KESJULY18

2018-03-06 16:13:18
Προοδευτική Καθηγητών Απογοήτευση για δηλώσεις ότι το ΥΠΠ δεν θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων

Προοδευτική Καθηγητών Απογοήτευση για δηλώσεις ότι το ΥΠΠ δεν θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων


«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση αυτής της αντιπαιδαγωγικής πρόνοιας» 

 Η Προοδευτική Καθηγητών με αφορμή τις εξελίξεις για τις εξετάσεις τετραμήνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Οι εξελίξεις μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του 76% των Καθηγητών/-τριών για τις εξετάσεις τετραμήνων επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει στη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, θορυβημένο από το αποτέλεσμα, ενώ αρνιόταν πεισματικά το διάλογο πριν από το δημοψήφισμα, τώρα συζητά, δηλώνει ότι κατανοεί τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών, συγκαλεί συσκέψεις για το θέμα και ανακοινώνει ότι θα καταθέσει νέες ιδέες.

Ενώ καταγράφουμε θετικά τη διάθεση του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να ασχοληθεί με το θέμα και να το συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, σημειώνουμε την απογοήτευσή μας για τις δηλώσεις του μετά από σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων και θα επιλύσει το θέμα χωρίς αλλαγή των σχετικών Κανονισμών.  

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών τονίζουμε ότι χωρίς τροποποίηση των Κανονισμών δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επίλυση του θέματος. Παράλληλα, πιστοί στην εντολή που μας έδωσε ο κλάδος, τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, με βάση τις υφιστάμενες πρόνοιες των σχετικών Κανονισμών, ούτε και την συγκεκαλυμμένη εφαρμογή τους, χωρίς να τροποποιηθούν οι σχετικοί Κανονισμού.  

Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση αυτής της αντιπαιδαγωγικής πρόνοιας, για το καλό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λοΐζος Σέπος
Wed March 07, 2018, 12:17:00
Κύριε Δόκτωρα Κακουρή,

ΥΠΑΡΧΟΥΝ τεμπέληδες εκπαιδευτικοί. Κατάλαβε το. Και δεν είσαι εσύ ο αρμόδιος να υποδείξεις αν έχω θέση στην παιδεία. και τί είδους Δρ. είσαι; είστε εκπαιδευτικός και δεν βλέπετε τους μη παραγωγικούς εκπαιδευτικούς; Ανοίξετε τα μάτια σας! Αν είστε γιατρός, να μιλάς για τους γιατρούς. Αν είστε γονιός, γιατί οι συνδέσμοι γονέων μιλούν για απαλλαγή από τους ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς.

Δρ. Χριστόδουλος Κακουρής
Wed March 07, 2018, 08:19:51
Είναι με λύπη που παρατηρώ ότι για ακόμα μια φορά δεν υπάρχει εθνική στρατηγική αλλά πειραματισμοί σε βάρος της παιδείας. Είναι καιρός πλέον να εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική στο θέμα της παιδείας στην οποία να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Δογματισμοί, προσεγγίσεις όπως "τεμπέληδες εκπαιδευτικοί" και άλλοι αφορισμοί όσο και αυτοί που τις προάγωγουν δεν έχουν θέση στον χώρο της παιδείας.

Λοΐζος Σέπος*
Tue March 06, 2018, 20:00:19
Η αξιολόγηση επιβάλλεται για όλους. Τα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι εξετάσεις τετραμήνου υπερτερούν των όποιων μειονεκτημάτων επικαλείται κάποιος. Πρώτον και κυριότερο ελέγχεται τί και πότε το διδάσκει ο/η εκπαιδευτικός. Ο/Η εκπαιδευτικός δεν θα μπαίνει μέσα στην τάξη να λέει και να κάνει ότι θέλει. Υπάρχει το αναλυτικό και ο προγραμματισμός ύλης που πρέπει να ακολουθήσει. Δεύτερον είναι υποχρέωση του/της μαθητή/τριας να διαβάζει και να μελετά. Η αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας είναι ταυτόχρονα και αξιολόγηση του/της εκπαιδευτικού. Τρίτον, οι μαθητές/τριες αξιολογούνται όλοι τα ίδια κριτήρια. και τέταρτον υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να συνεργάζονται μεταξύ τους. Κανένας δεν μπορεί να είναι μοναχικός καβαλάρης.
Μόνον οι τεμπέληδες φοβούνται και αντιτίθενται στις εξετάσεις τετραμήνου.
Εκείνο που έπρεπε τόσο καιρό να κάνει και να επιδιώξει η ΟΕΛΜΕΚ ήταν μείωση της ύλης των γνωστικών αντικειμένων. Ποιος είναι ο λόγος το αναλυτικό του Λυκείου να καλύπτει ύλη του 1ου και 2ου έτους του πανεπιστημίου;
Στο Λύκειο Ακροπόλεως εδώ και 3 χρόνια γίνονται εξετάσεις τετραμήνων χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων δείχνουν τα οφέλη των τετραμήνων.
Τον μαθητή.... ταΐζουν, ποτίζουν, ντύνουν και του δίνουν χαρτζιλίκι για να διαβάζει, μελετά και να πηγαίνει σχολείο. Ο μαθητής ελέγχεται με τις διάφορες μορφές αξιολόγησης. Αυτή είναι η εργασία του.

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718