KESJULY18

2018-03-13 10:35:36
«Το Ποδόσφαιρο στη ζωή μας» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

«Το Ποδόσφαιρο στη ζωή μας» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Εκδήλωση για τον «βασιλιά» των σπόρ που διοργάνωσε η Παράταξη Φοιτητών Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου με ομιλητές «σύμβολα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου 

Το Κυπριακό, κυρίως, ποδόσφαιρο του χθες, του σήμερα και του αύριο, είχε την τιμητική του στο κατάμεστο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε εκδήλωση με τίτλο: «Το ποδόσφαιρο στη ζωή μας», που διοργάνωσε η Παράταξη Φοιτητών Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου, με ομιλητές θρύλους του αθλήματος, όπως ο κορυφαίος των προπονητών Ανδρέας Μιχαηλίδης, και οι πρώην άσσοι των γηπέδων, βετεράνοι πλέον παίκτες, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Ηλίας Χαραλάμπους και Κώστας Μαλέκκος.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην αθλητική αλλά και την κοινωνική προσφορά του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, ενώ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωσταντίνου  Κουτσοκούμνη.

Στον χαιρετισμό του ο Φοίβος Ζαχαριάδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Αθλητισμού, επισήμανε πως νέοι και άθληση συνυπάρχουν ως βασικά συστατικά της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα πως το ποδόσφαιρο είναι το πιο δυνατό και διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο, με πολλούς από τους παίκτες του παγκόσμια είδωλα.

Καλωσορίζοντας τους ομιλητές η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, υπέδειξε πως από τη σκοπιά της Σχολής «αναγνωρίζουμε πως το σχετικό αντικείμενο αποτελεί ένα δυναμικό τομέα της οικονομίας με πολλές διακτινώσεις σε θέματα αθλητικής διοίκησης, χρηματοοικονομικά,  ανάπτυξης αθλητικών έργων, διεθνοποίησης συνεργασιών, αθλητικών πληροφοριακών  συστημάτων και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων».

«Σας ζηλεύω, γιατί στο πανεπιστήμιο πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια. Απολαύστε τα και σεις όσο είναι καιρός», παρότρυνε τους φοιτητές ο προπονητής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ξεκινώντας την εισήγηση του, που περιστράφηκε γύρω από το επάγγελμα του, καθώς και τα προβλήματα και τις προκλήσεις του χώρου της προπονητικής. «Ο προπονητής διαχειρίζεται πολύ και διαφορετικό κόσμο, από τους παίκτες, τους συνεργάτες του, ως τη διοίκηση του σωματείου, κυρίως τον πρόεδρο, αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ», υπέδειξε. Ολοκλήρωσε, αναφέροντας διάφορα περιστατικά στη διάρκεια της καριέρας του, ενώ ζήτησε από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή προπονητικού κέντρου για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και για τον καταρτισμό μακροχρόνιου προγραμματισμού «αν θέλουμε να πάει μπροστά και να έχει διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις η εθνική μας ομάδα». Επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Ισλανδίας, νησιωτικής επίσης χώρας με μικρότερο όμως πληθυσμό από αυτόν της Κύπρου, αλλά με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Ο καθένας από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που μίλησαν στη συνέχεια, επέλεξε να μοιραστεί προσωπικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας του, ενώ όλοι τους συμφώνησαν πως «απαιτούνται θυσίες και σκληρή δουλειά, γιατί μονάχα το ταλέντο ή η κάποια εύνοια δεν αρκούν. Το σύστημα θα σε αποβάλει διαφορετικά». Συμφώνησαν επίσης πως απαιτείται ειδική μέριμνα από την Πολιτεία για τους στρατευμένους ποδοσφαιριστές, ενώ και οι τρείς μίλησαν για την υπερηφάνεια που ένοιωθαν όταν φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας, άκουγαν να ανακρούεται ο εθνικός ύμνος της πατρίδας.

«Ως ποδοσφαιριστής κέρδισα πολλά, όπως τη σωστή διατροφή, την καταγραφή των στόχων μου, τις φιλίες, την επιμονή στις δυσκολίες, τη δια βίου μάθηση», επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, προσθέτοντας πως είναι πολύ σημαντική επίσης για ένα αθλητή η σωστή διαχείριση του χρόνου του. Ο Ηλίας Χαραλάμπους τόνισε πως για να φτάσει κανείς ψηλά το σημαντικότερο είναι να ξέρει πως πρέπει να κάνει μεγάλες θυσίες, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «και εμείς οι Κύπριοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μη ρίχνουμε τις ευθύνες σε τρίτους». Ο Κώστας Μαλέκκος, συμφώνησε με τους συναδέλφους του στο θέμα των θυσιών που απαιτούνται για να πάει κανείς μπροστά, καθώς και για τα ρίγη συγκίνησης που αισθανόταν κάθε φορά που άκουγε τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ευρύτατος διάλογος με τους παρευρισκόμενους, που στη διάρκεια του ακούστηκαν και εισηγήσεις, ώστε το Κυπριακό ποδόσφαιρο να ακολουθήσει ένα καλύτερο δρόμο, «γιατί άλλωστε του αξίζει», όπως παραδέχτηκαν όλοι.

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, εκπρόσωπος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της.   


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718