KESJULY18

2018-02-13 14:43:15
Ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας,

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας,


Ο Κώστας Χαμπιαούρης γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου το 1963. Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας, απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Fulbright στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.

Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής και τώρα κατέχει τη θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης. Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών. Εκπροσωπεί τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».

Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ). Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων. Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Τζιαούρη-Χαμπιαούρη κι έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντωνία Κακουλή
Wed February 14, 2018, 10:15:15
Να έχει γνώμονα την αξιοκρατία και να προωθήσει την εκπαίδευση, γιατί μέσα στο ίδιο το Υπουργείο μπορεί να γνώριζε τους λειτουργούς και να τηρεί κάποια σχέση μαζί τους που είτε είναι καλή είτε κακή ως προς τις προκαταλήψεις οφείλει να είναι μεστή με αξιοκρατικά χαρακτηριστικά για το καλό των ανήλικων που δια νόμου προστατεύει το Υπουργείο ως η σχετική υπηρεσία.

Κακουλή Αντωνία
συνταξιούχα διευθύντρια δημοτικής εκπαίδευσης

Ελένη Πιερή
Wed February 14, 2018, 10:13:11
Ως ΠΛΕ σίγουρα θα γνωρίζει τις ανάγκες για τη Δημοτική Εκπαίδευση ωστόσο δεν πρέπει να αγνοήσει τη διοίκηση και τις συνθέσεις ως προς τα θέματα που αφοράνε και τη Μέση Εκπαίδευση, ειδικά για τα προβλήματα που δημιουργηθήκανε με τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Τουλάχιστον αφού εργαζότανε σε υψηλή θέση του ΥΠΠ γνωρίζει τα διαδικαστικά που ακολουθούνται εκ των έσσω και τις διεργασίες που διέπουν μέσα από τις εγκυκλίους και θα είναι γνώριμος μέσα στο περιβάλλον του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Νίκος Αντωνίου
Tue February 13, 2018, 19:54:52
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιλογή του Δρα Κώστα Χαμπιαούρη ως Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Για πρώτη φορά η Παιδεία μας έχει τον καταλληλότερο Υπουργό:εκπαιδευτικό, παιδαγωγό, εργατικό δάσκαλο, δραστήριο σχολικό σύμβουλο, διοικητικό ηγέτη, ειδικό στην εκπαιδευτική τεχνολογία και τον σύγχρονο τρόπο μάθησης, με πλούσια διδακτική εμπειρία και πλούσια ακαδημαϊκά προσόντα. Με τέτοιο Υπουργό η Παιδεία μας και τα παιδιά και εγγόνια μας θα δουν σίγουρα καλύτερες μέρες.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016