KESJULY18

2018-02-19 23:03:30
Πανεπιστήμιο Frederick: Ένα βιβλίο αφορμή για μία διεπιστημονική συνάντηση

Πανεπιστήμιο Frederick: Ένα βιβλίο αφορμή για μία διεπιστημονική συνάντηση


Η έκδοση του βιβλίου Μελέτες στο Κυπριακό Οικογενειακό Δίκαιο, Νομική Βιβλιοθήκη, 2017, της δικηγόρου Έλενας Πατέρα-Δημοσθένους, στάθηκε η αφορμή για την οργάνωση μιας άκρως ενδιαφέρουσας και κατά γενική ομολογία, ξεχωριστής σε ύφος και περιεχόμενο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, με θέμα: «Το δικαίωμα επικοινωνίας στο σύγχρονο οικογενειακό δίκαιο. Μία διεπιστημονική προσέγγιση». Η κ. Πατέρα διδάσκει το μάθημα «Αρχές Οικογενειακού Δικαίου» στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, που διοργάνωσε και την εκδήλωση.

Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Ρίτα Παναούρα, ενώ το επίσημο καλωσόρισμα έγινε από την Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Νατάσα Φρειδερίκου. Σύντομους χαιρετισμούς αλλά ιδιαίτερου περιεχομένου και μηνυμάτων, απηύθυναν, εκ μέρους του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνα Νικολάτου, ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Αντώνης Λιάτσος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νομοσχέδια που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με εισηγητική παρέμβαση της κ. Πατέρα, η οποία έθεσε το πλαίσιο και τον γενικότερο προβληματισμό γύρω από το θέμα του δικαιώματος επικοινωνίας στο σύγχρονο οικογενειακό δίκαιο. Ακολούθησαν τρεις ξεχωριστές και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος παρεμβάσεις από τρεις σημαντικούς ομιλητές: Την Επίτροπο Νομοθεσίας και Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κ. Λήδα Κουρσουμπά, με θέμα «Το παράπονο - Η προάσπιση του δικαιώματος», τον Πρόεδρο του Οικογενειακού Δικαστηρίου, κ. Σωτήρη Λιασίδη, με  θέμα «Πρόνοιες διατάγματος επικοινωνίας - Συμμόρφωση» και τον Δρα Νίκο Σιδέρη, Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, με θέμα «Το υποκείμενο αξιοπρέπειας ως υποκείμενο λόγου». Ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό προκάλεσε η πρωτότυπη παρέμβαση του διακεκριμένου Καθηγητή Γλωσσολογίας, κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη, ο οποίος ανέλαβε την «Ονομάτων επίσκεψιν» του θέματος της εκδήλωσης. Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, δικηγόρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, συντόνισε με επιτυχία την εκδήλωση.

Την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν, τιμώντας τους ομιλητές αλλά και το ίδιο το Πανεπιστήμιο, η Πρώτη Κυρία, κ. Άντρη Αναστασιάδη,  ο Γενικός Εισαγγελέας, κ. Κώστας Κληρίδης, ο Υπουργός  Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και νέος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης,  οι βουλευτές Γιώργος Λουκαΐδης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εκπρόσωποι κομμάτων, δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Δικαστές του Οικογενειακού Δικαστηρίου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Πρόεδρος του Φορέα ΔΙΠΑΕ, η Γενική Λογίστρια, ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, πρώην υπουργοί και βουλευτές, προσωπικότητες του νομικού και ακαδημαϊκού κόσμου, δικηγόροι, φοιτητές καθώς και μεγάλος αριθμός εκλεκτών προσκεκλημένων.

Η γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση συνεχίστηκε σε φιλικό κλίμα στην διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε αμέσως μετά  η Σχολή στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Πανεπιστήμιο Frederick: Ένα βιβλίο αφορμή για μία διεπιστημονική συνάντηση

Πανεπιστήμιο Frederick: Ένα βιβλίο αφορμή για μία διεπιστημονική συνάντηση


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016