KESJULY18

2018-02-07 15:31:55
Υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και ΚΟΕ

Υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και ΚΟΕ


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και Πανεπιστημίου Frederick υπογράφτηκε σήμερα, σε σεμνή τελετή, στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Το πρωτόκολλο, το οποίο θα έχει ισχύ για τέσσερα χρόνια, θα ανανεώνεται αυτόματα και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος αμφίπλευρης αθλητικής συνεργασίας, υπέγραψαν εκ μέρους της ΚΟΕ ο Πρόεδρος της, Ντίνος Μιχαηλίδης και του Πανεπιστημίου Frederick, ο Πρύτανης Γιώργος Δημοσθένους οι οποίοι πλαισιώνονταν από την Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του Frederick Νατάσσα Φρειδερίκου και την Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου.
Οι δύο οργανισμοί με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας καθόρισαν το πλαίσιο της συνεργασίας, σε τομείς επιμόρφωσης έρευνας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, αθλητικού και γενικότερα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός της συνεργασίας σύμφωνα με τις πρόνοιες του Μνημονίου είναι, μεταξύ άλλων, η συνδιοργάνωση και υλοποίηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών ημερίδων ή και συνεδρίων για θέματα εκπαίδευσης αθλητισμού, πολιτισμού και Ολυμπισμού, η συνδιοργάνωση διαλέξεων, εργαστηρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού και ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου για γυμναστές, εκπαιδευτικούς, παράγοντες σωματείων, αθλητές, φοιτητές, η προσφορά τεχνογνωσίας και επιστημονικής καθοδήγησης για εξειδικευμένα θέματα εκ μέρους του Πανεπιστημίου, η συνεργασία, στην ανάπτυξη, υποβολή και υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού και εκπαίδευσης για την απορρόφηση και αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών κονδυλίων στον εν λόγω τομέα και η παραχώρηση υποτροφιών και διευκολύνσεων από πλευράς Frederick σε φοιτητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακές ομάδες υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.
Η συνεργασία στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης του αθλητισμού θα περιλαμβάνει αθλητισμό για όλα τα προγράμματα, αθλητισμό για ειδικές ανάγκες, ισότητα φύλων στον αθλητισμό, αθλητιατρική, έλεγχο απαγορευμένων ουσιών, αθλητική ψυχολογία, επαγγελματική εκγύμναση σε κλειστούς χώρους, συμπληρώματα και υγιεινή διατροφή, διοίκηση εθελοντισμού, διοίκηση και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, προπονητικές κατασκηνώσεις.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, μετά την υπογραφή του Μνημονίου είπε ότι είναι μια συνεργασία η οποία θα έχει μια αμφίδρομη ωφέλεια «και είναι μια ευκαιρία για μας ανάπτυξης του βασικότερου λόγου ύπαρξης και λειτουργίας μιας οποιασδήποτε εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την ευκαιρία, δηλαδή, για διάδοση και εμπέδωση της ολυμπιακής ιδεολογίας και των αξιών και αρχών του Ολυμπισμού».
«Οι στόχοι μας ταυτίζονται από την άποψη ότι και οι δύο στοχεύουν, με τον τρόπο του ο καθένας, στην βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της κοινωνίας. Η στήριξη, η βοήθεια, η συμπαράσταση στο έργο της ΚΟE από ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, σίγουρα διευκολύνει αφάνταστα το έργο μας.    Ο συμβουλευτικός και καθοδηγητικός ρόλος που αναμένουμε να έχουμε από το Πανεπιστήμιο, όχι μόνο διευκολύνει την επίτευξη των παιδαγωγικών μας στόχων, αλλά συμβάλει και ενεργία και ενισχύει το έργο μας», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, «Προσωπικά, πέραν του των όσων λέχθηκαν, μου δίδεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσω το όραμα της ΚΟΕ, όπως το φαντάζομαι εγώ, που είναι η Ίδρυση και Λειτουργία ενός πρωτοποριακού για την Κύπρο και όχι μόνο, του Ολυμπιακού Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Κυπριακού Αθλητισμού, που μόνο με τη συνεργασία και συμβολή ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του κύρους του Πανεπιστημίου Frederick, μπορεί να επιτευχθεί.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Γιώργος Δημοσθένους εξήρε την παρουσία στην Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη, «ενός σπουδαίου αθλητή και δασκάλου που υπηρετεί την ιδέα του Ολυμπισμού», όπως είπε.
Αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω της συνεργασίας των δύο φορέων που μπορούν να προσφέρουν για το κοινό όφελος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πρόνοιες του Μνημονίου.
Σημείωσε ότι από το Πανεπιστήμιο Frederick έχουν βγει πολύ μεγάλοι Ολυμπιονίκες αυτού του τόπου και αναφέρθηκε στον Απόστολο Παρέλλη, ο οποίος ήταν φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών όπου και είναι πτυχιούχος.
Παράλληλα, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι το Πανεπιστήμιο μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης του έχει λάβει απόφαση να προχωρήσει στην δημιουργία Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό.
 
«Έχει ήδη υποβληθεί. Έχει ήδη κατατεθεί η αίτηση αξιολόγησης. Υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης. Ευελπιστούμε ότι η έκβαση θα είναι θετική και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να δεχτούμε τους πρώτους φοιτητές στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Με μία σημαντική και ιδιαίτερη επιλογή ειδικοτήτων που η Λεμεσός σαν μια γνωστή αθλητομάνα και η ιδιαιτερότητα της σαν παραθαλάσσια πόλη έχει να επιδείξει και κυρίως σε αθλήματα θαλάσσης, όπου πέραν των άλλων ειδικοτήτων, όπου εκεί θα είμαστε πρωτοπόροι στην Κύπρο και ευελπιστούμε ότι θα βγάλουμε και τους επόμενους Ολυμπιονίκες από το δικό μας Πανεπιστήμιο», σημείωσε.
Το Πανεπιστήμιο Frederick, συνέχισε, θα έρθει αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες τις δράσεις της ΚΟΕ και θα παρέχει ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών σε μέλη, στελέχη της ΚΟΕ, αλλά και σε αθλητές, «όπου μαζί θα συναποφασίζουμε και τα κριτήρια επιλογής γιατί εμείς θέλουμε να στηρίξουμε όχι μόνο την αθλητική παιδεία του τόπου, αλλά και το ήθος και την αριστεία, βασικές αρχές του Ολυμπισμού».
«Από κοινού μπορούμε να δώσουμε μεγάλες επιτυχίες σε αυτό τον τόπο μέσα από κοινές δράσεις», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το διορισμού Υπουργού Παιδείας, ο κ. Δημοσθένους, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Παιδείας, είπε ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος πέραν από τα οράματα είναι και αυτούς που θα τα υλοποιήσουν και θα δώσουν στην πράξη πράγματα τα οποία θα μείνουν στον τόπο.
«Ο τόπος και τα παιδιά χρειάζονται και ανθρώπους που θα υλοποιήσουν τα οράματα και κατάλληλοι άνθρωποι πάντα χρειάζονται για να προσπαθήσουν και να βοηθήσουν για την καλύτερη πορεία και της κοινωνίας και η παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να προχωρήσει μια κοινωνία μπροστά», κατέληξε.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών.

ΠΗΓΗ (ΚΥΠΕ)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718