KESJULY18

2018-04-06 04:57:30
Οι αδικίες του ΝΣΔΕ και η ανάγκη για αλλαγές

Οι αδικίες του ΝΣΔΕ και η ανάγκη για αλλαγές


TΟΥ Δ.Σ. ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ*

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξέτασης για τον καταρτισμό του καταλόγου Διορισίμων έχει αισίως πραγματοποιηθεί. Αρχικά λοιπόν, η  Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών [ΟΑΕ] συγχαίρει τους συναδέλφους που, παρ’ όλες τις αδυναμίες του συστήματος, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον διορισμό τους για την προσεχή διετία.

Η πρώτη εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, όπως έχει προαναφερθεί, έχει καταδείξει αρκετά αδύναμα σημεία. Γι’ αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι το σύστημα χρήζει κάποιων αλλαγών που θα το καταστήσουν πιο δίκαιο. Θεωρούμε ότι δεν ακολουθήθηκαν παιδαγωγικά ορθές διαδικασίες αξιολόγησης. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατό ορισμένες ειδικότητες, όπως οι Φιλόλογοι, οι Εμποριολόγοι και οι Δάσκαλοι να παρακάθονται σε εξέταση 2 ή 3 μαθημάτων την ίδια μέρα, συνεχόμενα και χωρίς διάλειμμα. Επιπλέον, ο χρόνος που είχαν οι εκπαιδευτικοί στη διάθεσή τους για την επίλυση μακροσκελών γραπτών ήταν περιορισμένος. Επίσης, η ύλη ήταν υπέρογκη σε όλα τα μαθήματα. Τέλος, είναι αδιανόητο να μην έχουν ακόμη δοθεί, μετά από τόσους μήνες, οι λύσεις και οι οδηγίες διόρθωσης των γραπτών.

Είναι, επίσης, άδικο και αναξιοκρατικό το γεγονός ότι στον νέο κατάλογο οι αριστεύσαντες στις εξετάσεις καταλαμβάνουν μία από τις τελευταίες θέσεις γιατί δεν πήραν τα 20 μόρια της προϋπηρεσίας την ίδια στιγμή που σε καμία άλλη θέση κλίμακας Α8 στη Δημόσια Υπηρεσία δεν χρειάζεται προϋπηρεσία στα απαιτούμενα προσόντα. Εξίσου άδικο είναι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να παίρνουν ένα πολύ ψηλό βαθμό σχεδόν σε όλα τα μαθήματα αλλά να μην περάσουν τις εξετάσεις διότι σε ένα από αυτά πήραν 49, την ίδια στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία «επιτυχών στη γραπτή εξέταση» σημαίνει πρόσωπο που συμμετέχει στη γραπτή εξέταση και συγκεντρώνει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και 40% τουλάχιστον στο κάθε θέμα ξεχωριστά που περιλαμβάνεται στην εξέταση αυτή.

Ως ΟΑΕ έχουμε ετοιμάσει μια επιστολή, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στον κ. Χαμπιαούρη, με τις προτάσεις μας που έχουν στόχο τη βελτίωση και την ενίσχυση του νέου θεσμού. Επιπλέον, έχουμε επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό ούτως ώστε να τεθούν επί τάπητος οι αδυναμίες του συστήματος και να συζητηθούν οι εισηγήσεις μας για μια δίκαιη διαδικασία διορισμών.

Καλούμε, λοιπόν, τους θεματοθέτες και όλους τους ιθύνοντες σε αναστοχασμό και σε άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά από την πρώτη μας εξέταση, ώστε η προχειρότητα που διέκρινε την όλη διαδικασία να μην επαναληφθεί. 

*Κοϊνά Μαρία [Φιλόλογος], Σταματίου Γιώργος [Φιλόλογος], Μιχαήλ Γεωργία [Φιλόλογος], Ιωάννου Μαρία [Δασκάλα], Θεμιστοκλή Σοφία [Μαθηματικός], Δαμιανού Αντρέας [Φιλόλογος], Δαμιανού Νεόφυτος [Φιλόλογος], Κοϊνά Βάσω [Μαθηματικός], Μηνά Μαρία [Δασκάλα], Νικολάου Έλενα [Φιλόλογος].

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Διομήδης Παναγιώτου
Fri April 06, 2018, 14:32:29
Δεν μπορούν να καταβάσουν άλλο τις βάσεις για να περασουν κάποιοι. Αν δεν μπορείτε εσεις μπορούν αλλοι να περασουν. Θα κοψουν κ θα ραψουν την εξεταση στα μέτρα σας?

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016