KESJULY18

2018-03-01 13:58:17
Κώστας Χαμπιαούρης: Βασική επιδίωξη η υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Κώστας Χαμπιαούρης: Βασική επιδίωξη η υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης


 «Πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους τους οργανωμένους φορείς της Εκπαίδευσης»

Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιούρης, μιλώντας στην τελετή ανάληψης χαρτοφυλακίου του ΥΠΠ από τον προκάτοχό του κ. Κώστα Καδή διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με όλους τους οργανωμένους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, καλλιεργώντας εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να χειριστούμε από κοινού σημαντικά ζητήματα, που επιδέχονται άμεσης αντιμετώπισης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του κ. Χαμπιαούρη

«Φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τον προκάτοχό μου, φίλο, στενό συνεργάτη και από σήμερα Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή.

Επιθυμώ εξ αρχής να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου ένα ομολογουμένως δύσκολο και απαιτητικό Υπουργείο, το οποίο ωστόσο υπηρέτησα από διάφορες θέσεις, με αγάπη και αφοσίωση.

Με αρκετούς από εσάς γνωριζόμαστε φιλικά και συναδελφικά και στο πλαίσιο αυτό συνεργαστήκαμε για την προώθηση και την επίλυση σημαντικών εκπαιδευτικών θεμάτων.

Συνεργασία  με όλες τις Υπηρεσίες, τις Διευθύνσεις και το ανθρώπινο δυναμικό

 Βασική μου επιδίωξη και προσδοκία είναι και θα παραμείνει, η συνεργασία αυτή να διατηρηθεί με όλες τις Υπηρεσίες, τις Διευθύνσεις και το ανθρώπινο δυναμικό, που συνθέτουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε των όποιων προκλήσεων, συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια την υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό, επί θητείας του αγαπητού μας Κώστα Καδή, καθώς και την περαιτέρω προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από ποικίλα και σημαντικά θέματα της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι το εξαίρετο και πολυσχιδές έργο όπως και οι καινοτομίες που αναπτύχθηκαν σε διάφορους τομείς και σχετίζονται με την Προδημοτική, τη Δημοτική, τη Μέση και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν στο πλαίσιο ακριβώς και των προτεραιοτήτων που καταγράφονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πρόθεση για  εποικοδομητικό διάλογο

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι ξεκάθαρη πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους τους οργανωμένους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, καλλιεργώντας εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να χειριστούμε από κοινού σημαντικά ζητήματα, που επιδέχονται άμεσης αντιμετώπισης.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω με έμφαση ότι οι προσπάθειες για στήριξη και ενίσχυση των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας θα συνεχιστούν με απώτερο στόχο να επιτύχουμε τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη σημαντικών γνώσεων και δεξιοτήτων στους μαθητές μας, προσφέροντας την ίδια ώρα ουσιαστική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς μας, ώστε να ασκούν απρόσκοπτα και υποστηρικτικά το λειτούργημά τους.

Διαβεβαίωση προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Ταυτόχρονα, θα βλέπω σε τακτική βάση τα καθημερινά, τα απλά, αυτά που αγγίζουν άμεσα τον μαθητή, τον εκπαιδευτικό και τον κάθε γονιό. Διαβεβαιώνω όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς ότι θα αφουγκραστώ τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και θα προσπαθήσω να δώσω άμεσες λύσεις.

Καταλήγοντας, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Αίγλη Παντελάκη για τη μέχρι τώρα στήριξη και την ευρύτερη ενημέρωση που μου παρείχε, και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας τον χειρισμό και την επεξεργασία όλων των σοβαρών θεμάτων, που αφορούν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ευχαριστίες στον Καδή

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου κ. Κώστα Καδή για όλα όσα έχει προσφέρει στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Η εργατικότητά του, η αφοσίωση, το συναινετικό του πνεύμα  και η ανθρώπινη προσέγγισή του, μα πάνω από όλα το γεγονός ότι πάντα έθετε ως βασική προτεραιότητά του το καλό και το ωφέλιμο για τους μαθητές μας αλλά και όλους όσοι υπηρετούν την Παιδεία του τόπου μας, θα αποτελούν για μένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου άξιο παράδειγμα προς μίμηση.

Αγαπητέ μου κ. Υπουργέ, φίλε Κώστα Καδή, εκ μέρους όλου του προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και από εμένα προσωπικά ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα που από σήμερα αναλαμβάνετε και επίσημα. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στο έπακρον, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνετε έναν τομέα που αγαπάτε ιδιαίτερα. Ευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη για τη συνέχεια.

Τέλος, πεποίθηση μου είναι ότι οι επίμονες προσπάθειες και οι επιτυχίες του καθενός από εμάς ξεχωριστά, στον τομέα και στα καθήκοντά του, θα είναι και επιτυχίες για τα ίδια τα παιδιά μας, και αυτό, αναμφίβολα, θα αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016