KESJULY18

2018-04-27 13:22:57
Χαμπιαούρης: Ευελπιστούμε να βρούμε τις λύσεις για τα απογευματινά/βραδινά προγράμματα

Χαμπιαούρης: Ευελπιστούμε να βρούμε τις λύσεις για τα απογευματινά/βραδινά προγράμματα


    ΚΥΠΕ -Με τη σοβαρότητα που χαρακτηρίζει όλους τους εμπλεκομένους φορείς θα βρούμε λύσεις και θα κάνουμε το επόμενο βήμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Δρ.Κώστας Χαμπιαούρης, σχολιάζοντας το θέμα για τον τρόπο λειτουργίας των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λεμεσό, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως "ο διάλογος συνεχίζεται, έχουμε δώσει χθες παράταση δέκα ημερών για τις προκηρύξεις στο διαγωνισμό στα προαιρετικά ολοήμερα και για να δοθεί χρόνος στο διάλογο".
"Είμαστε ευέλικτοι, δεν έχουμε ανασφάλειες και κάνουμε κινήσεις να πέφτουν οι τόνοι  και να δίνονται λύσεις", ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ότι "με τη σοβαρότητα που χαρακτηρίζει όλους τους εμπλεκομένους φορείς θα βρούμε λύσεις και θα κάνουμε το επόμενο βήμα".
" Σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα και θα δούμε", συμπλήρωσε. 
Αναφερόμενος στο θέμα με τα τετράμηνα, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως έχουν συσταθεί ομάδες στο Υπουργείο Παιδείας που δουλεύουν στην ουσιαστική μείωση της ύλης, "έχουμε  ετοιμάσει πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα  είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος του Μάη, αρχές του Ιούνη να προχωρήσουμε να καταθέσουμε τη νέα μας πρόταση".
"Εμείς έχουμε ακούσει τους καθηγητές και τους γονείς και τους μαθητές και πήραμε τρεις  απαντήσεις, με τους καθηγητές να έχουν απορρίψει τις προτάσεις μας, οι γονείς μας έδωσαν μια απάντηση με δύο σκέλη, στη μια μας συγχαίρουν για τις πρωτοποριακές μας ιδέες στο δεύτερο σκέλος λένε ότι θα δεχθούμε να υλοποιηθεί εάν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, μείωση ύλης επιμόρφωση, θέτουν ακόμη και το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου", συμπλήρωσε.
Είπε, επίσης πως η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών συγχαίρει το Υπουργείο και αποδέχεται τα τετράμηνα, βάζοντας κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα η μείωση της ύλης, επιμορφώσεις κλπ.
Όσον αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που έχει αναφερθεί από τους γονείς, συνέχισε, "έχουμε ανακοινώσει ότι 29 Μάιου θα ξεκινήσει ο διάλογος για αυτό το θέμα και ήδη έχει συσταθεί ομάδα με Πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Κώστα Χρίστου και θα πλαισιώνεται από πολλούς άλλους, και πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αργυρώ Παπαθεοφάνους
Sun April 29, 2018, 16:41:52
Συμφωνώ με όσες έγραψαν πιο κάτω. Θεωρώ ότι τα σχόλιά τους ήταν σχετικά και ευελπιστώ ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από τις διεργασίες του ή και σε ορισμένες περιπτώσεις τα διαδικαστικά του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις.

Είμαστε και κοπέλες, θέλουμε να φροντίσουμε την οικογένειά μας, έχουμε κάνει την επιλογή να φροντίζουμε τα παιδάκια μας τα καλοκαίρια και να μην εργαζόμαστε. Αν το επιθυμούσαμε να κατευθυνθούμε αλλού επαγγελματικά, θα αιτούμασταν για άλλες εργασίες.

Ο αρμόδιος προϊστάμενος της υπηρεσίας των Κρατικών, με τη λογική ως κριτήριο να αναλάβει.

Νίκη Δημητρίου
Sun April 29, 2018, 13:02:01
Αναμένουμε από το διάλογο αλλαγή στα συστήματα που επικρατούν σε ένα ευρύτερο και γενικότερο βαθμό.

Προσλήψεις και καταστάσεις που αφοράνε όλους και εκπαιδευόμενους - μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ζητήματα πολλά, να τα θέσουν όλα επί τάπητος και να τα εξετάσουν με ενδελέχεια και γιατί όχι με τη γνωμάτευση δικηγόρων.

Αν τα στοιχεία περνάνε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Βουλευτές πολλοί εξ αυτών είναι δικηγόροι άρα πιστεύουμε πρέπει να εξετάσουνε και με τη νομική ισχύ τους τα δεδομένα. Εξάλλου όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία και γενικότερα έναν οργανωμένο φορέα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πρέπει ως υπηρεσιακό προσωπικό να διαθέτει και νομικούς.

Ελεονώρα Μιχαηλίδου
Sat April 28, 2018, 13:37:12
Αλλαγή πιστεύω στις αμοιβές, αλλά και στον τρόπο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, οι διευθύνοντες των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης να είναι πιο θετικοί στο να ακούνε τα προβλήματα των εκπαιδευτικών. Κάτι το οποίο όφειλαν λόγω του ότι οι διεύθυνοντες που αποσπούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πρόσωπα που τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματά τους (υγείας) τους εμποδίζουν από την αντιμετώπιση της κανονικής διεξαγωγής καθηκόντων σε ημερήσια σχολεία και προς τούτο κατατάσσονται στα Κ.Ι.Ε. που είναι διαφορετικός ο καταμερισμός εργασίας.

Πρέπει να υπάρχει κατανόηση και καλλίτερη ενημέρωση προς τους δασκάλους των Κ.Ι.Ε.

Ελεονώρα Μιχαηλίδου
Καθηγήτρια σε τέσσερα Κ.Ι.Ε.

Γεωργία Παραγυιού
Sat April 28, 2018, 13:30:22
Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει συσχετισμός με τους κλάδους. Για παράδειγμα να υπάρχει Επιθεωρητής για τα αγγλικά και όχι Παιδαγωγική Σύμβουλος που να είναι υποδιευθύντρια. Γιατί τα σεμινάρια να γίνονται από την Παιδαγωγική Σύμβουλο και να μη γίνεται από Επιθεωρητές με βάσιμη εμπειρία, να επιθεωρούν καθηγητές διορισμένους ακόμη και υποδιευθυντές και βοηθούς διευθυντές α', το πόστο που έχει η Παιδαγωγική Σύμβουλος.

Πρέπει αυτό να διαβαθμισθεί, το θίγω εγώ ως καθηγήτρια αγγλικών σε Κ.Ι.Ε. που επειδή δεν μπορούσε κανείς να με κατευθύνει μια και η εκεί διευθύνουσα ήταν μια υποδιευθύντρια φιλόλογος, η κυρία που έκανε τα σεμινάρια ήταν μια βοηθός διευθύντρια με ελάχιστη εργασιακή εμπειρία σε διδασκαλία σε Κ.Ι.Ε. ένεκα του ότι είναι αποσπασμένη εδώ και πολλά χρόνια, που ξέχασε τι σημαίνει τάξη και το χειρότερο να μην έχω την κατεύθυνση από Επιθεωρήτρια.

Αποσύρθηκα. Μπορεί να εργάζομαι σε ιδιωτικό ινστιτούτο με χαμηλότερες οικονομικές απολαβές ωστόσο μπορεί η εκεί ιδιοκτήτρια να με καθοδηγήσει και να με συμβουλεύσει, βλέποντας την κατάσταση με τους μαθητές και την όλη συσχέτιση και δομή της τάξεως.

Όμως, επειδή πριν κάποια χρόνια λέχθηκε το θέμα του ότι για τη σχολική χρονιά 2018-19, θα μπορούν να γίνουν αιτήσεις ενδιαφέρομαι. Ωστόσο, οι όροι πρέπει να είναι ευνοϊκοί και με ανθρωποκεντρικά ζητήματα, διότι ναι μεν θεωρούνται εκπαιδευτές ωστόσο και ο εκπαιδευτής, ή η αγορά υπηρεσιών, ή το οτιδήποτε πάλι θεωρούνται εργαζόμενοι.

Νομίζω είναι και κατάλληλο και επίκαιρο το σχόλιό μου λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς που γιορτάζουμε την Τρίτη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επειδή οι εργαζόμενοι όπου κι αν δουλεύουν απαιτούν όπως κάθε άνθρωπος αντιμετώπιση με αξιοκρατία και αξιοπρεπείς όρους συνεργασίας και επικοινωνίας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016