεία του νέου Υπουργού στη Λεμεσό, άκουσαν μαθητές να λένε πόσο δυστυχισμένοι νιώθουν από το φόρτο εργασίας με τα μαθήματα και τα φροντιστήρια.

 Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Φύλας, ο κ.Χαμπιαούρης είπε πως τα προβλήματα που εντόπισε είναι "αυτά  τα οποία έχουν θέσει οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, με τους οποίους έχουμε συνομιλήσει, είναι αυτά που ζούμε καθημερινά όλοι, και τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά".
"Είναι η πίεση την οποία νιώθουν τα παιδιά, μας έχει αναστατώσει ειλικρινά το γεγονός πως μας έχουν πει ότι είναι δυστυχισμένα κάποια παιδιά, λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν γιατί αναγκάζονται να τρέχουν τα απογεύματα στα φροντιστήρια και αντιλαμβάνεστε ότι πλέον αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο", είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως τα προβλήματα αυτά συζητούνται από τη δεκαετία του 80`.
Το να ακούς ένα παιδί να σου λέει Υπουργέ μου είμαι δυστυχισμένος, είπε, "αυτό πονάει πολύ, πονάει πολύ και πρέπει να κάνουμε τομές, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτό. Το έχουμε μιλήσει και με τον κ. Έλληνα και μάλιστα ο ίδιος  μου έχει πει ότι τον έπιασε ρίγος που άκουσε αυτά τα πράγματα".
Ερωτηθείς σχετικά, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε πως, από μόνο του κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει αυτές τις αλλαγές που χρειάζονται, αλλά " πρέπει όλοι μαζί  και συνδικαλιστικές οργανώσεις και γονείς και πολιτικά κόμματα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να κάνουμε αυτές τις αλλαγές  αυτές τις τομές, πρέπει να τολμήσουμε".
Δεν μπορεί, υπογράμμισε, να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν υποσχέθηκε στους μαθητές κάτι το οποίο δεν μπορεί να υλοποιήσει,  αλλά "αυτό που τους έχω πει είναι ότι θα το μελετήσω, ότι θα το θέσω σε όλους όσοι ασχολούνται με τα θέματα της εκπαίδευσης και πρέπει όλοι να συναποφασίσουμε πλέον για το πώς προχωρούμε για το ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουμε και ποιες τομές".
Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στα παιδιά του ΙΘ` Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Αγίας Φυλάξεως), ο Υπουργός Παιδείας έστειλε το μήνυμα πως όλοι αγαπούν και γνοιάζονται τα παιδιά και θέλουν να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα.
"Όταν εσείς είστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, είμαστε κι εμείς πολύ πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, γιατί σας δίνουμε χαρά, αγάπη, σας δίνουμε αυτό που σας αξίζει", είπε και κάλεσε τα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους, τους συμμαθητές και συμμαθήτριες τους, "να προσπαθήσετε να μάθετε γράμματα, αλλά πάνω από όλα να γίνεται καλοί άνθρωποι, να διαπλάσετε το χαρακτήρα σας όμορφα, να βγάζετε την αγάπη, το σεβασμό και προς τους δασκάλους σας και προς τους γονείς σας, οι οποίοι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σας βοηθήσουν".
Σας αγαπάμε κι αν εμείς οι μεγάλοι κάνουμε λάθη πολλές φορές και σας πληγώνουμε, δεν φταίτε εσείς, διαμήνυσε στους μαθητές ο κ.Χαμπιαούρης, λέγοντας πως "τα παιδιά δεν δημιουργούν προβλήματα, τους τα δημιουργούμε εμείς, άρα οι πρώτοι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους είμαστε εμείς οι μεγάλοι που παίρνουμε τις αποφάσεις"
Κάλεσε ακόμη τα παιδιά να έχουν λόγο, άποψη και να τολμούν και "εκεί που νιώθετε ότι μπορούμε κι εμείς να γίνουμε καλύτεροι, να μας το λέτε, εκεί που νιώθετε ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να μας τα λέτε, κι αυτό θα μας βοηθήσει όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να ανεβάσουμε την ποιότητα της παρεχόμενη εκπαίδευσης ακόμα πιο ψηλά".
Υπέδειξε, τέλος, ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ο καθένας είναι και μια ξεχωριστή προσωπικότητα "που πρέπει να τη σεβαστούμε και όλοι μαζί, μέσα από οποιεσδήποτε δυσκολίες υπάρξουν, θα σας βοηθήσουμε να φτάσει ο καθένας στο δικό του προορισμό και να φτάσει ο καθένας στο δικό του λιμάνι ευτυχίας".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Σωκράτης Παναγή
Thu May 03, 2018, 07:49:23
Όντως, ως υπουργός παιδείας δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές μόνος του.

Ως υπουργός παιδείας όμως, μπορεί πολύ εύκολα να κάνει την αλλαγή προτεραιότητα!

Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο υπουργός, αλλά από το άρθρο δεν βλέπω καμιά πρόθεση για μεγάλες αλλαγές. Θα χαιρόμουν αν έβλεπα συγκεκριμένα σχέδια για αλλαγή, έστω και αν το πρώτο βήμα ήταν "ζητώ από φορείς εισηγήσεις".

Ίσως είναι νωρίς ακόμα για μια τέτοια δράση από τον υπουργό. Ίσως να μην έχει μάθει ακόμη το περιβάλλον του υπουργείου του και της θέσης του, και να θέλει απλά χρόνο.

Όλα αυτά είναι κατανοητά. Είναι κατανοητά όμως μόνο για το παρόν.

Παύλος Λειβαδιώτης
Mon April 30, 2018, 08:10:05
Πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που ακούμε.
Γονείς και παιδιά νομίζουν ότι χωρίς κόπο και μόχθο θα μάθουν παιδιά γράμματα.
Αυτή η μαγική συνταγή δεν υπάρχει όσον και κάποιοι κοροιδευουν τα παιδιά και τους γονείς.
Πειθαρχία κόπος και μόχθος είναι δυτσυχώς ο μόνος δρόμος.
Είμαστε τελευταίοι στις επιδόσεις.. Δεν υπάρχει πιο κάτω ...

Μηχανολόγος Μηχανικός

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718