KESJULY18

2018-02-12 10:46:18
TΕΠΑΚ: 14 νέα μέλη εμπλουτίζουν το FabSpace 2.0, ανάμεσά τους και το Ερευνητικό Κέντρο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ

TΕΠΑΚ: 14 νέα μέλη εμπλουτίζουν το FabSpace 2.0, ανάμεσά τους και το Ερευνητικό Κέντρο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ


    Η πρώτη κοινή δράση έλαβε χώρα στη Βαρσοβία, Πολωνία, στις 31 Ιανουαρίου 2018, με σκοπό τη δικτύωση μεταξύ των μελών του, την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διάδοση της χρήσης γεω-δεδομένων και της υποστήριξης των νέων, φοιτητών, ερευνητών και άλλων που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στον κλάδο. Τρείς ήταν οι κύριες λέξεις που επικράτησαν στην πρώτη κοινή δράση: Καινοτομία, Προσομοίωση και Παρατήρηση της Γης (EO). Το έργο FabSpace 2.0 στοχεύει στην τόνωση της ανοιχτής καινοτομίας στην Παρατήρηση της Γης (σε Πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές), ώστε να γίνει ο πλανήτης μας ένα καλύτερο μέρος για να ζει κάποιος, με τη διασύνδεση εμπειρογνωμόνων / δεδομένων / εφαρμογών με άλλες κοινότητες. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με την παροχή τεχνικής ή επιχειρηματικής κατάρτισης, εργαστήρια, εκδηλώσεις καινοτομίας, ανοικτές ημέρες, υποδομές, επικοινωνία κλπ.

Στο εργαστήριο της πρώτης αυτής δράσης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του δικτύου FabSpace 2.0 από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Λιθουανία, την Αρμενία, την Κύπρο, την Ολλανδία και το Καμερούν. Η συντονίστρια του προγράμματος Josiane Mothe από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης ΙΙΙ Paul Sabatier (UPS), ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενη που καλωσορίζω τους καινούργιους εκπροσώπους του δικτύου! Τους βρήκα πολύ εμπνευσμένους και είμαι πεπεισμένη ότι θα είναι πολύ επιτυχημένοι στην διάδοση του πνεύματος του FabSpace. Έχουν περισσότερες συμπληρωματικές εφαρμογές από τα πρωτο-ιδρυθέντα FabSpaces, προέρχονται από διαφορετικές χώρες οι περισσότεροι και όλα αυτά αποτελούν πραγματικές ευκαιρίες για τη διάδοση της ιδέας του FabSpace.»

Με την επίσημη έναρξή τους, κάθε FabSpace θα μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία "Space Science Shop", που θα συγκεντρώνει τις ανάγκες και τις κοινωνικές προκλήσεις των εξωτερικών Ενδιαφερόμενων (Οργανισμοί της Κοινωνίας των Πολιτών, Δημόσιες Αρχές και Εταιρείες) που συνδέονται με τους τομείς εφαρμογής των δεδομένων παρατήρησης της Γης και των δορυφορικών πλοηγήσεων, τη γεωργία και δασοκομία,  ενέργεια,  περιβάλλον και αποτελεσματικότητα των πόρων,  ευφυή συστήματα μεταφορών,έξυπνες πόλεις, υγεία και ευεξία). Στόχος είναι η παροχή ανεξάρτητης συμμετοχικής ερευνητικής υποστήριξης σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί Ενδιαφερόμενοι, προσφέροντας μια προσέγγιση που βασίζεται στη ζήτηση και ξεκινά από τη βάση, με κατεύθυνση το χώρο του Fabspace.Ένας από τους νέους της FabSpaces, ο Καθηγ. Διόφαντος Γ. Χατζημιτσής από το Ερευνητικό Κέντρο ERATOSTHENES του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου, δήλωσε: 

«Το Ερευνητικό Κέντρο ERATOSTHENES είναι ενθουσιασμένο που εντάχθηκε στο έργο FabSpace 2.0.

Πιστεύουμε ότι το δίκτυο FabSpace 2.0 μοιράζεται τους στόχους και το όραμά μας για την ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών γεωσκόπησης χρησιμοποιώντας ανοικτά χωρικά δεδομένα και τεχνολογίες γεωπληροφορικής. Αυτό παρέχει στο Ερευνητικό Κέντρο ERATOSTHENES στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του έργου EXCELSIOR (www.excelsior2020.eu), την ικανότητα να γίνει ένα ανοιχτό κέντρο καινοτομίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να βελτιώσει τη συμβολή του στην κοινωνικο-οικονομική και περιβαλλοντική επίδοση της Κύπρου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων εφαρμογών, προϊόντων και υπηρεσιών για την Παρατήρηση της Γης. Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση FabSpace προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην προώθηση νέων εφαρμογών που βασίζονται σε εφαρμογές  και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματική ανάπτυξη για φοιτητές και ερευνητές, δημιουργώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις στην Ευρώπη και πέραν αυτής.»

Σχετικά με το FabSpace 2.0

Το FabSpace 2.0 ειναι ένα σημείο ανοικτής πρόσβασης σε γεωδεδομένα, εφαρμογές, λογισμικό και προκλήσεις όπου φοιτητές, ερευνητές, επίδοξοι επιχειρηματίες και απλοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του FabSpace (Space Fabrication Lab), να σχεδιάζουν και να δοκιμάζουν τις δικές τους εφαρμογές. Στόχος είναι να φέρει σε επαφή την κοινωνία των πολιτών, τη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και το δημόσιο τομέα, σε μία περιοχή έρευνας με υψηλή αναμενόμενη κοινωνικο-οικονομική επίπτωση. Για τη διάδοση της ιδέας και του μοντέλου του FabSpace στο ευρύ κοινό διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις/εκδηλώσεις, όπως: Open Days, Space Science Shop Workshops, Hackathons, και Bootcamps. Mπορείτε να μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.fabspace.eu

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016