KESJULY18

2018-03-05 12:27:25
O Χαράλαμπος Προύντζος πρόεδρος του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

O Χαράλαμπος Προύντζος πρόεδρος του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου


Τη συγκρότησή του σε σώμα αποφάσισε το πρώτο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα από τα δύο όργανα της αυτόνομης διοίκησης, ύστερα από την πρόσφατη αυτονόμησή του. Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίστηκε παμψηφεί, στην πρώτη συνεδρία του σώματος, ο Χαράλαμπος Προύντζος*. Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας ο κ. Προύντζος ανέφερε ότι «η ανάληψη της Προεδρίας του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου μετά την αυτονόμησή του συνιστά μέγιστη τιμή και ευθύνη». Ευχαριστώντας την Πολιτεία και τα μέλη του Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους, ο κύριος Προύντζος συνεχάρη τον Πρύτανη, Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα και τον Αντιπρύτανη, Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλο για την πρόσφατη εκλογή τους, προσβλέποντας σε μια αγαστή συνεργασία προς όφελος του ΑΠΚΥ και της κοινωνίας. Το Συμβούλιο, τόνισε ο Χ. Προύντζος, «σημειώνει το δημόσιο χαρακτήρα του ΑΠΚΥ και την ιδιαίτερη φύση του ως ίδρυμα ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύγχρονο, προσβάσιμο και ποιοτικό. Στόχος μας είναι να ασκήσουμε τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες μας όπως απορρέουν από το Νόμο, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να καταξιωθεί περαιτέρω στην Κύπρο και διεθνώς στον ραγδαία ανερχόμενο τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και να συνδράμει την επιδίωξη της Πολιτείας για καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας».

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου Συμβουλίου, ο Χαράλαμπος Προύντζος ανέφερε ότι «κύριο μέλημα θα είναι η χρηστή διαχείριση των πόρων του ΑΠΚΥ, με διατήρηση του υψηλού επιπέδου διαφάνειας και αξιοκρατίας που χαρακτηρίζει το ίδρυμα στην μέχρι σήμερα παρουσία του ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Προς επίτευξη των στόχων μας θα επιδιώξουμε τη στενή συνεργασία με το σύνολο του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΠΚΥ και με τις συντεχνίες». Ως προς τους στόχους, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου σημείωσε ότι «με την αυτονόμησή του, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου περνά σε μια νέα φάση, μια νέα εποχή, την οποία πρέπει να χαρακτηρίζει η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη, η δημιουργία υπεραξίας, η κοινωνική προσφορά, η εξωστρέφεια, η ωριμότητα, η σύνδεση με την αγορά εργασίας και η αριστεία». Ως πρώτο Συμβούλιο του ΑΠΚΥ, θα εργαστούμε σκληρά, κατέληξε ο κύριος Προύντζος, για να υπηρετήσουμε αυτή την προσπάθεια.

Η σύνθεση του πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η ακόλουθη:

Ονοματεπώνυμο

Θέση

Θητεία

Προύντζος Χαράλαμπος

Πρόεδρος

Τετραετής

Πέγκας Πανίκος

Αντιπρόεδρος

Τετραετής

Καθηγητής Κάτσικας Σωκράτης, Πρύτανης

Μέλος

έως τις 31/1/2022

Καθηγητής Μανωλόπουλος Γιάννης, Αντιπρύτανης

Μέλος

έως τις 31/1/2022

Καθηγητής Χατζηλάκος Θανάσης

Μέλος

Τετραετής

Καθηγητής Παπαδόπουλος Άγις

Μέλος

Πενταετής

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσιπλάκου Σταυρούλα

Μέλος

Τετραετής

δρ. Γιασουμής Νικόλας

Μέλος

Τριετής

Οικονομίδης Γιάννης

Μέλος

Πενταετής

Στις συνεδρίες του Συμβουλίου συμμετέχει, βάσει νόμου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 2/9/1978. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Bristol (LL.B. Hons) και ολοκλήρωσε με Έπαινο το Bar Vocational Court στο Inns of Courts School of Law του Λονδίνου. Έχει τον τίτλο του Barrister–at–Law και είναι μέλος του Gray’s Inn. Κατέχει, επίσης, δίπλωμα στις Επαγγελματικές Νομικές Δεξιότητες από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2005 και ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα, με διεθνή αναγνώριση για την εξειδίκευσή του στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στο Κατασκευαστικό Δίκαιο από τον διεθνή οδηγό Legal 500. Είναι ο ιδρυτής του Νομικού Οίκου Προύντζος & Προύντζος ΔΕΠΕ (2010), ο οποίος από τις 19/4/2017 αποτελεί το μέλος του δικτύου EY Law για την Κύπρο, έχει την ιδιότητα του Law Practice Leader του δικτύου για την Κύπρο και είναι συνέταιρος στην ΕΥ για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (ΕΜΕΙΑ). Έχει υπηρετήσει ως Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου την περίοδο 2011 – 2014 και ως Αντιπρόεδρος την περίοδο 2014 – 2018. Κατείχε επίσης τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Διαδικασιών και του Μέλους του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το 2018 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Μέλος του Πρώτου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου μετά την αυτονόμηση του από το οποίο και εξελέγη παμψηφεί ως πρώτος Πρόεδρος. Πρόσφατα επιλέγηκε και διορίστηκε ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας υλοποίησης του Ερευνητικού Προγράμματος RISE, ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα στην ιστορία της Δημοκρατίας. Υπηρέτησε επίσης σε αριθμό άλλων διευθυντικών θέσεων και θέσεων ευθύνης και συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για τη Διακυβέρνηση και Κατανομή Εξουσιών στην προετοιμασία του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016