KESJULY18

2018-02-05 12:34:26
Σε αναμονή για τον διορισμό Υπουργού Παιδείας

Σε αναμονή για τον διορισμό Υπουργού Παιδείας


  Αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη άρχισε η διαδικασία επιλογής των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Ονόματα πηγαίνουν και να έρχονται ενώ οι υποψήφιοι ή ενδιαφερόμενοι για ένα υπουργείο αυξάνονται.

Για το Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Paideia-News πληροφορείται ότι έχουν γίνει κάποιες διεργασίες και πριν από τις εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οριστική απόφαση. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσουν να γράφονται ονόματα υποψηφίων στο πλαίσιο του συναγωνισμού για περισσότερα κλικ.

Το Paideia-News, δεν θα μπει σε αυτό το ράλι συλλογής κλικ με φανταστικά σενάρια και στο παιγνίδι προβολής ονομάτων που έμμεσο σκοπό έχουν να καούν αυτοί που δήθεν αποκαλύπτουν.

Σενάρια με υποψηφίους υπάρχουν. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η λίστα υποψηφίων είναι περιορισμένη. Το άγνωστο στοιχείο που παραμένει είναι το κριτήριο με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον/την Υπουργό Παιδείας.   

Πάντως, η επιλογή Υπουργού Παιδείας, όπως πάντοτε αποτελεί σημείο αναφοράς στις τάξεις των εκπαιδευτικών και κυρίως των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους.

*Στα βραδινά δελτία ειδήσεων των καναλιών γίναμε μάρτυρες ενός πύργου της Βαβέλ μέσα από τον οποίο, ο καθένας μιλούσε τη δική του γλώσσα και πρόβαλλε τους ...δικούς του ως υποψήφιους υπουργούς. 

Το Paideia-News θα επανέλθει μόλις έχει ξεκάθαρη εικόνα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ελένη Μιχαηλίδου
Tue February 06, 2018, 11:25:23
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε να σταματήσει η ονοματολογία που αφορά όλα τα υπουργεία, όχι μόνο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Υπάρχει έργο που πρέπει να παράξει ο Πρόεδρος μέσα στο έργο που είχε χαράξει μέσω του επιτελείου του και όπως ανέφερε οφείλει να τηρήσει το πρόγραμμά του και η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι δευτερεύουσα.

Όπως η κα Παπαδοπούλου, αλλά και είναι γνωστό συνταγματικά μέχρι την 1η Μαρτίου ή σε δίσεκτα έτη 29η Φεβρουαρίου συνθέτεται το κυβερνητικό σχήμα. Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει σημαντικότερα θέματα, τα προβλήματα των πολιτών.

Μπράβο στο Παιδεία-Νιους που επιτρέπει τους πολίτες και δη των προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά και τα θέματα εκπαίδευσης, να προβαίνουν σε σχολιασμούς και δηλώσεις. Ακόμη ένα μεγάλο μπράβο που είναι με έλεγχο και γνώμονες αντικειμενικότητας και μη προσβολών στο περιεχόμενο των σχολιασμών και ειδικά στην έλλειψη κομματικών καταστάσεων.

Στα σχολεία, ποτέ δεν πρέπει να υπάρχει έκρηξη και κομματικές θέσεις. Πρέπει και οφείλει να υπάρχει καθαρότητα και αντικειμενικότητα.

Όλοι οι υπουργοί ή/και αξιωματούχοι είναι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι και όχι μόνο σε κόμματα, άρα όταν θα αναλάβουνε την προϊσταση μιας υπηρεσίας, όχι μόνο υπουργείου δεν το κάνουν για τους κομματικούς τους "φίλους" "υποστηρικτές" αλλά για όλους τους πολίτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υπό διάφορους ρόλους και ιδιότητες, αλλά κυρίως υπό την ιδιότητα του πολίτη. π.χ. τα σχολεία υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται, αφυπηρετούν, είναι αντικαταστάτες, οι μαθητές, δεν είναι όλοι μόνιμοι. Το ίδιο και στο Υπουργείο Υγείας, π.χ. αφυπηρετούν ή διακόπτονται τα συμβόλαια των λειτουργών, ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, νοσοκόμων και οι ασθενείς χρησιμοποιούν πρόσκαιρα τα νοσοκομεία και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, πάλιν δεν έχει σημασία το κόμμα. Ειπώθηκε πολλάκις και για τα δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα έχουνε όλοι, οι άνεργοι είναι από πολλές παρατάξεις, επομένως δεν πρέπει να έχουμε μια προκατάληψη, όλοι επηρεαζόμαστε ανεξαιρέτως.

Μπράβο ξανά στο Παιδεία-Νιους.

Χαρά Παπαδοπούλου
Tue February 06, 2018, 09:02:43
Σωστά ενήργησε η διαδικτυακή εφημερίδα που αποδεικνύει τη σοβαρότητά της, όπως και κατά την περίοδο των εκλογών με το θέμα της αμεμπτότητας και της αντικειμενικότητας σε κομματικούς υποψηφίους.

Εξάλλου το πρόσωπο που θα επιλεγεί δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των αναγνωστών και σε κάποιες περιπτώσεις χρηστών της διαδικτυακής εφημερίδας, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε αυτός είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, είτε αυτός είναι ο εκάστοτε πολιτικός.

Σημαντικό είναι να διαβάζουμε το υλικό και το περιεχόμενο και τα λοιπά εμπίπτουν στις αρμοδιότητες που συνταγματικά ανήκουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης, και δεν ασχολούμαι με την πολιτική ενεργά. Ψήφισα δεν απείχα, αλλά για το θέμα του Υπουργού σίγουρα αυτό δεν είναι ορθό για να το εγγράφουμε. Εξάλλου, όποιο πρόσωπο κι αν τοποθετηθεί ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δε σημαίνει ότι θα είναι μόνιμα γιατί οι υπουργοί γενικότερα όλων των κυβερνήσεων και σε όλα τα Υπουργεία όχι μόνο στο Παιδείας και Πολιτισμού, μπορεί να μετακινηθούν σε άλλο πόστο (υπουργείο ή υπηρεσία) ή ακόμη και να απομακρυνθούν από το κυβερνητικό σχήμα. Προς τούτο σωστή είναι η ανακοίνωση της εφημερίδας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπομόνευση, αλλά όπως και το ίδιο το άρθρο αναφέρεται σε 'πύργο της βαβέλ" για την εικόνα που παραδόθηκε προς τους πολίτες για τον Υπουργό Παιδείας. Σίγουρα απασχολεί πολλούς, και διορισμένους και αδιόριστους, και γι' αυτό υπάρχει η ονοματολογία γιατί όλοι θέλουν να μάθουν για τα νέα συστήματα που θα εισηχθούν στον τρόπο λειτουργικότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

chr@paideia-news.com
Mon February 05, 2018, 17:15:47
Στο Paideia-News φθάνουν κατά ριπάς σχόλια με διαφορετικά ονόματα με τα οποία εισηγούνται τον διορισμό συγκεκριμένου γνωστού ατόμου στη θέση του υπουργού Παιδείας ως του πιο κατάλληλου και προσοντούχου. Πληροφορούμε τον αποστολέα ή αποστολείς τέτοιων μηνυμάτων ότι δεν θα δημοσιευτεί κανένα σχόλιο. Εξάλλου η αποστολή αυτών των υπονομευτικών σχολίων είχαν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016