KESJULY18

2018-03-27 14:02:00
Το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+

Το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ*

Το σχολείο μας, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, έχει εγκριθεί να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Key Action 1. Το πρόγραμμα μας άρχισε το Σεπτέμβριο 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2019. Το θέμα μας είναι: «Διαχείριση συμπεριφοράς: τρόποι δημιουργίας ενός χαρούμενου σχολείου». Κύριοι στόχοι του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελούν η προώθηση νέων τρόπων και καλών πρακτικών διαχείρισης συμπεριφοράς, η βελτίωση και αποτελεσματικότητα της μάθησης, συνεπώς και της διδασκαλίας, η ενδυνάμωση τόσο του μαθητή όσο και του εκπαιδευτικού και η εφαρμογή καινοτόμων ιδεών στη διδασκαλία ενισχύοντας θετικά το μαθητή. Μέσα από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά σεμινάρια αναμένεται ταυτόχρονα να υλοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός όπως και το όραμα της σχολικής μας μονάδας: «Μέσα από την καλλιέργεια του σεβασμού δημιουργούμε ένα ασφαλές και χαρούμενο μαθησιακό περιβάλλον με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας».

Το σχολείο μας πραγματοποίησε το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι για φέτος στη Βαρκελώνη, Ισπανία με εκπρόσωπο την εκπαιδευτικό Μαρία Περικλέους, η οποία παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα: «Teambuildingforschool: playandfunbuildingeducatorscommunities». Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα σε συνεργατικό κλίμα, με ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, όπως επίσης και να έρθουν σε επαφή με τη θετική δύναμη των δραστηριοτήτων δημιουργίας και ενδυνάμωσης ομάδας, ώστε να αισθάνονται πιο σίγουροι και έτοιμοι να επαναχρησιμοποιήσουν και προσαρμόσουν δραστηριότητες στο δικό τους σχολείο, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας, ανοχής και επίλυσης προβλημάτων.

Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να αλληλεπιδράσουν και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό αποτελεί, άλλωστε, ένα από τους βασικούς στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Καρπός αυτής της συνεύρεσης; Οι γόνιμοι προβληματισμοί και έκφραση ιδεών και σκέψεων σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα και όχι θέματα, φιλίες, δεσμοί και συνεργασίες οι οποίες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η συγκεκριμένη κινητικότητα άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για την διοργάνωση των σεμιναρίων, τη φιλοξενία των διοργανωτών, τον ξεχωριστό πολιτισμό, κουλτούρα  και το μαγευτικό τοπίο της Βαρκελώνης.

Με αφορμή την κινητικότητα στη Βαρκελώνη, η συμμετέχοντας Μαρία Περικλέους οργάνωσε σειρά σεμιναρίων στη σχολική της μονάδα. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαρία να συζητήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο σχετικό με την εκπαιδευτική διοίκηση, τη δημιουργία και ενδυνάμωση ομάδας και με βιωματικό τρόπο, να έρθουν σε επαφή με τις διαφορετικού τύπου δραστηριότητες που αποσκοπούν σε αυτό.

Η επόμενη κινητικότητα με θέμα «ClassroomManagementSolutionsforTeachers: newmethodologies, effectivemotivation, cooperationandevaluationstrategies», πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία, Ιταλία με τη συμμετοχή της διευθύντριας του σχολείου μας κυρίας Καίτης Βασιλείου-Νεοκλέους και της εκπαιδευτικού Ειδικής Εκπαίδευσης Στέλλας Δημητρίου. Μελλοντικά σεμινάρια θα στοχεύουν στη γνωριμία και εξειδίκευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε σειρά από εργαλεία, εφαρμογές, προγράμματα και ιστοσελίδες τα οποία δύνανται να  βελτιώσουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της μαθησιακής διαδικασίας στην τάξη.

Η εξέλιξη της εφαρμογής του προγράμματος παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://dim-ag-athanasios2-lem.schools.ac.cy/

*Συντονίστρια του προγράμματος στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου

 

Το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718