KESJULY18

2018-04-13 19:54:24
Γονείς Μέσης: Το  ΥΠΠ να ζητήσει γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα για τη νομιμότητα της απεργίας στα ΚΙΕ

Γονείς Μέσης: Το ΥΠΠ να ζητήσει γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα για τη νομιμότητα της απεργίας στα ΚΙΕ


Και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μαθητών.

Μετά από την εξαγγελία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα διάφορα απογευματινά ή άλλα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, της πρόθεσης τους να κατέλθουν σε απεργία και παρά το γεγονός ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους των Γονιών για αποφυγή των όποιων μέτρων, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία επιθυμεί να δηλώσει τα πιο κάτω:

«Η απόφαση των εκπαιδευτικών να επιλέξουν να προβούν σε τόσο δραστικά μέτρα σε μία περίοδο που τα σχολεία βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις τελικές εξετάσεις μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Η πράξη αυτή θα θυματοποιήσει εκατοντάδες παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στα ΚΙΕ ή στα άλλα απογευματινά προγράμματα. Ιδιαίτερα θα εξοντώσει τους τελειόφοιτους μαθητές που θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΚΙΕ είναι κυρίως μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Τα ΚΙΕ προσφέρουν στους μαθητές αυτούς τη δυνατότητα ενισχυτικής και υποστηρικτικής διδασκαλίας παρέχοντας τους τα εφόδια για ισότιμο συναγωνισμό στις εξετάσεις και ιδιαίτερα στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους να διαμαρτυρηθούν (π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα) εάν είχαν βεβαίως το δικαίωμα, αφού οι ίδιοι αιτήθηκαν για τις θέσεις που κατέχουν σήμερα και συγκεκριμένα υπέγραψαν σύμβαση εργοδότησης με το ΥΠΠ, με συγκεκριμένους όρους τους οποίους γνώριζαν εξ αρχής. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου αφήνει πολλά παιδιά και τις οικογένειες τους εκτεθειμένους. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 21 Μαρτίου για τους εν λόγω εκπαιδευτικούς, η Συνομοσπονδία κατέθεσε θέσεις για βελτίωση των όρων εργασίας τους. Σέβεται και εκτιμά το έργο των εκπαιδευτικών και το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα αιτήματά τους. Δεν μπορεί όμως να δεχτεί και να επικροτήσει πράξεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τη μόρφωση των παιδιών, σε μία τόσο σημαντική χρονική περίοδο. Η διεκδίκηση των οποιοδήποτε αιτημάτων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί το δικαίωμα των μαθητών για απρόσκοπτη μάθηση για να εξασκείται πίεση προς την Αρμόδια Αρχή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για τη νομιμότητα των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μαθητών.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να σκεφτούν πρωτίστως το συμφέρον των μαθητών και να αναβάλουν ή να ακυρώσουν την απόφαση τους για απεργία, αποδεχόμενοι την αύξηση των οικονομικών απολαβών που τους έχει προταθεί από το ΥΠΠ και συνάμα να παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για οριστική επίλυση του θέματος. Συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λήξη της σχολικής χρονιάς στηρίζοντας το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από τα οικογενειακά εισοδήματα, να παρακάθονται ισότιμα στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τελειώνει και η προσφορά υπηρεσιών από τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και θα έχουν το δικαίωμα στη νέα διαδικασία για αγορά υπηρεσιών που θα προκηρύξει το ΥΠΠ, να αποφασίσουν μελετώντας του όρους προσεκτικά, αν θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή όχι».

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Σάββας Γεωργίου
Sat April 14, 2018, 09:30:20
Τώρα αμφισβητείται και το δικαίωμα της απεργίας;Μάλιστα, σου λέει ο άλλος:Ποιοι είναι αυτοί που τους πληρώνουμε πενταροδεκάρες για να ετοιμάζουν τα παιδιά μας για τόσο σοβαρές εξετάσεις,τοπικές και διεθνείς, που τους αφήνουμε 5 μήνες χωρίς καν να παίρνουν απεργιακό,που τους υπόλοιπους μήνες τους πληρώνουμε όποτε προαιρεθούμε (Μέσα ή τέλος του μήνα τον προηγούμενο) που είναι αυτοεργοδοτούμενοι αλλά δέχονται έλεγχο και υποδείξεις από όλους,που θα τολμήσουν κιόλας να κάνουν απεργία; ας μείνουν να πεινούν , τα μωρά μας να είναι καλά και οι άλλοι ας ξοδεύονται,ας τους μείνουν βέβαια χρήματα.Αίσχος κύριοι οργανωμένοι.

Σάββας Γεωργίου
Sat April 14, 2018, 09:28:48
Τώρα αμφισβητείται και το δικαίωμα της απεργίας;Μάλιστα, σου λέει ο άλλος:Ποιοι είναι αυτοί που τους πληρώνουμε πενταροδεκάρες για να ετοιμάζουν τα παιδιά μας για τόσο σοβαρές εξετάσεις,τοπικές και διεθνείς, που τους αφήνουμε 5 μήνες χωρίς καν να παίρνουν απεργιακό,που τους υπόλοιπους μήνες τους πληρώνουμε όποτε προαιρεθούμε (Μέσα ή τέλος του μήνα τον προηγούμενο) που είναι αυτοεργοδοτούμενοι αλλά δέχονται έλεγχο και υποδείξεις από όλους,που θα τολμήσουν κιόλας να κάνουν απεργία; ας μείνουν να πεινούν , τα μωρά μας να είναι καλά και οι άλλοι ας ξοδεύονται,ας τους μείνουν βέβαια χρήματα.Αίσχος κύριοι οργανωμένοι.

Αλέξανδρος Χατζηλύρας
Sat April 14, 2018, 08:26:58
Είδα με λύπη σήμερα, στο paideia-news, την ανακοίνωσή σας σχετικά με την επικείμενη απεργία την Τρίτη. Πραγματικά διερωτούμαι πόσο αίσθημα του δικαίου διαθέτετε. Η αγορά υπηρεσιών είναι εκμετάλλευση. Διαβάστε λίγο τι στερούμαστε (π.χ. ανεργιακό επίδομα) και μετά διερωτηθείτε πόσο σωστό είναι να βρίσκεστε απέναντι, αντί δίπλα μας, στην πράξη αυτή. Επιπλέον, αφού σας νοιάζει τόσο πολύ η μάθηση των παιδιών σας, καλό θα ήταν να ασκήσετε πίεση προς το ΥΠΠ να ξεκινά τα ΚΙΕ μαζί με τα Γυμνάσια/Λύκεια, όπως γινόταν μέχρι πριν μερικά χρόνια, και να τα συνεχίζει μέχρι που κλείνουν τα σχολεία.

Γιώτα Αναστάση
Fri April 13, 2018, 23:31:16
Δε χρειάζεται καμία γνωμάτευση. Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε εργαζομένου. Καλύπτεται νομικά από το Σύνταγμα. Τελεία και παύλα.

Ελένη Γεωργούλα
Fri April 13, 2018, 22:12:04
Με ποιο τρόπο διασφαλίζουν οι οργανωμένοι γονείς τα δικαιώματα των μαθητων; Με την ανοχή τους στην κοινωνική αδικία; Οι σημερινοί μαθητές, θα ήθελαν να αντιμετωπιστούν ως πτυχιούχοι αύριο, όπως αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί τους στα ΚΙΕ; Με αυτές τις συνθήκες εργοδότησης θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης;;
Ως γονιός που το παιδί μου φοιτά στο ΚΙΕ, δηλώνω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους εκπαιδευτικούς και πραγματικά ντρέπομαι που η καθηγήτρια του παιδιού μου εργάζεται με αυτούς τους όρους! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας που διεκδικούν τα αυτονόητα....

Στέλιος Μουσικός
Fri April 13, 2018, 20:38:54
Επισης το ΥΠΠ να ζητησει γνωματευση απο τον Γ. Εισαγγελεα για τη νομιμοτητα του καθεστωτος αυτοεργοδοτησης αφου ως γνωστο υπαρχει εργοδοτης ο οποιος και καθοριζει τις μερες, τις ωρες, και τα τμηματα που θα δοθουν στον καθενα. Επιπλεον δεν σε πληρωνουν οι ιδιοι οι μαθητες αλλα το κρατος. Αρα μισθωνεσαι απο εναν εργοδοτη για τις υπηρεσιες σου ο οποιος οφειλει να σου καταβαλλει και τις κοινωνικες σου ασφαλισεις. Μα ποση κοροϊδια επιτελους σε αυτον τον τοπο.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016