KESJULY18

2018-04-10 11:04:50
Πρώτο βραβείο για το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας με την επιχείρηση Count Your Life

Πρώτο βραβείο για το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας με την επιχείρηση Count Your Life


Το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση», νεανική επιχειρηματικότητα, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Cyprus», με τη δημιουργία της μαθητικής επιχείρησης Count Your Life.  Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η εταιρεία Count Your Life πήρε το βραβείο για το Καλύτερο Εμπορικό Περίπτερο ανάμεσα σε 30 άλλες μαθητικές επιχειρήσεις, στη μαθητική εμπορική έκθεση που διεξήχθη στο Mall of Cyprus.  H έκθεση έγινε στις 24 Μαρτίου 2018, κατά την οποία η Count Your Life πέρασε με επιτυχία τα τρία βασικά σημεία αξιολόγησης που περιλάμβανε: 1. Εικαστική παρουσίαση και μοναδικά χαρακτηριστικά του περιπτέρου, 2. Τεχνικές πώλησης, γνώση του προϊόντος, ομαδικό πνεύμα και 3. Επιχειρηματικές γνώσεις.

Η δεύτερη ακόμη μεγαλύτερη διάκριση της εταιρείας είναι η πρόκρισή της στις πρώτες δέκα μαθητικές επιχειρήσεις παγκύπρια.  Η τελική φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2018 στο Royal Hall στη Λευκωσία, όπου οι δέκα φιναλίστ μαθητικές εταιρείες από τις 55 που δημιουργήθηκαν θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο για την «Επιχείρηση της Χρονιάς 2018».

Η μαθητική εταιρεία Count Your Life αποτελείται από ομάδα δέκα μαθητών της Β΄ Λυκείου.  Όραμα της εταιρείας να δείξει στους ανθρώπους, τον κόσμο μέσα από την δική της ματιά.  Σκοπός της να δώσει δύναμη, θάρρος και αισιοδοξία σε ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές, για να ζουν με αισιοδοξία βρίσκοντας την κρυμμένη τους δύναμη.

Το πρώτο προϊόν που δημιούργησε είναι ένα διήγημα, με τίτλο «Ψάχνοντας την κρυμμένη δύναμη» και με κύριο θέμα την ανορεξία. Το βιβλίο γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από μαθητές της ομάδας. Ανάμεσα στις σελίδες του περιέχονται αποφθέγματα επίσης μαθητών της ομάδας.  Η ανορεξία αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι σήμερα. Έτσι η εταιρεία ως εκδοτικός οίκος πλέον, αποφάσισε να συμβάλει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, μεταδίδοντας το μήνυμά της μέσα από το βιβλίο. Το δεύτερο προϊόν, το οποίο συνοδεύει το βιβλίο, αποτελεί το χειροποίητο φυλακτό από κουκούτσια ελιάς. Η ελιά δεν είναι μία τυχαία επιλογή. Από την αρχαιότητα η ελιά αποτέλεσε σύμβολο δύναμης, ισχύος και αποφασιστικότητας. Επιπλέον για τη θρησκεία μας είναι σύμβολο αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης για το καλύτερο. Διαβάζοντας το βιβλίο θα ανακαλύψετε την άμεση σχέση της ιστορίας μας με την ελιά.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος, σε δημοσίευσή της στις 31 Μαρτίου 2018, γράφει για την εταιρεία: «Ένα πολύ δημιουργικό και ιδιαίτερα πρωτότυπο εγχείρημα τόλμησαν δέκα μαθητές του Λυκείου Κύκκου Β΄, συγγράφοντας βιβλίο για την ανορεξία.»

Μέχρι τώρα η εταιρεία είχε μία ποικίλη δράση και αρκετή επιτυχία με τις πωλήσεις του προϊόντος της. Η προώθηση του προϊόντος ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στον όμορφο χώρο του αναγνωστηρίου της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, στις 10 Μαρτίου 2018, με μεγάλη επιτυχία.  Παρουσιάστρια του βιβλίου ήταν η συγγραφέας κα Έλενα Περικλέους. Στη συνέχεια έγιναν πωλήσεις στην υπεραγορά Αλφαμέγα, σε εκδηλώσεις στο σχολείο και σε άλλα σχολεία, σε εταιρείες και σε βιβλιοπωλεία.  Μπορείτε να παραγγείλετε το προϊόν μας ηλεκτρονικά από το webmail: cyl.kykkosbja@gmail.com, το facebook: Countyourlife και από το βιβλιοπωλείο Πάργα.  Ένα μέρος από τα κέρδη της επιχείρησης θα δοθούν στο ίδρυμα «Μαζί», ίδρυμα που βοηθά τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Η ευαισθησία που ανέπτυξαν τα μέλη της εταιρείας ήταν τόσο μεγάλη που ένα δεύτερο διήγημα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία έκδοσης.

«Nα μετράς, να υπολογίζεις και να αγαπάς τη ζωή σου. Τίποτα, μα τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ίδια σου την ζωή για αυτό να την προσέχεις σαν τα μάτια σου…CountYourLife».

Μαθητές της ομάδας:

Φρειδερίκη Δαμιανού, Μαρίνα Γεωργιάδου, Άντρη Γεωργίου, Παρασκευή Καταλάνου, Γεωργία Θεοδούλου, Κωνσταντίνος Θεοχάρους, Μιχάλης Πιτσιλλής, Μαρία Χριστοφή, Ερμιόνη Σταυρινού, Μαίρυλιν Σταύρου.

Καθηγητές ομάδας:

Ζιαννέτ Χατζηιωσήφ ΒΔ (Συντονίστρια)

Μερόπη Μιχαήλ, Καθηγήτρια, φιλόλογος

Μέντορας: Λουΐζα Παπαγεωργίου, Exxon Mobil”

Πρώτο βραβείο για το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας με την επιχείρηση Count Your Life


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016