KESJULY18

2018-02-13 20:02:50
ΔΗ.ΑΝ.Α: Όταν η ΠΟΕΔ αντικαθίσταται από την ΠΑΔΕΔ…

ΔΗ.ΑΝ.Α: Όταν η ΠΟΕΔ αντικαθίσταται από την ΠΑΔΕΔ…


Με ανακοίνωσή της η  ΔΗ.ΑΝ.Α. (Δημοκρατική Κίνηση, Ανεξάρτητοι Εκπαδευτικοί, Αγώνας) αναφέρει: 

Η ΔΗ.ΑΝ.Α. (Δημοκρατική  Κίνηση, Ανεξάρτητοι Εκπαδευτικοί, Αγώνας) κατήλθε στις εκλογές της ΠΟΕΔ τον περασμένο Μάη  με βασικό  σύνθημα και στόχο «Μια  ΠΟΕΔ των Εκπαιδευτικών και ΟΧΙ των Κινήσεων». Στο παρόν στάδιο καταγγέλλει την ΠΑΔΕΔ  ως υπεύθυνη για τη διάρρηξη της ενότητας και  υποβάθμιση του κύρους της ΠΟΕΔ, όταν αυτή προχωρά σε ενημερωτικές συναντήσεις  σε όλες τις επαρχίες για τα εργασιακά ζητήματα, που αφορούν στα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στο Ταμείο Προνοίας. Έχει βέβαια το δικαίωμα να υποβαθμίζει τον ρόλο της ΠΟΕΔ στην οποία ανήκει αλλά κι εμείς την υποχρέωση να διαφυλάσσουμε το κύρος της.  Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα πιο κάτω:

ð    Η  ΠΑΔΕΔ, (η Κίνηση με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετέχει με 9 από τα 25 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και με 3 από τα 7 μέλη στη Γραμματεία: Πρόεδρος, Γ. Ταμίας, Β. Οργανωτικός ΠΟΕΔ), ΔΕΝ ενέγραψε ποτέ θέμα για να προχωρήσουμε σε τέτοια ενημέρωση, αφού γνώριζε  ότι οι επικείμενες ενημερωτικές συνελεύσεις των  μελών της ΠΟΕΔ σε παγκύπριο επίπεδο θα ασχολούνταν και με αυτά τα ζητήματα.

ð    Η ΠΟΕΔ έχει πληρώσει χιλιάδες ευρώ για εκπόνηση μελετών που αφορούν στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα και μόλις πρόσφατα για το Ταμείο Προνοίας.  Η ΠΑΔΕΔ προτίμησε παρά να συνδράμει στην όσο καλύτερη παρουσία της ΠΟΕΔ στους δασκάλους, να  εκμεταλλευτεί  τις μελέτες που εκπόνησε η ΠΟΕΔ για κινησιακό όφελος.

ð    Η ΠΟΕΔ μέσα από ομόφωνες αποφάσεις  προχώρησε στη Συμφωνία – Πλαίσιο με την εργοδοτική πλευρά για το 2017-2018 για θέματα, που αφορούν στην αποκατάσταση των μισθών, των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και στη δημιουργία Ταμείου Προνοίας. Μετά το πέρας των προεδρικών εκλογών θα αρχίσει εντατικός διάλογος  Εκπαιδευτικών  Οργανώσεων -Κυβέρνησης και η ΠΟΕΔ οφείλει να ενημερώσει τα μέλη της υπεύθυνα και στη  βάση σωστών δεδομένων.

Μας θλίβει η όλη στάση της ΠΑΔΕΔ,  που για ακόμα μια φορά προτιμά τον δρόμο  της ασέβειας προς τους θεσμούς και τον τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Θυμίζουμε ότι η ΠΑΔΕΔ δε σεβάστηκε την πλειοψηφική απόφαση της ΠΟΕΔ  για απεργιακές κινητοποιήσεις του Κλάδου το πρώτο τρίμηνο του  2016-2017.

Ως Κίνηση θα θέσουμε το θέμα αυτό  στο επόμενο ΔΣ της ΠΟΕΔ με   στόχο να πετύχουμε   τη συλλογικότητα και την ενότητα στη διαχείριση των εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών ζητημάτων προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντώνης Τινής
Tue February 13, 2018, 21:59:44
Επειδή η αναφορά της πιο πάνω κίνησης με θίγει και προσωπικά (είμαι ανάμεσα στους παρουσιαστές της ενημερωτικής εκδήλωσης της ΠΑΔΕΔ και έχω εργαστεί πολλές ώρες γι' αυτό), ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ η ανάρτηση. Γράφτηκε ανακοίνωση για κάτι που ΘΑ κάνουμε, χωρίς να ξέρουν καν το περιεχόμενο ή προτού να έχουν δει την παρουσίαση. Ενδεχομένως δε να υπάρχει ακόμα και υποψία για λίβελο γιατί αναφέρουν ότι "θα εκμεταλλευτούμε μελέτες της ΠΟΕΔ προς κινησιακό όφελος". Κάτι που δεν ισχύει. ασφαλώς.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016