KESAISTHTIKI18

2018-04-02 21:45:46
Ταλιαδώρος: Τα αποτελέσματα των Φιλολόγων πρέπει να μας προβληματίσουν

Ταλιαδώρος: Τα αποτελέσματα των Φιλολόγων πρέπει να μας προβληματίσουν


Από τους 782 που προσήλθαν σε όλα τα μαθήματα πέτυχαν μόνο 55

«Τα αποτελέσματα των Φιλολόγων στις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση πρέπει να μας προβληματίσουν». Αυτό δήλωσε στο Paideia-News o  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (ΣΕΚΦ) Δημήτρης Ταλιαδώρος.

   Ο κ. Ταλιαδώρος πρόσθεσε ότι «για να τοποθετηθούμε θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε εμπεριστατωμένη μελέτη των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας». Επίσης ανέφερε ότι θα ήταν καλό να έχουμε επιπρόθετα στοιχεία όπως πχ. το πανεπιστήμιο που τέλειωσαν οι υποφήφιοι (επιτυχόντες και αποτυχόντες), καθώς και τα έτη υπηρεσίας και όσων δεν πέτυχαν στις εξετάσεις. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Φιλολόγων      

ΥΠΈΒΑΛΑΝ  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ         920

ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ                           138 (15%)

ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ                                   782 (15%)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΑΝ                                                              55 (7,03%)

  1. Δοκίμιο Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας πέτυχαν    761 (97,31%)
  2. Δοκίμιο Δεξιοτήτων πέτυχαν                                   780 (97,82%)
  3. Δοκίμιο Γλώσσας – Λογοτεχνίας πέτυχαν               337 (43,09%)
  4. Δοκίμιο Λατινικών πέτυχαν                                     123 (15.72%)
  5. Δοκίμιο Αρχαίων Ελληνικών πέτυχαν                     229 (29,28%)
  6. Δοκίμιο Ιστορίας πέτυχαν                                        288 (36,82%)

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αγγελική Ανδρέου
Fri April 06, 2018, 09:46:52
Οι φιλόλογοι που προέρχονται από το Ιστορικό- Αρχαιολογικό και ΦΠΨ, μετά από 12 χρόνια που βρίσκονται στο κατάλογο διοριστέων, τώρα έχουν απορριφτεί από το κατάλογο των διορισιμων, διότι δήθεν δεν καλύπτουν ορισμένα μαθήματα στο πτυχίο τους. Υπήρχαν άτομα που πέτυχαν στις εξετάσεις και επειδή ήταν Ιστορικό- Αρχαιολογικό , ΦΠΨ και ΦΠ δεν του συμπεριέλαβαν στο κατάλογο των διορισίμων. Δεν τιμά καθόλου καμία γενιά Φιλολογών είτε διορισμένων είτε αδιόριστων και εσείς που δημιουργείτε εκπαιδευτικές πολιτικές ,παρακαλώ να δείτε αυτό τον εξευτελισμό του επαγγέλματος μας. Μιλάμε ότι αυτό θα επηρεάσει εκατοντάδες (και ίσως πλέον χιλιάδες) αδιοριστους φιλόλογους.

Μαρία Χριστοδούλου
Wed April 04, 2018, 18:10:53
Ήθελες και υποστήριζες θερμά το νέο σύστημα διορισμού. Πήρες στο λαιμό σου πολλούς. Τώρα πρέπει να πορευθείς με αυτό το αποτέλεσμα. Τι ψάχνεις συζητήσεις, και προβληματισμούς.

Χαραλαμπους Βασίλης
Tue April 03, 2018, 23:38:13
Όταν βλέπεις "φιλολογους" να κόβονται στη Γλώσσα τί να περιμένεις από μαθητές?

Λοιζος Σέπος*
Tue April 03, 2018, 17:31:34
Τα αποτελεσματα ειναι μια χαρα και αναμενόμενα. καιρό τώρα ζητείται ο διαχωρισμός των φιλολόγων σε δύο καταλόγους, ένα με νέα , λογοτεχνία ιστορία και έναν με νεα λογοτεχνια αρχαια λατινικά.
* Διευθυντής Λυκείου

Κοντογιαννάτος Ιωαννης
Tue April 03, 2018, 15:19:33
Πριν ξεκινήσουμε αφορισμούς ας μελετήσουμε τα αποτελέσματα. Στα Ελληνικά το ποσοστό ήταν 97% δεξιότητες 97% και γλώσσα λογοτεχία 43%. Ενώ στα αρχαία - λατινικά 30-15%. Καμία έκπληξη, είναι γνωστό ότι με τον όρο Φιλόλογο έχουμε ενσωματώσει απόφυτους διαφορετικών σχολών.Από ιστορικό-αρχαιολογικό μέχρι ΦΠΨ. Με διαφορετικό επίπεδο αλλά και αντικείμενο σπουδών. Για λόγους διορισμών ποτέ δεν δέχτηκε ο κλάδος των Φιλολόγων να γίνει διαχωρισμός. Στα σχολεία τα ζούμε με καθηγητές που "αρνούνται" να αναλάβουν αντίστοιχα μαθήματα...

Θανος νικολαου
Tue April 03, 2018, 11:19:46
Πιστευω ο έλεγχος γνωσεων εχει γινει απο το καθε πανεπιστημιο που εκδωσε το πτυχιο... στη συνεχεια το πτυχιο περασε απο το ΚΥΣΑΤΣ.
Η εξεταση γνωσεων των καθηγητων ειναι το λιγοτερο μειωση της αξιοπρεπειας αυτων ´οπως και ακυρωση των πιο πανω θεσμων.
Λογικο θα ηταν να ελλεγχεται ΜΟΝΟ η ικανοτητα του καθ. να μεταδωσει τις γνωσεις αυτες και η διαθεση του καθηγητη να το πραξει... Εξαλλου αυτο το μυνημα ειχαν δωσει οι εμπειρωγνωμονες που φεραμε απο το εξωτερικο στη πρωτη συναντηση των θεματοθετων.
Μπραβο σε ´οσους περασαν αυτο το γολγοθα (που εγω ευτυχώς δεν χρειαζεται να περασω) και καλό διορισμο σε οσους τον περασαν.

Άντρη Αντρέου
Tue April 03, 2018, 10:18:15
Το γεγονός ότι οι Φιλόλογοι έπρεπε να παρακαθίσουν σε 7 (επτά) αντικείμενα σε σύγκριση με 3 που είχαν οι υπόλοιποι κλάδοι μας προβληματίζει καθόλου; το γεγονός ότι έπρεπε να προετοιμαστούν σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ όγκο ύλης που περιλάμβανε ΟΛΑ τα αντικείμενα του κλάδου ΟΛΩΝ των τάξεων γυμνασίου και λυκείου δεν έπαιξε νομίζετε κανένα ρόλο; Μιλούμε (επιπλέον της εξετάσης για τη γνώση της ελληνικής και δεξιοτήτων) για Γλώσσα, Λογοτεχνία (που περιλαμβάνει έναν τεράστιο όγκο λογοτεχνικών κειμένων), Ιστορία (από την Παλαιολιθική μέχρι τη σύγχρονη εποχή), Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία (που περιλαμβάνει Οδύσσεια, Ιλιάδα, Ελένη, Οιδίποδα, Θουκυδίδη κ.ά). Από όλον αυτό τον όγκο της ύλης θα μπορούσε να μπει οτιδήποτε. Αναρωτιέμαι πραγματικά αν μπορεί οποιοσδήποτε να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια εξέταση. Είναι σαν να δίνεις σε μια μόνο εξέταση όλα τα μαθήματα που διδάχθηκες τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο. Αλήθεια αυτή η εξέταση μπορεί να κρίνει το αν κάποιος είναι ικανός να διδάξει; ένας φιλόλογος αναλαμβάνει σε μια χρονιά να διδάξει 3-4 αντικείμενα, για τα οποία φυσικά προετοιμάζεται, μελετά, αφιερώνει πολύ χρόνο και από τον ελεύθερό του χρόνο πολλές φορές, για να είναι ικανός να τα μεταδώσει στους μαθητές. Νομίζω ότι τελικά αδικούμε τους συναδέλφους βγάζοντας γρήγορα και αυθαίρετα συμπεράσματα για τις ικανότητές τους.
Επίσης αν δούμε τα αποτελέσματα αναλυτικά η πλειοψηφία όσων παρακάθισαν πέτυχαν στη γνώση της ελληνικής γλώσσας και στο δοκίμιο δεξιοτήτων, αλλά απέτυχαν στα αντικείμενα του κλάδου τους (σε όλα το ποσοστό επιτυχίας είναι κάτω του 50%). Μήπως θα έπρεπε εδώ να δούμε και τα θέματα που μπήκαν στα συγκεκριμένα δοκίμια; είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι μόλις το 6% των φιλολόγων που παρακάθισαν είναι επαρκείς στα αντικείμενα σπουδών τους;

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
microsoft1718
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
MOECEE
AIGAIA
FORUMMARCH
iky2018
global
LOTTO
Middlesex2016