KESJULY18

2018-03-08 20:18:30
Πρόταση Υπουργού Παιδείας για τα Τετράμηνα

Πρόταση Υπουργού Παιδείας για τα Τετράμηνα


(Εισαγωγή – Σχόλια επί των προτάσεων θα ακολουθήσουν)

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΟΥ* 

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως εκπαιδευτικοί που λειτουργούν καθημερινά μέσα στο σχολείο  υιοθετούν, ή ακόμη χειρότερα, εισηγούνται τέτοιες προτάσεις. Τώρα, εάν οι προτάσεις προέρχονται  από άτομα εκτός των σχολείων  που η εμπειρία τους περιορίζεται στα χαρτιά, αυτό μπορεί να «δικαιολογηθεί», όπως κι αρκετές άλλες αποφάσεις που λαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο. 

Αυτό που υποβλήθηκε δεν αποτελεί πρόταση παρά ιδέες του ποδαριού που όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπόψη διάφορες βασικές  παραμέτρους  των εξετάσεων και  είναι  αντίθετες με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά  καταστρατηγούν και βασικές παιδαγωγικέ αρχές. 

Η δημόσια εκπαίδευση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν αντέχει σε άλλους ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας  PISA 2018 δεν θα αργήσουν για να μας προσγειώσουν και πάλι ανώμαλα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για το αντίθετο. Ζούμε τη μεταρρύθμιση της «ετικέτας» όπου πολλά αλλάζουν όνομα για να εντυπωσιάζουν. Ανακαλύψαμε τους «δείκτες επάρκειας και επιτυχίας», ξαφνικά την πάλαι ποτέ  «αυθεντική μάθηση» και τα εμφανίζουμε στα κείμενα όπως τις ταμπέλλες neon στις τουριστικές περιοχές. Καιρός να κοιτάξουμε να διορθώσουμε πρώτα τα απλά και βασικά.

*Διευθυντής Λυκείου Παλουριώτισσας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Ματθαίου
Fri March 09, 2018, 20:10:18
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ για τη νεα πρόταση του Υπουργού.
Η πρόταση είναι χειρότερη από την προηγούμενη διότι:
1. Δεν καταργεί τις εξετάσεις αλλά αντίθετα αυξάνει την εξεταστική περίοδο.
2. Όλα τα επιχειρήματα για το εξετασιοκεντρικό σχολείο που θα αυξάνει το άγχος και θα σπρώχνει τους μαθητές στα φροντιστήρια εξακολουθούν να ισχύουν και απ΄ότι φαίνεται κάποιοι δεν αφήνουν τον υπουργό να το αντιληφθεί.
3. Είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι στην εξεταστική περίοδο μπορούν να γίνονται κανονικά μαθήματα είτε ανατροφοδότησης, έιτε άλλα, πέραν από το μάθημα που πλησιάζει η εξέταση του.
4. Άρα δημιουργείται μια εκτεταμένη περίοδος ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ όλων των μαθημάτων, μη εξεταζόμενων αλλά και εξεταζόμενων αφού το μόνο με το οποίο θα ασχολούνται οι μαθητές θα είναι το η εξέταση που έρχεται.
5. Δεν αρκούν οι αίθουσες ώστε να γίνονται ταυτόχρονα εξετάσεις σε Α και Β Λυκείου και μαθήματα στη Γ Λυκείου. Άρα εισηγούμαι όσοι περισσεύουν να μαζεύονται στην αυλή του Υπουργείου για να γίνεται από τους "ειδικούς" ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
Κύριε Υπουργέ, σας πιστώνουμε με λίγο χρόνο για να αντιληφθείτε κάποια απαράδεκτα πράγματα που συμβαίνουν και που επιβάλλονται στη Μέση Εκπαίδευση. Ελπίζω να τα αντιληφθείτε έγκαιρα, πριν είναι πολύ αργά, διότι οι απεγνωσμένες φωνές των μαθητών που ακούσατε προχτές στη Λάρνακα ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ...

Παναγιώτης Παπέττας
Thu March 08, 2018, 22:25:12
Συγχαρητήρια Τάσο!!!
Έπιασες το νόημα. Τα δεδομένα αντί να γίνουν καλύτερα, απλά έγιναν χειρότερα. Ανέλπιστα όμως από ανθρώπους που ήθελαν να νομίζουν ότι είναι μέσα στα σχολεία ενώ τελικά ζουν στο δικό τους κόσμο.
Αυτό που έγινε είναι ότι προσπάθησαν να είναι μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας για να μην χρειαστεί να την αλλάξουν αλλά αυτά που προτείνουν είναι προσθετικά, άσχετα, άκαιρα, προκαλούν σύγχυση, αναγκαιούν νέες επιμορφώσεις, δεν στοιχειοθετούνται επιστημονικά και πάσχουν εγκεφαλικά.
Ακόμα ένας ερασιτεχνισμός για ένα ιδιαίτερο πειραματισμό...

Αστερω Χατζησαββα
Thu March 08, 2018, 21:38:44
Κύριε Τάσου: ''Να αγιάσει το στόμα σας.''

Όσες εξετάσεις κι αν προσθέσουμε αν δεν ΠΑΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΑΧΡΗΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.Δηλαδή μοιράζουμε ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΜΑΙΜΟΥ, σε πολλές των περιπτώσεων!
Οι αλλαγές προυποθέτουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ!!! Ποιά αλλαγή των τελευταίων χρόνων που έγινε είχε ουσίας αποτέλεσμα; Ποιά;
Oρθότατα επισημάνατε παραπάνω, πως καιρός είναι να κοιτάξουμε τα βασικά.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΧΩΛΑΙΝΕΙ, σε σημείο που καθιστά ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ των καθηγητών και πειθαρχιμένων καθ'όλα παιδιών!
Επίσης οι τάξεις επιβάλλεται να είναι πιο ομοιογενής, δηλαδή να μην έχουν μέσα και παιδιά που δεν μιλόυν ελληνικά, και παιδιά ακραίως απείθαρχα για τους χι, ψι λόγους, και παιδιά με διαταραχές , αλλά και παιδιά συγκροτημένα.Λίγη περισσότερη ομοιγένεια δεν βλάφτει, αντιθέτως οφελεί ΟΛΟΥΣ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016