KESJULY18

2018-03-14 13:14:44
Συνάντηση ΣΕΚ, ΠΕΟ με την Αίγλη Παντελάκη για την Αγορα Υπηρεσιών

Συνάντηση ΣΕΚ, ΠΕΟ με την Αίγλη Παντελάκη για την Αγορα Υπηρεσιών


ΚΥΠΕ- Τo θέμα του καθεστώτος  αγοράς υτηρεσιών που εφαρμόστηκε σε όλα τα προγράμματα από το έτος 2013, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπό την προεδρία της Γενικής Διευθύντριας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών και κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, οι εκπαιδευτικοί όλων των προγραμμάτων έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν στην λήψη δυναμικών μέτρων στην περίπτωση που δεν παρθεί απόφαση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς στο καθεστώς μισθωτού μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 Ιανουαρίου 2018 και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου 2018, προστίθεται.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα εκπαιδευτικά προγράμματα εξήγησαν ακόμη μία φορά ότι η αγορά υπηρεσιών οδήγησε τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς  στην εξαθλίωση γιατί τους στέρησε όλα τα βασικά εργασιακά δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας κατά τους μήνες  που είναι άνεργοι, προστίθεται.
«Μέσα από την συζήτηση διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι από την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών μόνο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση και κανένα όφελος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, ζητήθηκε επίσης και συζητήθηκε στην συνάντηση, η κατά αναλογία αναγνώριση της εκπαιδευτικής πείρας στο νέο σχέδιο διορισμών για να αρθεί η αδικία που υπάρχει σήμερα σε βάρος των εκπαιδευτικών όλων των προγραμμάτων.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αδιόριστες δασκάλες - καθηγήτριες.
Thu March 15, 2018, 09:47:39
Αυτό που πρέπει να στοιχειοποιηθεί είναι ότι τα πρόσωπα αυτά που εργάζονται χρειάζονται πιο ανθρώπινες συνθήκες και πιο ορθές δομές επιβίωσης.
Ένας από τους καλύτερους βουλευτές της Κύπρου, που είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού έκανε ενέργειες για να βοηθήσει την κατάσταση και δε γνωρίζουμε εάν πραγματικά εφαρμόσθηκαν τα δεδομένα και τα λεγόμενά του.
Οι γνώσεις αυτού του ανθρώπου επειδή γνωρίζει εκ πείρας τα στοιχεία που διέπονται και εμείς ως εκπαιδευτικοί με αγορά υπηρεσιών, στη Λεμεσό είμαστε το λέμε ξεκάθαρα, ενδιαφερθήκαμε εκτεταμένα στο να δώσουμε τα στοιχεία για να εξεταστούν και να ελεχθούν και όπως μας είχε αναφέρει έφθασαν αυτά τα στοιχεία ως καταστάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ελεγχθήκανε μέσω των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών μέσω αυτού του παιδιού που είναι Βουλευτής και στην Επιτροπή των Οικονομικών, και με όλες αυτές τις διαδικασίες και τα συνοπτικά διαδικαστικά στοιχεία καταλήξαμε στο να μας δώσουνε την πληρωμή για το Δεκέμβριο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει οι συνθήκες να περάσουνε μέσα από διεργασίες απαραίτητες για να δοθεί μια ανθρώπινη υφή στις αμοιβές των πολιτών που εργάζονται τόσο σκληρά. Στην επιμόρφωση πηγαίνουμε, στα διάφορα σεμινάρια ενημερωτικού χαρακτήρα, στις επικοινωνίες μεταξύ άλλων, ετοιμάζουνε προγραμματισμούς, σεμινάρια, συνέδρια, προσβαλλόμαστε από γονείς γιατί δε βάλαμε στο παιδί τους το βαθμό που ήθελε, διορθώνουμε διαγωνίσματα, προετοιμάζουμε τα μαθήματα, μπλέκουμε με γραφειοκρατικά δεδομένα.

Όλα αυτά τα είπαμε στο Βουλευτή και αναφέρθηκε ότι θα τα προωθήσει. Τώρα βλέπουμε τα στοιχεία να δέχονται μια διαφορετική τροχιά, πρέπει πιστεύουμε η κυρία Παντελάκη να διαχειριστεί τα θέματα με τις απαιτούμενες παραπομπές για επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ούτως ώστε στην Ολομέλεια του Νομοθετικού Σώματος να επικυρωθούν μέσα από δημοκρατικές συζητήσεις όλων των πολιτικών σχηματισμών και να γίνουν τοποθετήσεις από πολλούς εκπροσώπους του λαού γιατί όλοι οι Βουλευτές έχουνε backgrounds ως προς τις σπουδές, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις επαγγελματικές θέσεις, ανάγκες αλλά και γνωρίζουνε από τους φίλους και ψηφοφόρους τους δεδομένα και γεγονότα - καταστάσεις που τους επηρεάζουν στο πού να καταλήξουνε και προβαίνουνε στις κατάλληλες συζητήσεις.

Αυτό δεν έχει να κάνει με κόμματα, αλλά ούτε και ιδεολογικές θέσεις, αλλά με πιστεύω και ανάγκες ανθρώπων γιατί το δάνειο, η βενζίνη, το νοίκι, το φαγητό για την οικογένεια, το νηπιαγωγείο για τα παιδιά, είναι ανάγκες όλων όσων καταλήγουν να εργασθούν και ναι θέλουμε στον 21ο αιώνα να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας και όχι ένα Μεσαίωνα.

Αδιόριστες εκπαιδευτικοί που εργάσθηκαν σε αυτά τα προγράμματα και καταφύγανε στον ιδιωτικό τομέα:

Άννα Χρυσοστόμου
Έμιλυ Φιλίππου
Μαργαρίτα Περικλέους
Όλγα Θεοδοσίου
Βαλάντω Σπύρου
Ιωάννα Ποταμίτου
Μαρκέλλα Παπαμιλτιάδους
Γεωργία Προκοπίου
Εβελύνα Γεωργίου
Ηρώ Χατζηκυριάκου

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016