KESJULY18

2018-03-01 18:49:00
Καδής: Φεύγω ήσυχος με τη συνείδηση μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προς όφελος του Υπουργείου

Καδής: Φεύγω ήσυχος με τη συνείδηση μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προς όφελος του Υπουργείου


«Είμαι πολύ χαρούμενος που στο πηδάλιο του Υπουργείου μας βρίσκεται ένας εξαίρετος τεχνοκράτης, ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος»

Μέσα σε βαθύ κλίμα συγκίνησης και με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Φεύγω, πάντως, ήσυχος με την συνείδηση μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προς όφελος του Υπουργείου μας» τόνισε στην ομιλία του ο τέως Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.  

Ο κ. Καδής, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής ήταν συγκινημένος και προσπαθούσε να συγκράτησει τα δάκρυα του, είπε ότι είναι πραγματικά με πολλή συγκίνηση που αποχαιρετά σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Χρόνια έντονων συναισθημάτων
«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν για μένα χρόνια εντατικών προσπαθειών. Ήταν χρόνια έντονων συναισθημάτων, καρποφόρων συνεργασιών, πλούσιων εμπειριών και θεωρώ ότι ήταν και χρόνια παραγωγής έργου. Αυτό, όμως, που πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μας, όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα να υπερηφανευόμαστε είναι ότι την τελευταία τετραετία έγιναν μεταρρυθμίσεις και εφαρμόστηκαν σημαντικές πολιτικές προς όφελος των τομέων δραστηριότητας του Υπουργείου μας. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις και αυτές οι νέες πολιτικές στηρίχθηκαν σε πολλή και συλλογική δουλειά, στηρίχθηκαν σε επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη και στηρίχθηκαν στην προσπάθεια για μέγιστη δυνατή συναίνεση», σημείωσε.
Ο κ. Καδής ευχαρίστησε "από καρδιάς" όλα τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ξεκινώντας από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, με την οποία, όπως είπε, είχε μια εξαιρετική συνεργασία, τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, όλα τα στελέχη, τα Διοικητικά Συμβούλια και τους φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο Παιδείας και του Πολιτισμού, και όλα τα στελέχη τους, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους οργανωμένους γονείς, τις σχολικές εφορείες , όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της νεολαίας.
Ευχαρίστησε, ιδιαίτερα, τους πιο στενούς του συνεργάτες, τις ιδιαιτέρες του, τα παιδιά του γραφείου του, τους οποίους, όπως είπε, στρίμωξε πάρα πολύ όλη αυτή την περίοδο.
 «Απολογούμαι αν τους ζόρισα τόσο και ελπίζω να με συγχωρέσουν γι’ αυτό. Με είδαν και στις καλές μου, με είδαν και στις κακές μου. Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια έκανα αληθινούς φίλους, καλούς συνεργάτες και βίωσα μοναδικές στιγμές. Θα κρατήσω μόνο τα θετικά και θα τα μεταφέρω μαζί μου. Πιστεύω ότι θα στιγματίζουν με θετικό τρόπο ολόκληρη μου τη ζωή. Είναι, βέβαια, ανθρώπινο, να μην μπορεί κάποιος να είναι πάντοτε ευχάριστος και γι’ αυτό θέλω πραγματικά να ζητήσω συγγνώμη σε όποιο ή όποια από εσάς, ενδεχομένως να έχω στεναχωρήσει. Φεύγω, πάντως, ήσυχος με την συνείδηση μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προς όφελος του Υπουργείου μας», σημείωσε.

Ένας εξαίρετος τεχνοκράτης, ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος
Καλωσορίζοντας το νέο Υπουργό Παιδείας, ο κ. Καδής του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο, πολύ απαιτητικό και ψυχοφθόρο πόστο που αναλαμβάνει.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που στο πηδάλιο του Υπουργείου μας βρίσκεται ένας εξαίρετος τεχνοκράτης, ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βιώσει και έχει στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε τα τελευταία χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνέχεια», συμπλήρωσε.
 Ο κ. Καδής κάλεσε το προσωπικό του Υπουργείου να στηρίξει όσο μπορεί, με σθένος, το νέο Υπουργό Παιδείας για να πετύχει το έργο του. «Εγώ προσωπικά θα βρίσκομαι στο πλευρό σας, θα παρακολουθώ και θα στηρίζω την δράση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κρατώ το Υπουργείο και τους ανθρώπους του πάντοτε στην καρδιά μου», συμπλήρωσε.

Η Αίγλη Παντελάκη  

Αποχαιρετώντας τον Κώστα Καδή, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας είπε ότι είναι με πολύ μεγάλη συγκίνηση που τον αποχαιρετούν, «με τον οποίο συνεργαστήκαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
«Απλός, καταδεκτικός, με μια έμφυτη ευγένεια και ανθρωπισμό, ο κ. Καδής συνέδεσε το όνομά του με τη σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που συντελέστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά τα τελευταία χρόνια. Η μεταρρύθμιση αυτή άγγιξε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, άγγιξε τα παιδιά μας, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολυσχιδές, πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο έργο, το οποίο αναγνωρίστηκε από όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.
Επιπρόσθετα, είπε ότι για να επιτευχθεί αυτό το έργο χρειαζόντουσαν πραγματικά ξεχωριστές ικανότητες, η στοχοπροσήλωση, η ικανότητα της σύνθεσης απόψεων, η ικανότητα του πάθους, της αποτελεσματικότητας και, βέβαια, της συναινετικής προσέγγισης.
«Ικανότητες που ο κ. Καδής είχε. Αισθάνομαι πάρα πολύ συγκινημένη και θέλω εκ μέρους όλων σας να τον ευχαριστήσω γιατί μοιραστήκαμε μαζί ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Βέβαια, το ταξίδι αυτό, όπως όλα τα ταξίδια είχε σκοπέλους, φουρτούνες, είχε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές για όλους μας. Όμως, αντέξαμε και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Αγαπητέ μου Κώστα, σου εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία από τη νέα σου αφετηρία και θέλω να ξέρεις ότι σε αυτό το Υπουργείο δεν αφήνεις πίσω σου μονάχα το μεγάλο σου έργο, αφήνεις και φίλους ζωής. Σε ευχαριστούμε», σημείωσε.
Καλωσορίζοντας τον νέο Υπουργό Παιδείας, η κ. Παντελάκη είπε ότι ο Κώστας Χαμπιαούρης αφιέρωσε όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία στο Υπουργείο Παιδείας, το γνωρίζει και το αγαπά.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γεωργιος Νικολαου
Fri March 02, 2018, 11:20:22
Με αυτή τη νοοτροπία που έχεις ασφαλώς και δεν θα σου λείψει. Ας ευχηθούμε ότι ο Χαμπιαούρης θα συνεχίσει στην ίδια πορεία. Προς όφελος των παιδιών και των ευσυνείδητων εκπαιδευτικών. Που η έγνοια τους είναι οι μαθητές και η δουλειά και όχι οι διακοπές και το πως θα "βγάλουμε πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα".
Έβαλε δύσκολα σε κάποιους ο Καδής....
Γι αυτό και οι γονείς και τα παιδιά τον αγαπούν. Και όλοι όσοι έχουν έγνοια για την παιδεία του τόπου. Δεν ήταν τυχαίος Υπουργός... Θα το καταγράψει η ιστορία αν δεν το κατέγραψε ήδη. Ας μην ανησυχούν...
Καλη επιτυχία στο νέο του Υποργείο. Καλή επιτυχία και στον νέο Κώστα του ΥΠΠ.

Στέλιος Μουσικός
Fri March 02, 2018, 07:17:46
Προς όφελος του Υπουργείου ίσως ναι, προς όφελος όμως των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών σίγουρα όχι. Αν εσύ έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη πρόβλημα σου. Θα κριθείς κι εσύ από τα αποτελέσματα αυτών που έσπειρες...και σίγουρα πρόκειται για μια πολύ φτωχή σοδειά. Ήδη τα αποτελέσματα άρχισαν να διαφαίνονται.
Δεν θα μας λειψεις.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016