KESJULY18

2018-04-05 18:14:33
ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ:  Επιστολή στους γονείς παιδιών που φοιτούν στα ΠΟΣ, Ειδικά και Νηπιαγωγεία

ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ: Επιστολή στους γονείς παιδιών που φοιτούν στα ΠΟΣ, Ειδικά και Νηπιαγωγεία


 Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ.) απευθύνει την πιο κάτω ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα Προαιρετικά Ολοήμερα Δημοτικά, Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία:  

 «Αγαπητοί γονείς,

Οι δάσκαλοι των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων...

Είναι αυτοί που στηρίζουν το θεσμό του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου εδώ και 18 χρόνια, του πιο επιτυχημένου ίσως εκπαιδευτικού θεσμού ο οποίος αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.

Είναι αυτοί που βοηθούν στην ολόπλευρη καλλιέργεια και ανάπτυξη των παιδιών σας.

Είναι αυτοί που καθοδηγούν τα παιδιά σας στη σωστή ολοκλήρωση της κατ΄οίκον εργασίας τους και τους προετοιμάζουν για την επόμενη μέρα, με όλα τα ευμενή επακόλουθα.

Είναι αυτοί που παρέχουν στα παιδιά σας ευκαιρίες αντιμετώπισης των μαθησιακών και άλλων δυσκολιών τους.

Είναι αυτοί που ικανοποιούν τα ειδικά ενδιαφέροντα των παιδιών σας, μέσα από δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίησή τους, τη δημιουργικότητα, τη φιλαναγνωσία, την ερευνητική διάθεση, την αισθητική καλλιέργεια, τις πρακτικές ικανότητες, κ.ά.

Είναι αυτοί που βοηθούν στην απάμβλυνση της ανισότητας ευκαιριών που υπάρχει ανάμεσα σε παιδιά εύπορων και φτωχών οικογενειών, λόγω του φαινομένου των απογευματινών φροντιστηριακών μαθημάτων και άλλων δραστηριοτήτων.

Είναι αυτοί που βοηθούν στον περιορισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες έξω από το σπίτι μητέρες, αναφορικά με την επίβλεψη των παιδιών τους.

Αλλά επίσης οι δάσκαλοι των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων…

Είναι αυτοί στους οποίους από το 2013 επιβλήθηκε η πιο άδικη και άνιση μορφή εργοδότησης, το καθεστώς της Αγοράς Υπηρεσιών, η οποία τους εξαναγκάζει να είναι αυτοεργοδοτούμενοι ενώ εργοδότης τους είναι το ίδιο το κράτος.

Είναι αυτοί που από το πενιχρό τους εισόδημα (γύρω στα 500 ευρώ μηνιαίως) εξαναγκάζονται να πληρώνουν το 14,6% του μισθού τους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Είναι αυτοί που περιμένουν για μήνες την καταβολή των μισθών τους και αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν.

Είναι αυτοί που για 5 μήνες το χρόνο είναι άνεργοι χωρίς να έχουν κανένα εισόδημα αφού δεν έχουν δικαίωμα στο Ανεργιακό επίδομα.

Είναι αυτοί που εάν αρρωστήσουν δε μπορούν να λείψουν ούτε και μία μέρα από την εργασία τους καθώς αυτό σημαίνει αυτόματα απώλεια μισθού.

Είναι αυτοί που εδώ και 5 χρόνια έκαναν υπομονή σεβόμενοι τις οικονομικές συνθήκες τις χώρας τους παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Είναι αυτοί που ενώ προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο πέραν των 10 χρόνων, στο Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια για τη μοριοδότηση της εμπειρίας τους αν και έχουν επιτύχει στις εξετάσεις.

Είναι αυτοί που πιστεύουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Είναι αυτοί που ελπίζουν σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία.

Είναι αυτοί που είναι και οι ίδιοι πλέον γονείς και συμμερίζονται τις ανησυχίες σας γιατί ανησυχούν και οι ίδιοι για το μέλλον των δικών τους παιδιών.

Είναι αυτοί που ζητούν τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας για να μπορέσουν να βγουν από το τέλμα της εξαθλίωσης της Αγοράς Υπηρεσιών.

Είναι αυτοί που δεν θα ανεχτούν άλλο τη συνέχιση της θυματοποίησής τους από το ίδιο το κράτος.

Είναι αυτοί που τώρα διεκδικούν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα που έχει ο κάθε εργαζόμενος στη σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Είμαστε εμείς που πλέον αποφασισμένοι τολμάμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016