KESJULY18

2018-02-21 10:12:27
Τελικό Συνέδριο Ευρ. Έργου Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων –  Assessment of Transversal Skills 2020

Τελικό Συνέδριο Ευρ. Έργου Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων – Assessment of Transversal Skills 2020


   Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στο Φλαμανδικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το τελικό συνέδριο ολοκλήρωσης της πειραματικής εφαρμογής του μαθησιακού μοντέλου ATS2020 (Assessment of Transversal Skills). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στην πειραματική εφαρμογή καινοτόμων μαθησιακών προσεγγίσεων με στόχο τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το συνέδριο παρακολούθησαν γύρω στα 250 άτομα, περιλαμβανομένων εκπροσώπων Υπουργείων των συμμετεχουσών χωρών, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων των μόνιμων αντιπροσωπειών των χωρών στην ΕΕ, μαθητών, εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και ερευνητών. Παράλληλα, το συνέδριο μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο (live streaming).

Τους συνέδρους καλωσόρισε ως οικοδεσπότης, η κ. Danielle Van Ast, Γενική Διευθύντρια του GO! Scholengroep Antwerpen, εταίρου του έργου στο Βέλγιο. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Καδή, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευρυπίδου, η οποία ανέπτυξε τις βασικές πτυχές του έργου και τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το συνέδριο έκλεισε με καταληκτικά σχόλια από τον κ. Ruben Plees, εκπρόσωπο της Υπουργού Παιδείας της Φλαμανδίας - Βελγίου.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την συντονίστρια του έργου, κ. Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τα πρώτα αποτελέσματα και συμπεράσματα της πειραματικής εφαρμογής, ενώ μέσα από τις διάφορες παρουσιάσεις, εργαστήρια και έκθεση αφίσας να κατανοήσουν το μαθησιακό μοντέλο ATS2020 και τα βασικά του στοιχεία, να συζητήσουν την εφαρμογή του μοντέλου στην τάξη, να δουν καλές πρακτικές και να συμμετέχουν σε συζήτηση για εισηγήσεις πολιτικής. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τρεις διεθνούς φήμης ομιλητές αναφορικά με τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το έργο και το μαθησιακό μοντέλο, τη Δρα Helen Barrett (REAL ePortfolio Academy for K-12 teachers) για τα ePortofolios, τον Δρ Yves Punie (European Commission Joint Research Centre) για τις οριζόντιες ψηφιακές δεξιότητες και τη Δρα Deirdre Butler (DCU Institute of Education) για μαθησιακό σχεδιασμό με την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι παρουσιάσεις και άλλες πληροφορίες για το συνέδριο φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://ats2020.eu/final-conference.

Την Κύπρο εκπροσώπησαν στο συνέδριο 19 σύνεδροι, περιλαμβανομένων λειτουργών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης, επιθεωρητών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εκπαιδευτικών 4 σχολείων μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο ATS2020.

Το έργο Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων (ATS2020) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων μαθησιακών προσεγγίσεων με στόχο τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής. Το έργο προτείνει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο μάθησης με τη χρήση ηλεκτρονικών φακέλων επιτευγμάτων (ePortfolio) για την ενίσχυση οριζόντιων κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών (δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας, αυτόνομης μάθησης, δημιουργικότητας, καινοτομίας, ψηφιακού και πληροφοριακού γραμματισμού) στο πλαίσιο του υπάρχοντος αναλυτικού προγράμματος. Ταυτόχρονα, εισηγείται στους εκπαιδευτικούς νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και καινοτόμα εργαλεία για την ανάπτυξη και αξιολόγηση των δεξιοτήτων αυτών. Συντονιστής του έργου είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Στο έργο συμμετέχουν 17 εταίροι από 11 Ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες για το ATS2020 και τη διεξαγωγή του τελικού συνεδρίου στον σύνδεσμο: http://www.ats2020.eu


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016