KESJULY18

2018-03-21 12:17:41
Ο ρατσισμός σταματάει εδώ! Αντιρατσιστική Ημερίδα  στο Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς (Κ.Α’)

Ο ρατσισμός σταματάει εδώ! Αντιρατσιστική Ημερίδα στο Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς (Κ.Α’)


Με σύνθημα «Ο ρατσισμός σταματάει εδώ!» διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 στο Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς (Κ.Α’) ολοήμερη αντιρατσιστική ημερίδα, στο  πλαίσιο της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ που εφαρμόζεται στο σχολείο για δεύτερη χρονιά. Ο «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης ρατσιστικών περιστατικών του ΥΠΠ.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, η Κάλλη Χατζηιωσήφ, επιθεωρήτρια ΦΑ Μέσης Εκπαίδευσης και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του BE ACTIVE, μαζί με τους ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και Νεκτάριο Αλεξάνδρου, εκπροσώπους του προγράμματος «Γκολ στη ζωή» μίλησαν στα παιδιά για το ρόλο που μπορεί να επιτελέσει ο αθλητισμός στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, με  βασικό σλόγκαν «Όλοι στον αθλητισμό χωρίς ρατσισμό». Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου μίλησε πιο συγκεκριμένα για τη δύναμη των παιδιών να χτίσουν ένα καλύτερο κόσμο:  «Είστε όλοι σούπερ ήρωες, και η τεράστια σας δύναμη είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε και τους μεγάλους που έχετε δίπλα σας».

Στη συνέχεια, και μέχρι το τέλος της μέρας, τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια που πρόσφεραν εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και  εκπαιδευτικοί του σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Hope for Children, της Σχολή Τυφλών, το καταφύγιο ζώων Hope for homeless Cyprus, τους Πεζοπόρους Εθελοντές Ραδιομαραθωνίου, καθώς και από άτομα που πρόσφεραν εργαστήρια κρουστών, θεατρικού παιγνιδιού, μουσικής και τέχνης ενάντια στα στερεότυπα.

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν να αποκρυσταλλωθεί η έννοια του ρατσισμού στα παιδιά, καθώς και οι μορφές που παίρνει στην καθημερινότητά μας, να καθοδηγηθούν τα παιδιά προς την ανάπτυξη  τρόπων διαχείρισης του ρατσισμού, πρώτα μέσα τους και ακολούθως στο οικείο τους περιβάλλον, αλλά και να ενισχυθεί το αξίωμα ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και ίσοι, και ότι το ζητούμενό μας είναι να συνυπάρχουμε και να λειτουργούμε πάντα σεβασμό ο ένας προς στον άλλον.

Η ημερίδα έκλεισε με αγώνα μπάσκετ από τους καταπληκτικούς Nicosia Team Rollers, μια ομάδα μπάσκετ σε τροχοκαθίσματα, οι οποίοι μας υπενθύμισαν και μας απέδειξαν και στην πράξη τους στίχους που έγραψαν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήρι της ημερίδας:

«Ειμαστε όλοι ίδιοι, μα ξεχωριστοί,

πολύχρωμα λουλούδια που στολίζουνε τη γη

και μπορούμε μαζί , όλα τα μπορούμε μαζί»
Η Ημερίδα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, και τα παιδιά, αβίαστα, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, πήραν για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι ο ρατσισμός σταματά έξω από την πόρτα του σχολείου τους!!

Ο ρατσισμός σταματάει εδώ! Αντιρατσιστική Ημερίδα  στο Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς (Κ.Α’)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016