KESJULY18

2018-03-07 20:39:40
Το Paideia-News αποκαλύπτει πτυχές της πρότασης Χαμπιαούρη για τις εξετάσεις των τετραμήνων

Το Paideia-News αποκαλύπτει πτυχές της πρότασης Χαμπιαούρη για τις εξετάσεις των τετραμήνων


 Θα παραδοθεί την Πέμπτη στην ΟΕΛΜΕΚ 

Σύμφωνα με πληροφoρίες του Paideia-News o  υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιούρης έχει ολοκληρώσει την πρόταση του προς την ΟΕΛΜΕΚ και αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου θα την παραδώσει στην ΟΕΛΜΕΚ, σε προγραμματισμένη συνάντηση για τη 1 μ.μ..

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φιλοσοφία της νέας πρότασης δεν αλλάζει νομικά από την προηγούμενη πρόταση Καδή αφού δεν θα χρειαστεί αλλαγή ή τροποποίηση των Κανονισμών στη Βουλή.  Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Χαμπιαούρης έχει ζητήσει συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία η οποία του άναψε το πράσινο φως για τις αλλαγές. Οι κανονισμοί  δίνουν τη διακριτική ευχέρεια στον Υπουργό να προβαίνει τις αλλαγές που αυτός κρίνει ορθές.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που υπάρχει είναι ότι τα σχολεία δεν θα κλείνουν για την εξεταστική στις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 23 του μήνα αλλά:

 Το κάθε σχολείο θα αποφασίζει αναλόγως (με αυτονομία) από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου πότε θα οι μαθητές του θα δίνουν εξετάσεις. Με αυτό τον τρόπο, το ΥΠΠ πιστεύει ότι θα αποφευχθεί η έντονη πίεση στους μαθητές που με το υφιστάμενο πρόγραμμα θα κληθούν θα δώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Μπορεί ένα σχολείο αν κρίνει, ότι οι μαθητές του π.χ. στη Φυσική  είναι προχωρημένοι στην ύλη, μπορεί να αρχίσουν πρώτοι και με την ίδια φιλοσοφία θα καταρτιστεί το πρόγραμμα. Πάντοτε για τους εξεταζόμενους πριν από τη μέρα της εξέτασης θα προηγούνται  επαναλήψεις για να αποφευχθεί η τάση των φροντιστηρίων.    

Ο προφορικός βαθμός θα είναι 60% και ο γραπτός 40%. Όλα τα άλλα  διαγωνίσματα και κάθε άλλη μορφή αξιολόγησης θα είναι προειδοποιημένα  ώστε να απαλλαγούν οι μαθητές από πρόσθετο άγχος.

Η διάρκεια της εξέτασης για κάθε εξεταζόμενο μάθημα την περίοδο Δεκεμβρίου θα είναι 2 διδακτικές περίοδοι (2X45') σε δοκίμιο αυθεντικής μάθησης. οι μαθητές μετά από τη λήξη της εξέτασης θα παραμένουν στο σχολείο και θα παρακολουθούν πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

*Τις μέρες που δεν θα υπάρχει, εξέταση, η σχολική μονάδα θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Κάθε διδάσκων εξεταζόμενου μαθήματος θα αξιοποιεί το χρόνο μέχρι την ημέρα της εξέτασης για διδασκαλία, επαναλήψεις και για κατάλληλη προπαρασκευή των μαθητών για τις εξετάσεις.

*Λόγω του ότι μπορεί η Α' Λυκείου να ολοκληρώνει τις εξετάσεις ενωρίτερα από τη Β' Λυκείου, τις μέρες που οι μαθητές δεν θα έχουν εξετάσεις θα παρουσιάζονται στο σχολείο, για να τυγχάνουν στήριξης, παρακολουθώντας προγράμματα ενισχυτικής /διαμορφωτικής διδασκαλίας.

*Από την επομένη της εξέτασης, θα συνεχίζει κανονικά η διδασκαλία βάσει των δεικτών επιτυχίας και επάρκειας.

*Η ανατροφοδότηση/ενίσχυση των μαθητών και η ικανοποίηση των μαθησιακών τους αναγκών, βάσει των αποτελεσμάτων τους στις εξετάσεις, θα γίνεται από τον κάθε διδάσκοντα στο πλαίσιο της καθημερινής διδασκαλίας, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η ενίσχυση και ανατροφοδότηση δεν περιορίζεται μόνο στο διάστημα μετά τις εξετάσεις, αλλά είναι σημαντικό μέρος της εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

* Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση μορφών αυθεντικής αξιολόγησης και αποτελεσματικής ανατροφοδότησης/ενίσχυσης στη βάση των αποτελεσμάτων στις εξετάσεις.

* Κατά τον Δεκέμβριο, οι μαθητές δεν θα επιβαρύνονται με κατ' οίκον εργασία στα μη εξεταζόμενα μαθήματα. Ασκήσεις/δραστηριότητες διαμορφωτικού χαρακτήρα θα γίνονται στην τάξη.

*Με τις πιο πάνω ρυθμίσεις

- δεν θα μειωθεί ο ωφέλιμος διδακτικός χρόνος και θα μεγιστοποιηθεί η παραμονή των μαθητών στο σχολείο,

- θα μειωθεί η παραπαιδεία, αφού τα παιδιά θα προετοιμάζονται για τις εξετάσεις με τη βοήθεια των καθηγητών τους,

- μαθητές δεν θα παραμένουν μόνο» στο σπίτι, για σκοπούς προετοιμασίας για τις εξετάσεις, χωρίς στήριξη,

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όλες τ\ς τάξεις εκτός από τη Γ Λυκείου. Για τη Γ' Λυκείου το όλο ζήτημα θα εξεταστεί στη συνέχεια.

Οι αλλαγές  θα ρυθμιστούν με εγκύκλιο του ΥΠΠ προς τις σχολικές μονάδες.

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718