KESJULY18

2018-02-24 11:00:58
To Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς διοργανώνει «Συνέδριο Παιδικού Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη 2018»

To Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς διοργανώνει «Συνέδριο Παιδικού Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη 2018»


 Το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς, το Διδακτικό Προσωπικό και η Διεύθυνση, οργανώνουν την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 από τις 7:45 π.μ έως τη 1:05 μ.μ, το «Συνέδριο Παιδικού Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη 2018», με έμφαση στη συνεργασία, στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στη συμμετοχή των παιδιών και στην ιδέα του Εθελοντισμού. Πρόκειται για ένα συνέδριο μοναδικό για την Κύπρο αλλά και για την Ευρώπη.

Η μορφή του συνεδρίου, θα είναι τόσο ενημερωτική όσο και πρακτική. Αναλυτικά, θα συμμετάσχουν 250 παιδιά από 4 διαφορετικά σχολεία και δάσκαλοι από 12 σχολεία της εκπαιδευτικής περιφέρειας του σχολείου. Τα παιδιά, αρχικά, θα παρακολουθήσουν στο θέατρο του σχολείου την πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου, για την έννοια του εθελοντισμού και της ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα χωριστούν σε δεκαπέντε ομάδες εργασίας. Η κάθε ομάδα, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από κάποια εθελοντική οργάνωση που έχει σχέση με παιδιά για το έργο της,  με στόχο να καταλήξουν μαζί, σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσαν τα παιδιά να κάνουν για να βοηθήσουν σε διάφορα κοινωνικά επίπεδα.

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα παρουσιάσουν στην ολομέλεια τις εισηγήσεις τους και το συνέδριο θα κλείσει με εικαστικό τρόπο με τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων από όλα τα παιδιά.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν φορείς που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διακρίσεων αλλά και της καθολικής εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα προταθούν επίσης καλές πρακτικές συμβίωσης με παιδιά προσφύγων και μεταναστών που φοιτούν στα σχολεία μας, θα επιχειρηθεί να σχεδιαστεί η  κοινωνία της ειρήνης, θα παρουσιαστούν ιδέες για το πώς θα αναπτύξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, και πώς θα σεβόμαστε τα ζώα αλλά και θα συμμετάσχουν άτομα που έχουν βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό για διάφορους λόγους. Θα συζητηθούν τα διάφορα ήδη κακοποίησης και θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι δυσκολίες των ατόμων με αναπηρίες. Ακόμα, οι σύνεδροι θα γνωρίσουν δύσκολες περιοχές της γης μέσα από τα μάτια γιατρών, διασωστών, ταξιδιωτών και εθελοντών.

Το συνέδριο, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έχουν λόγο και άποψη στον κοινωνικό διάλογο, εκφράζοντας τις απόψεις τους αλλά και παράλληλα συμμετέχοντας ουσιαστικά, άμεσα και πρακτικά στη δημιουργία του μελλοντικού ενεργού και δημοκρατικού πολίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του συνεδρίου βοηθό διευθυντή του σχολείου κ. Κυριάκο Παστίδη. (Τηλ 22621342, kyripas@cytanet.com.cy)

Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασίαμε το Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.     

 

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  2. HOPE FOR CHILDREN
  3. DOG VALLEY RESCUE CENTER
  4. REACTION
  5. CYBERETHICS (CNTI)
  6. ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΦ
  7. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ INTRA PORTAS
  8. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
  9. ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

10. ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

11. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

12. ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

13. ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

14. ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718